Автор Тема: Производи за нега и одржување на автомобили  (Прочитано 37173 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Производи за нега и одржување на автомобили
« Одговори #90 на: 11 Јануари 2018, 21:05:11 pm »
Epa zatoa fali Labo vo sekoja benziska. 2 pati specijalno sum odel za p-ray i bas togas potroseno, ne mi e us pat, a vaka na sekoja benziska ima. Krajno od mr.bricolage zedov sprej za gumi mafra fast black i e top mn podobar od k2 bold. Od labo letovo def planiram da zemam, ako nishto drugo togas p ray i wetcoatot :-)
A Gyeon jaki se nema zbor tuka :-)
labocosmetica никогаш нема да најдеш на бензинска,маркет или автогалантерија.Наменета е за професионална нега и детаилинг на автомобили.Никогаш нема да стане производ од ранг на некои кои ги има и во аптека дури.Производите им се врв.Да не набројувам сега.Ние со орлови нокти ја добивме да ја продаваме,мораше да одиме Милано на предавања и презентацијана возила директно,и да научиме кој производ за што е,како правилно се користи итн.Лабо е професионална линија .Само реков,треба време да помине,да осознаат луѓето за каков бренд станува збор.

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #91 на: 12 Јануари 2018, 00:13:26 am »
Ako kamo da ima kvalitetni proizvodi/keramiki i konkurencija jaka  :-) znam deka na obuka bese i lajk za toa, ama negativno e sto sega valjda moras samo mafra da rabotis.
Inaku za labocosmetika mislev od tipot na gyeon imaat wetcan za 900, ovie imaat isto za 700, gyeon imaat iron remover za 890, ovie imaat p ray za 690 :-D keramika neznam zosto ne poso se pod mafra, a imaat samponi revita i tn sto podrzuvaat keramika.
Btw Meguiars mi e omilena firma i se zemam direktno preku luge od USA i od tvoeto omileno Amazon, za zal gi nema na benziski. Vo Mkd pred nekoj mesec eden decko Dejan pocna da gi nosi. Poso nemozam se Meguiars da zemam, zemam i Bilt Hamber od isto omilenoto ebay. Kolku i da si objektiven/subjektiven Meguiars i Bilt Hamber se poim za Mafra. E toa sto nemozam od ovie da go zemam kupuvam Sonax od benziska i do sega so sonax sum nemal utka osobeno so samponot, wheel cleanerot i briliant shine detailer.
Da stavam keramika bi stavil prvenstveno gyeon+, pa c.quartz pa mafra ili cc36 zavisno od cenata i zavisno od vozilo, na poskapo potrajna i obratno.
P.s. I mafra gi sakam, ama malce preteruvanje e da se trvrdi deka Mafra se br.1 i zatoa gi nema na benziski, a tie na benziski tapa bile. Toa e mreza na prodazba i sekoj odlucuva kako ke se prodava. Ete jas di kazav Megs se no.1, Bilt Hamber isto no.1, Sonax no.2 :-)  ama jas ne tvrdam deka e taka i deka nema podobri od niv

Inter! da pojasnime okolu siromashnite i bogatite! deka i mene mi e malce navredlivo ova!

Gyeon = Juzna Korea , avionski transport (mnogu skap) + 10% carina , deka ne e EU prozivod
Labocosmetika = Italija (doajga vo kamion so 15 paleti) nema carina deka e EU prozivod

Can Coat e prozivod od Gyeon koj e cista ceramika vo konzerva (mozes da proverish MSDS) a sepak e za "siromasnite" so cena od 2490 den, 2/3 aplikacii, maximum user friendly pri apliciranje, zastita od 9 do 12 meseci.
Ova e isto taka prozivod koj ja opravduva maksimalno cenata za kvalitetot sporedbeno so site ostanati vosoci,silanti ili "wanna be ceramic" prozivodi.  - http://carwash.mk/gyeon-CanCoat
« Последно менување: 12 Јануари 2018, 00:28:14 am Ma-Fra Macedonia »
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
« Одговори #92 на: 12 Јануари 2018, 06:58:56 am »
Се сеќавам пред некоја година пост на Даре, вака некако одеше - Вечер одам до патарина Градско, многу сум возбуден, треба да ми донесат Meguiars од Америка, а за тие што не знаат Meguiars е број еден во светот на детајлингот. И сеа Мафра дале нешто гратис и Мафра се богови. Сум користел средства на Мафра, некој од нив сеуште ги имам, не се лоши, ама дека се светлосни години пред конкурентите не верувам.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6533
« Одговори #93 на: 12 Јануари 2018, 08:12:19 am »
Каква Мафра бре, Мафра во светот на врниот детајлинг скоро и да не постои. Ова и исто како да кажам дека македонското вино е најдобро на светот а не сум пробал ништо друго освен Тга за југ.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #94 на: 12 Јануари 2018, 09:19:03 am »
Се сеќавам пред некоја година пост на Даре, вака некако одеше - Вечер одам до патарина Градско, многу сум возбуден, треба да ми донесат Meguiars од Америка, а за тие што не знаат Meguiars е број еден во светот на детајлингот. И сеа Мафра дале нешто гратис и Мафра се богови. Сум користел средства на Мафра, некој од нив сеуште ги имам, не се лоши, ама дека се светлосни години пред конкурентите не верувам.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk
замисли што ќе правиме муабет после 5 години.За кој бренд?да сум одел и за шишенце Wolf hard body кое прв во МКД го имав и беше револуција и предзнак за производство на керамика.Сум порачувал Megyiars од Elite.UK и сум плајќал царини и триста други давсчки,и не само Meguiars,не знам ни што не друго.Мафра не добивам гратис,туку се ми е безплатно :).Ама сега кога имам пристап до квалитетни производи кај нас,ретко порачувам од надвор,само тоа што ни заменско го немаме тука.Еве ти сликче за пред 5 години а за по 5 тогаш ќе правиме муабет

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #95 на: 12 Јануари 2018, 09:28:09 am »
Каква Мафра бре, Мафра во светот на врниот детајлинг скоро и да не постои. Ова и исто како да кажам дека македонското вино е најдобро на светот а не сум пробал ништо друго освен Тга за југ.
:) врвен детаилинг,мафра,вино.Си читаш после одкако ќе напишеш нешто :) ?Козметика за автомобили со врвен детаилинг се два рсзлични поими.За врвен детаилинг го спомнуваме Gyeon,Carpro.Доцна си се уклучил дечко.Пред да се истресеш со коментар читај барем неколку постови наназад.А за козметика за ентузијасти тврдам дека Мафра е една од најдобрите во светот.Има производи дури и за врвен детаилинг,ги има на Carwash.mk достапни,но да не ги набројувам сега,гледам дека знаеш што е професионален детаилинг.http://carwash.mk/

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #96 на: 12 Јануари 2018, 10:07:51 am »
Твојата дрскост и правење на сезнајко така длабоко ќе ти врати нема да си ни самиот свесен за тоа. Тврди колку што сакаш како што и јас и сите други тврдиме или делиме мислење ама не користи вокабулар како да си во сред село излезен да се препукуваш. Однапред се извинувам за мојот истресен коментар.

https://www.kamikaze-collection.com/

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #97 на: 12 Јануари 2018, 10:32:46 am »
Твојата дрскост и правење на сезнајко така длабоко ќе ти врати нема да си ни самиот свесен за тоа. Тврди колку што сакаш како што и јас и сите други тврдиме или делиме мислење ама не користи вокабулар како да си во сред село излезен да се препукуваш. Однапред се извинувам за мојот истресен коментар.

истото важи и за тебе,прочитај што си напишал погоре,не ти е селски вокабуларот туку рамен на еден сезнајко што мисли дека сите овци му се на број и си седи во трлото,а волкот 10 му скинал :).Години наназад се борам на форумов со такви како тебе,и еве уште напредувам,спротивно на желбата и љубомората на некои од твој "културен "ранг :) .И Камиказе го има кај нас?Ако си толку културен,ќе ја прочиташе темава прво па после ќе се истресеше со коментарот твој.Ама егото на култура не ти дозволи да признаеш дека само еден пост прочита и скина :).Да беше барем малку културен колку што се правиш ќе речеше извинете;касно се вклучив.Селани има на форумов,ама тоа не ги прави деградирани во општествово и гледам и читам дека се покултурни од тебе.Уживај си ти пак со стадото :) и јас се извинувам што морав да се симнам на твое ниво.Моментално работам кола од 50.000€.Читал човекот на форум како љубоморна група штом се појавам на форум почнуваат со плукање,па рекол ќе возам до Прилеп да видам дали е вистина,чунки таму сите се професионалци,пс решил во селово да ја донесе,туку арно што не го прочитал твојов последен пост,ќе се вратеше на Плетвар :).Пуста завист.
« Последно менување: 12 Јануари 2018, 11:06:28 am Auto Car Care »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #98 на: 12 Јануари 2018, 11:34:43 am »
Ako kamo da ima kvalitetni proizvodi/keramiki i konkurencija jaka  :-) znam deka na obuka bese i lajk za toa, ama negativno e sto sega valjda moras samo mafra da rabotis.
Inaku za labocosmetika mislev od tipot na gyeon imaat wetcan za 900, ovie imaat isto za 700, gyeon imaat iron remover za 890, ovie imaat p ray za 690 :-D keramika neznam zosto ne poso se pod mafra, a imaat samponi revita i tn sto podrzuvaat keramika.
Btw Meguiars mi e omilena firma i se zemam direktno preku luge od USA i od tvoeto omileno Amazon, za zal gi nema na benziski. Vo Mkd pred nekoj mesec eden decko Dejan pocna da gi nosi. Poso nemozam se Meguiars da zemam, zemam i Bilt Hamber od isto omilenoto ebay. Kolku i da si objektiven/subjektiven Meguiars i Bilt Hamber se poim za Mafra. E toa sto nemozam od ovie da go zemam kupuvam Sonax od benziska i do sega so sonax sum nemal utka osobeno so samponot, wheel cleanerot i briliant shine detailer.
Da stavam keramika bi stavil prvenstveno gyeon+, pa c.quartz pa mafra ili cc36 zavisno od cenata i zavisno od vozilo, na poskapo potrajna i obratno.
P.s. I mafra gi sakam, ama malce preteruvanje e da se trvrdi deka Mafra se br.1 i zatoa gi nema na benziski, a tie na benziski tapa bile. Toa e mreza na prodazba i sekoj odlucuva kako ke se prodava. Ete jas di kazav Megs se no.1, Bilt Hamber isto no.1, Sonax no.2 :-)  ama jas ne tvrdam deka e taka i deka nema podobri od niv
се знаеш,ама фали уште да пробаш лабо производи.Мегс и Билт,да,генерација се пред МАФРА,мафра до пред некоја година беше само со програма за Car wash.Во Европа лесно се проби,со квалитет,има сега голема палета производи за ентузијасти вака како тебе.Можеш некогаш и да пробаш по нешто од мафра и лабо,па ќе кажеш во споредба на твоите милени брендови.Инаку се колнам во Гион а не во Мафра,не си разбрал добро.

Epa sega so pretposledniov post tvrdis MAfra se edni od najkvalitetni vo svet. A pred toa Megs i BH se generacija pred mafra. I sega sto ispadna? Koi se najkvalitetni?
Megs, BH i Sonax holy trinity na avtokozmetika ;-)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #99 на: 12 Јануари 2018, 11:39:51 am »

истото важи и за тебе,прочитај што си напишал погоре,не ти е селски вокабуларот туку рамен на еден сезнајко што мисли дека сите овци му се на број и си седи во трлото,а волкот 10 му скинал :).Години наназад се борам на форумов со такви како тебе,и еве уште напредувам,спротивно на желбата и љубомората на некои од твој "културен "ранг :) .И Камиказе го има кај нас?Ако си толку културен,ќе ја прочиташе темава прво па после ќе се истресеше со коментарот твој.Ама егото на култура не ти дозволи да признаеш дека само еден пост прочита и скина :).Да беше барем малку културен колку што се правиш ќе речеше извинете;касно се вклучив.Селани има на форумов,ама тоа не ги прави деградирани во општествово и гледам и читам дека се покултурни од тебе.Уживај си ти пак со стадото :) и јас се извинувам што морав да се симнам на твое ниво.Моментално работам кола од 50.000€.Читал човекот на форум како љубоморна група штом се појавам на форум почнуваат со плукање,па рекол ќе возам до Прилеп да видам дали е вистина,чунки таму сите се професионалци,пс решил во селово да ја донесе,туку арно што не го прочитал твојов последен пост,ќе се вратеше на Плетвар :).Пуста завист.
Свесен си дека овдека никој не збори за твојот квалитет и тоа што ти го работиш, туку правиме муабет за брендови во детајлингот?

А ти самиот почнуваш да збориш за тоа што ти работиш, љубомора и завист. Едното со другото немаат допирна точка ама самиот се фаќаш на твојата замка.

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
« Одговори #100 на: 12 Јануари 2018, 12:36:28 pm »
Golem pozdrav do site vo forumo't.Sekoj si ima pravo da pisuva da prasuva dasi dobie info od majstori.No ne da vrega i da pisuva losi komentari za proizvodite.Nie sme usluzno dejstvo.Ima koj da kaze koji proizvodi se profi koi amaterski.Ne dosol zborot nekoj da objasnuva koja e keramika koja ne e.Pa ne padnal od nebo ili dosol od nekoj drug svet proizvodite.Si imaat.distrubuterite svoi licni strucni lica sho i kako.zatoa im dal pravo Drzavata.Za drugoto si ima i odgovornost.Ne sakam nikogo dago uvredam od forum'ot.Ne se pram nese falam deka sum ovoj onoj itn.Si ja prqm vojatarofesionalna rabota so koj sum zadovolen i musterijite dase zadovolni.Sekoj koj e zainteresiran za koja ama bilo koja keramicka zastita neka se obrati kaj nas slobodno ke bide informiran i kemuse pokaze kako se nanesuva i toa free.Samo dase ima zelba i volja za rabota.Imajte ubav vikend😉

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #101 на: 15 Јануари 2018, 08:01:41 am »
@Ma-Fra Macedonia  i @Auto Car Care   aj ke ve molam za info!!!
Dali ovie dve raboti se isti ?? http://carwash.mk/beneficia   i http://carwash.mk/gyeon-WetCoat500   koe e podobro???
Ovoj wetcoat mi treba za da zastitam alu bandazi, mesto da se macam so sealant ova da isprskam i isperam. Dali e dobra idea da se koristi wetcoat, koj e pokvaliteten/potraen, bidejki vaka mene mi izgleda deka se isti, a beneficia e duplo za isti pari i dali prodavate Gyeon Wetcoat od 4 litri i kolku cini ???
p.s. i dali mora presure washer da imas od tipot na karcher ili moze i so obicno crevo so onakvo dodadok za gradina sto se stavaat
« Последно менување: 15 Јануари 2018, 09:12:44 am Inter1 »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #102 на: 15 Јануари 2018, 14:13:41 pm »
@Ma-Fra Macedonia  i @Auto Car Care   aj ke ve molam za info!!!
Dali ovie dve raboti se isti ?? http://carwash.mk/beneficia   i http://carwash.mk/gyeon-WetCoat500   koe e podobro???
Ovoj wetcoat mi treba za da zastitam alu bandazi, mesto da se macam so sealant ova da isprskam i isperam. Dali e dobra idea da se koristi wetcoat, koj e pokvaliteten/potraen, bidejki vaka mene mi izgleda deka se isti, a beneficia e duplo za isti pari i dali prodavate Gyeon Wetcoat od 4 litri i kolku cini ???
p.s. i dali mora presure washer da imas od tipot na karcher ili moze i so obicno crevo so onakvo dodadok za gradina sto se stavaat
@Inter1  а со каков шампон мислиш предходно да ја испереш?инаку јас би го одбрал италијанецот пред кореецот.Не ти треба вап,само добро испери после нанесување,јас попрскувам и со ваш мит ракавица го размачкувам и потоа ја вапирам добро.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #103 на: 15 Јануари 2018, 14:36:08 pm »
@Ma-Fra Macedonia 
@Auto Car Care  - Alu bandazi mi se zastiteni so sealant, a posle toa Briliant shine detailer kako vtor sloj da receme :)
problemot e sto nesakam da vadam celo trkalo, pa da go zastitam kako sto treba poso ke izgubam taka cel den a moze i dva, tuku nadvoresen del zastituvam generalno i kolku mozam vnatre.
Wetcoat, dali od Labo ili od Gyeon mi treba kako vtor sloj, plus da nanesam i vnatre vo trkalo, kaj so nemozam da stignam so sealant i aplikator. Wetcoatoav i sealantov mi se cisto za zastita od iron dust od kocnici, taka da toa mi e prioritet, a ne sjaj ili izgled.
Inaku pred nanesuvanje na prviot sloj peram so jaki sredstva, a posle samo so neutralen sampon, vo momentov Sonax obicniot sampon po benziski sto go ima i vo momentov ne planiram da go menuvam.
A razlika megju Beneficia i Wetcoat osvem vo mililitri? vo trajnost ili nesto drugo ima ili? Ako se isti togas Labo da zemam.
Treta opcija mi e Sonax Polimer netshied, pa so toa da rasprskuvam na bandazi.
Sredstvovo mi treba strikno za bandazi, za paintwork si imam drugi raboti :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #104 на: 15 Јануари 2018, 14:42:05 pm »
@Ma-Fra Macedonia 
@Auto Car Care  - Alu bandazi mi se zastiteni so sealant, a posle toa Briliant shine detailer kako vtor sloj da receme :)
problemot e sto nesakam da vadam celo trkalo, pa da go zastitam kako sto treba poso ke izgubam taka cel den a moze i dva, tuku nadvoresen del zastituvam generalno i kolku mozam vnatre.
Wetcoat, dali od Labo ili od Gyeon mi treba kako vtor sloj, plus da nanesam i vnatre vo trkalo, kaj so nemozam da stignam so sealant i aplikator. Wetcoatoav i sealantov mi se cisto za zastita od iron dust od kocnici, taka da toa mi e prioritet, a ne sjaj ili izgled.
Inaku pred nanesuvanje na prviot sloj peram so jaki sredstva, a posle samo so neutralen sampon, vo momentov Sonax obicniot sampon po benziski sto go ima i vo momentov ne planiram da go menuvam.
A razlika megju Beneficia i Wetcoat osvem vo mililitri? vo trajnost ili nesto drugo ima ili? Ako se isti togas Labo da zemam.
Treta opcija mi e Sonax Polimer netshied, pa so toa da rasprskuvam na bandazi.
Sredstvovo mi treba strikno za bandazi, za paintwork si imam drugi raboti :)
можеш лабо да си земеш.