Автор Тема: Производи за нега и одржување на автомобили  (Прочитано 38545 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Одг: Производи за нега и одржување на автомобили
« Одговори #60 на: 10 Јануари 2018, 22:42:57 pm »
Зе тебе нема моабет, ти си пионер у Мк за оваа работа. Ако не се лажам и прв стави керамка у Мк. Исто има некој сервис од Гевгелија гледам добро работат и голема екипа се изгледа, не знам како се цените за посебна услуга ама верувам дека не е евтино.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #61 на: 10 Јануари 2018, 22:55:06 pm »
Зе тебе нема моабет, ти си пионер у Мк за оваа работа. Ако не се лажам и прв стави керамка у Мк. Исто има некој сервис од Гевгелија гледам добро работат и голема екипа се изгледа, не знам како се цените за посебна услуга ама верувам дека не е евтино.
јас се што сум зароботил сум вложил во овој бизнис,и сум спремен со сета опрема како што доликува на еден професионален детаилинг центар.Нема да застанам тука, ама нема ни да дозволам да некој погрешно да ви сервира информации за детаилинг,ќе се конфронтирам со сите што зборуваат неправилно за детаилинг.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #62 на: 10 Јануари 2018, 22:57:08 pm »
grealkata na trojka i neka puka!

Ебате аматерите, каква греалка, само инвертер му е мајката.

И Dr.Clean од Скопје ги фалат како добри мајстори.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #63 на: 11 Јануари 2018, 01:06:46 am »
 Ima spremni deca niz Mk za poliranje vo posledno vreme, samo ne se eksponirani tolku po netov  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #64 на: 11 Јануари 2018, 07:22:43 am »
@Auto Car Care планирате да отворите работилница во Скопје ?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #65 на: 11 Јануари 2018, 08:15:08 am »
јас се што сум зароботил сум вложил во овој бизнис,и сум спремен со сета опрема како што доликува на еден професионален детаилинг центар.Нема да застанам тука, ама нема ни да дозволам да некој погрешно да ви сервира информации за детаилинг,ќе се конфронтирам со сите што зборуваат неправилно за детаилинг.

Секоја чест за одлуката да ја инвестираш заработката во бизнисот кој што го работиш.
Денес живееме во свет каде што информациите се достапни многу лесно преку интернет. Секој може да направи споредба на тоа што се нуди на пазарот во секоја област и да направи споредба што е добро, а што е лошо.
Од лично искуство можам да кажам дека, оној момент кога ќе почувствуваш дека си го достигнал врвот и дека си најдобриот е уствари моментот кога почнуваш да паѓаш и губиш допир со реалноста. Сите што одлучиле да се бават со било каков бизнис, мора да знаат дека "бизнисот" постоел и пред нив и ќе постои после нив. Ако не се адаптираш на пазарот, барањата на потрошувачите и најважно на критиките, губиш. Ама губиш без да си свесен дека тоа ти се случува.

Нај добронамерен совет до сите засегнати детајлери во темава од моја страна е да си ја посветат енергијата на работата, квалитетот на извршената работа, на чесниот однос со клиентот.

Нема потреба од докажување кој е најдобриот. Најдобар нема. Резултатите и задоволните клиенти ќе си го кажат тоа што пробувате со сила да го наметнете низ темиве.

Искрено ако споредам како работат детајлери во Србија, Грција и Бугарија, тука сите сте аматери.

Знам дека зборот "аматери" ви го погоди егото додека го читате ова, ама егото е тоа што ве прави да летнете во облаци само затоа што сте добиле 20, 30, 50 пофалби од задоволни клиенти.

21 век е сите имаме интернет, и нема потреба од бранење занает или заштита од погрешно информирање. Никој од вас не станал детајлер затоа што гледал многу клипови на Youtube. Ниту пак никој од нас обичните смртници што не сме детајлери нема да стане тоа ако види 5 клипови на интернет или ако купи професионална машина или средства за детајлинг. За да станеш професионалец треба убаво да се испотиш и да се надишеш прашина во гаража. Треба да направите војска од задоволни клиенти кои што ќе го шират зборот дека работата е добро завршена и дека сте професионалци.

Сите имате еден тон искуство во раце, кое што ви е доволно за да можете работата да ја работите со минимални пропусти.

Оставете сликите, клиповите и позитивните искуства на клиентите да ве фалат колку добро работите. Ние како потенцијални клиенти ќе одлучиме кој ќе заслужи да ја добие довербата да ни го среди возилото како што треба.

Немам намера горе напишаните зборови да ги посвенувам на никого, намерно ги пишав во множина за да можат сите засегнати да се пронајдат во нив.

Го одбрав последниот пост на Дарко за реплика затоа што читајќи ја темава неколку страни поназад, добив впечаток дека Дарко нај ревносно се обидува да ја оправдува и брани одлуката дека одлучил да биде детајлер и дека инвестирал многу во бизнисот.

Дарко, друже, работи, ставај слики на фејсбук, инстаграм, форумов и терај. Ако некој праша за совет, ако имаш време одговори му. Понекогаш тишината е злато. Остави делата да зборат за тебе.

Поздрав.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #66 на: 11 Јануари 2018, 08:29:19 am »
Ova fali kaj nas !!! Cenovnik !!! Eve priemr od Srbija, sekoj da si znae sto kolku kako, otprilika ...

https://www.titanium.rs/cenovnik.html

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #67 на: 11 Јануари 2018, 08:38:02 am »
Цена инбокс :)

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #68 на: 11 Јануари 2018, 08:46:25 am »
Ќе ја договориме за тебе попустче....

Нема ништо лошо цените да се објавени и во зависност од понудата и состојбата на возилото да има ранг.

Пример полирање без заштита на возило што не е многу оштетено 50-150 евра
Полирање со поевтина заштита на средно оштетено возило 200-250 евра
Полирање со најдобра керамика - 300-500 евра

Тука зависи и големината на автомобилот, се разбира.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #69 на: 11 Јануари 2018, 08:50:09 am »
Ete, srpskiov sajt slucajno go najdov, se e objasneto, paketi, sto vkulucuvaat, dodatni uslugi, plus site paketi se podredeni op golemina na vozilo, od najmalo do najgolemo. Pa ako mi odgovara ke odam, pa ke se dogovorime, ama otprilika ke znam kolku kako sto, a vaka jas mislam 100 evra, detailerov misli 1000, ama moram vo zivo da odam poso cenava se tajna top secret NASA, pa koga ke odam sram da me jade tamu :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #70 на: 11 Јануари 2018, 09:56:16 am »

Секоја чест за одлуката да ја инвестираш заработката во бизнисот кој што го работиш.
Денес живееме во свет каде што информациите се достапни многу лесно преку интернет. Секој може да направи споредба на тоа што се нуди на пазарот во секоја област и да направи споредба што е добро, а што е лошо.
Од лично искуство можам да кажам дека, оној момент кога ќе почувствуваш дека си го достигнал врвот и дека си најдобриот е уствари моментот кога почнуваш да паѓаш и губиш допир со реалноста. Сите што одлучиле да се бават со било каков бизнис, мора да знаат дека "бизнисот" постоел и пред нив и ќе постои после нив. Ако не се адаптираш на пазарот, барањата на потрошувачите и најважно на критиките, губиш. Ама губиш без да си свесен дека тоа ти се случува.

Нај добронамерен совет до сите засегнати детајлери во темава од моја страна е да си ја посветат енергијата на работата, квалитетот на извршената работа, на чесниот однос со клиентот.

Нема потреба од докажување кој е најдобриот. Најдобар нема. Резултатите и задоволните клиенти ќе си го кажат тоа што пробувате со сила да го наметнете низ темиве.

Искрено ако споредам како работат детајлери во Србија, Грција и Бугарија, тука сите сте аматери.

Знам дека зборот "аматери" ви го погоди егото додека го читате ова, ама егото е тоа што ве прави да летнете во облаци само затоа што сте добиле 20, 30, 50 пофалби од задоволни клиенти.

21 век е сите имаме интернет, и нема потреба од бранење занает или заштита од погрешно информирање. Никој од вас не станал детајлер затоа што гледал многу клипови на Youtube. Ниту пак никој од нас обичните смртници што не сме детајлери нема да стане тоа ако види 5 клипови на интернет или ако купи професионална машина или средства за детајлинг. За да станеш професионалец треба убаво да се испотиш и да се надишеш прашина во гаража. Треба да направите војска од задоволни клиенти кои што ќе го шират зборот дека работата е добро завршена и дека сте професионалци.

Сите имате еден тон искуство во раце, кое што ви е доволно за да можете работата да ја работите со минимални пропусти.

Оставете сликите, клиповите и позитивните искуства на клиентите да ве фалат колку добро работите. Ние како потенцијални клиенти ќе одлучиме кој ќе заслужи да ја добие довербата да ни го среди возилото како што треба.

Немам намера горе напишаните зборови да ги посвенувам на никого, намерно ги пишав во множина за да можат сите засегнати да се пронајдат во нив.

Го одбрав последниот пост на Дарко за реплика затоа што читајќи ја темава неколку страни поназад, добив впечаток дека Дарко нај ревносно се обидува да ја оправдува и брани одлуката дека одлучил да биде детајлер и дека инвестирал многу во бизнисот.

Дарко, друже, работи, ставај слики на фејсбук, инстаграм, форумов и терај. Ако некој праша за совет, ако имаш време одговори му. Понекогаш тишината е злато. Остави делата да зборат за тебе.

Поздрав.

вака излегува по муабетов дека не мора да го читате форумов,па само така може да одлучите.Не е фалење расправијава,туку обид да се изнесе правилниот начин.Се надградувам и уште вложувам и нема запирање,тоа е цената која во овој бизнис се плајќа,секој ден излегува нешто ново,за да бидеш секогаш меѓу најдобрите или најдобар,мора постојано да се надградуваш,а верувај ми тоа скапо кошта.Србија,погледни колку презентации сум направил досега таму,има само 3/4 детаилинг центри кои добро работат,верувај ми повеќе имиџ продаваат од квалитет.Бугарија,не дај боже да трефниш некој,ќе зажалиш што си ја купил колата,лично гледам секоја недела нивни "дела".Грција,таму имаат само 3 професионални центри кои се оган скапи.Од кои едниот е застапник за Ceramic pro.1700€ BMW купе аплицирано керамика таму.Тоа BMW јас го преработував и му ставив керамика со 5 годишна гаранција.Колата немаше ни К од керамика кога ја превзедов јас.Значи одговорно тврдам,не се работи за его,кај нас има подобар и попоштен бизнис во детаилингот.Затоа се бориме по форумов,токму од овие предходно наведени причини од соседиве,внимавајте.Си ја протумачил погрешно расправијава.Не се расправам овде бадијала,не се докажувам или фалам за клиенти од членовиве да придобијам,јас имам константно работа и букиран сум секогаш месец однапред.Не чекам некој од членовите да дојде.Сакам на вистински правец да ве советувам.Гледам сите погрешно сте го сфатиле тоа.Ти благодарам за убавите зборови и желби,се надевам дека ме пратиш на социјалниве мрежи,ќе ми биде мило да продолжиш да ме следиш.Гледам дека добро пратиш,ревносно и се обидувам години наназад да апелирам,што повеќе треба да не има детаилери во МКД,порано ми беше срам да кажам на Хрватскиот форум колку не има.Апелирав и помагам сеуште,редовно ми се јавуваат нови дечки за совети,скоро секој ден на фб се допишувам и помагам со моето искуство.Малку сме уште,коли има многу,работа има за сите,ама да бидат сите вистински професионалци треба.Редовно одржуваме презентации низ МКД,верувај несебично и бесплатно го делам моето искуство.Одговарам несебично на сите прашања не штедејќи се себе или моето знаење.Никогаш не велам дека се знам и дека сум го достигнал врвот,не,овој занает се учи секој ден.Ќе го употребам уште еднаш твојот збор"ревносно",да,ќе се борам да го бранам занаетов и нема да молчам.Викаш седи си Дарко и објавувај си слики на инстсграм и фб.Не,помно ќе пратам што се обидуваат некои да од детаилинг направат фушарија.Што да правам,појако е од мене :)
« Последно менување: 11 Јануари 2018, 10:27:14 am Auto Car Care »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #71 на: 11 Јануари 2018, 09:59:15 am »
планирам,сериозно.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #72 на: 11 Јануари 2018, 13:55:39 pm »
http://cqfinest.com/services/cquartz-finest-reserve/ 

Naletav na ova pa cisto informativno :) 

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #73 на: 11 Јануари 2018, 14:04:50 pm »
планирам,сериозно.
Ако ти треба работник да го обучиш и да работи барај.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #74 на: 11 Јануари 2018, 14:11:37 pm »
http://cqfinest.com/services/cquartz-finest-reserve/ 

Naletav na ova pa cisto informativno :)

Да ама некој ке каже C.Quartz не е керамика, играчка е тоа а CarPro ја создаде керамиката.