Автор Тема: Производи за нега и одржување на автомобили  (Прочитано 37179 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Производи за нега и одржување на автомобили
« Одговори #75 на: 11 Јануари 2018, 15:32:50 pm »
http://cqfinest.com/services/cquartz-finest-reserve/ 

Naletav na ova pa cisto informativno :) 
да си жив,уште на насловна сликата и се е јасно,само вистинска керамика која се пече со ламби како на сликата,е правилна и исправно предадена на клиентот.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #76 на: 11 Јануари 2018, 15:45:48 pm »

Да ама некој ке каже C.Quartz не е керамика, играчка е тоа а CarPro ја создаде керамиката.
[\quote]
не е играчка,немам прочитано некаде на форумов дека некој рекол “играчка“.Не ги извртувајте постовите.Сериозна конкуренција е на GYEON.За жал после излегувањето на GYEON на пазарот,детаилерите ширум светот,се откажаа од Car pro и се префрлија на GYEON,MODESTA,KYSHO,а најбројни се тие што користат GYEON.Не го оспорувам квалитетот на Car pro,лично за софт и стики лак уште нема подобар prepare од car pro и си го користам уште.Турција се колни во Car pro,готово и да нема детаилер што не работи со нив.Утнаа доста и изгубија пазар во светот.Реалноста е таа.
« Последно менување: 11 Јануари 2018, 15:53:42 pm Auto Car Care »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #77 на: 11 Јануари 2018, 15:51:35 pm »

да си жив,уште на насловна сликата и се е јасно,само вистинска керамика која се пече со ламби како на сликата,е правилна и исправно предадена на клиентот.

Zatoa postirav, da se vidi deka ima i so lambi, ama pa ete na UK edicijata nikade ne se spomnati lambi, na Sonax CC36 isto nemozam da najdam deka trebaat lambi. Sekako deka se dobredojdeni, ama ne deka barem za navedenive deka bez niv ne se moze. Sega moze ke kazes SOnax vakvi takvi, ama kolku sto gledam po net e keramika sto kompletno mozes sam da si ja naneses, e sega moze nema da trae plus 5 godini, ama dve ke trae :) Sega nishto ne e bez kompromis jbg

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #78 на: 11 Јануари 2018, 15:57:13 pm »
не сакам да ги спомнам,CC36 можеш слободно да провериш дека не е керамика,МSDS расчепкај го.Пишува има остатоци од SiO2 а не е SiO2.Значи полимер со остатоци од SiO2🤣.Уште нема измислено керамика plug & play.И без соодветни услови и апаратура за да биде на крај возилото со вистинска керамика.Сега се исто тераат,подобрите полимери почнаа да ги крстат Nano glass,Glass coating,Nano lack па и се дрзнаа да ги лажат луѓево ширум светот дека имаат керамика што по дома во двор можеш да си ја нанесеш  :-X

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 409
« Одговори #79 на: 11 Јануари 2018, 16:11:50 pm »
ако почнат да гуглаат за cquartz се плашам да не сфатат дека мајтап си прави некој  ;D и со керамика и со нив  :-X  :'( :'( :'(
btw off topik заминавме  :o

Еве зашто се приклучив и јас и почнав војна до негде на темава ( за да го штитам "своето" ) овае постот каде се напаѓа CarPro не е керамика, а и целиот бренд, барем така јас сватив.
А тоа дека кога се појавил gyeon и многу се префрлиле на него можеби е точно,повеќе во светот се користи gyeon,  ама дека во Македонија само керамика е gyeon и mafra е тотално неточно и дека сите се светлосни години назад од нив.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #80 на: 11 Јануари 2018, 16:17:30 pm »
Sonax e edno od vrvnime firmi za avtokozmetika. Vo top 5. Plus od Germanija, taka da deka lazele za neshto bash i neveruvam. Krajno i Gyeon mozes doma da si ja naneses so toa sto nema da trae 5 godini ke trae edna. Ete ke kupam od carwash.mk mohs+ ke ja nanesam sam, nema tolku dobro se razbira posle ke pisam deka gyeon vrska nemaat se e prevara. Sepak ne se site spremni 500 eu (ova lupnav ne znam kolku cini pa ne go zemajte zdravo za gotovo) za keramika da dadat koja i taka ne stiti od grebanici od kluc i tn.
Inaku se podraZbira deka kolku plakjas tolku i dobivas. Normalno Mohs+ ke e podobra i potrajna i poskapa, se ostanuva market orientirano, koj e spremen sto da dade i sto da ocekuva.
P.s. Mike Philips CC36 da ti ja nanese 3 god ke ti trae :-)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #81 на: 11 Јануари 2018, 16:23:37 pm »
ако почнат да гуглаат за cquartz се плашам да не сфатат дека мајтап си прави некој  ;D и со керамика и со нив  :-X  :'( :'( :'(
btw off topik заминавме  :o

Еве зашто се приклучив и јас и почнав војна до негде на темава ( за да го штитам "своето" ) овае постот каде се напаѓа CarPro не е керамика, а и целиот бренд, барем така јас сватив.
А тоа дека кога се појавил gyeon и многу се префрлиле на него можеби е точно,повеќе во светот се користи gyeon,  ама дека во Македонија само керамика е gyeon и mafra е тотално неточно и дека сите се светлосни години назад од нив.

токму за тоа го напишав,почна секаде да се продава,со се утнаа и тотална непознаница стана,а беше на времето бр.1 .Еве за утеха ако ти е,не знаев дека и Carpro си продавал.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #82 на: 11 Јануари 2018, 16:30:14 pm »
Sonax e edno od vrvnime firmi za avtokozmetika. Vo top 5. Plus od Germanija, taka da deka lazele za neshto bash i neveruvam. Krajno i Gyeon mozes doma da si ja naneses so toa sto nema da trae 5 godini ke trae edna. Ete ke kupam od carwash.mk mohs+ ke ja nanesam sam, nema tolku dobro se razbira posle ke pisam deka gyeon vrska nemaat se e prevara. Sepak ne se site spremni 500 eu (ova lupnav ne znam kolku cini pa ne go zemajte zdravo za gotovo) za keramika da dadat koja i taka ne stiti od grebanici od kluc i tn.
Inaku se podraZbira deka kolku plakjas tolku i dobivas. Normalno Mohs+ ke e podobra i potrajna i poskapa, se ostanuva market orientirano, koj e spremen sto da dade i sto da ocekuva.
P.s. Mike Philips CC36 da ti ja nanese 3 god ke ti trae :-)
MOHS+ не можеш да купиш.А ако ти се фрлаат пари само за кеиф да си направиш,ти препорачувам земи си восок,не керамика што треба да ја нанесе стручно лице.Затоа што погрешна апликација може да те чини х3 повеќе од сумата што ја спомена.Па сега види ти пак дали можеш сам.Можеш,ама не керамика :) PS ако не ја вадиш од гаража може и 10 год. :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #83 на: 11 Јануари 2018, 17:09:44 pm »
Ne se razbravme ama nebitno :-) Inaku ni prodavam sredsva, ni detailer sum ni rabotam toa, ama citam mn po forumi. Gyeon top da, ama mafra uste nemam videno nekoj keramika da stava. Neznam dali e dobra ili ne, eve ja falis mn, ama na svetskive forumi e nepostoecka, nikoj ne ja spomenuva. Drugo labocosmetika ispagja deka e Gyeon za siromasni. Istite raboti samo poeftini, pak nikade ne se spomenati. Znaci ne navreduvam ili tn, samo prasuvam, toa imam zaprimeteno. Imam i mafra proizvodi i meguiars i sonax i tw doma. Za site ima info, mafra nigde
« Последно менување: 11 Јануари 2018, 17:18:56 pm Inter1 »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #84 на: 11 Јануари 2018, 19:32:15 pm »
Labocosmetica  нема  сеуште керамика.Сеуште е нова линија на MAFRA.Не е целта на Labocosmetica да биде линија што ќе ја има по бензински и во маркети како овие омилениве твои.Производите се врв,неполни 2 години се развива,рано е да се каже за неа ширум светот,а и програмата е мала сеуште.Мафра,новата керамика од мафра излезе пред 4 месеци а јас лично пред 15 месеци имав прилика во Италија,додека уште беше во тест фаза,да ја тестирам,и не само јас,детаилери од повеќе држави.Нема да ти кажам со кои керамики ја споредивме,затоа што нема да ми веруваш.Единствено не ја споредувавме со Gyeon.Зошто?затоа што сеуште му нема рамна керамика.А посебно,новата керамика на Мафра и предстои светла иднина ти гарантирам.Чекор пред сите па дури и пред Ceramic pro кој е втор по квалитет во светот.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1946
« Одговори #85 на: 11 Јануари 2018, 19:40:20 pm »
Ако може прашање како што гласи темата. Желба ми е слободното време да го поминам во средување на возилата по дома што ни се. За аматер кој не се разбира тотално во производи гледав на http://carwash.mk и која полир паста ја препорачувате, кој восок како и шампон. Имам потреба и за полирање или да освежам хромирани делови кој од овие производи се најсоодветни. Поздрав

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #86 на: 11 Јануари 2018, 19:49:13 pm »
Ako kamo da ima kvalitetni proizvodi/keramiki i konkurencija jaka  :-) znam deka na obuka bese i lajk za toa, ama negativno e sto sega valjda moras samo mafra da rabotis.
Inaku za labocosmetika mislev od tipot na gyeon imaat wetcan za 900, ovie imaat isto za 700, gyeon imaat iron remover za 890, ovie imaat p ray za 690 :-D keramika neznam zosto ne poso se pod mafra, a imaat samponi revita i tn sto podrzuvaat keramika.
Btw Meguiars mi e omilena firma i se zemam direktno preku luge od USA i od tvoeto omileno Amazon, za zal gi nema na benziski. Vo Mkd pred nekoj mesec eden decko Dejan pocna da gi nosi. Poso nemozam se Meguiars da zemam, zemam i Bilt Hamber od isto omilenoto ebay. Kolku i da si objektiven/subjektiven Meguiars i Bilt Hamber se poim za Mafra. E toa sto nemozam od ovie da go zemam kupuvam Sonax od benziska i do sega so sonax sum nemal utka osobeno so samponot, wheel cleanerot i briliant shine detailer.
Da stavam keramika bi stavil prvenstveno gyeon+, pa c.quartz pa mafra ili cc36 zavisno od cenata i zavisno od vozilo, na poskapo potrajna i obratno.
P.s. I mafra gi sakam, ama malce preteruvanje e da se trvrdi deka Mafra se br.1 i zatoa gi nema na benziski, a tie na benziski tapa bile. Toa e mreza na prodazba i sekoj odlucuva kako ke se prodava. Ete jas di kazav Megs se no.1, Bilt Hamber isto no.1, Sonax no.2 :-)  ama jas ne tvrdam deka e taka i deka nema podobri od niv
« Последно менување: 11 Јануари 2018, 19:58:38 pm Inter1 »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #87 на: 11 Јануари 2018, 20:07:53 pm »
Ako kamo da ima kvalitetni proizvodi/keramiki i konkurencija jaka  :-) znam deka na obuka bese i lajk za toa, ama negativno e sto sega valjda moras samo mafra da rabotis.
Inaku za labocosmetika mislev od tipot na gyeon imaat wetcan za 900, ovie imaat isto za 700, gyeon imaat iron remover za 890, ovie imaat p ray za 690 :-D keramika neznam zosto ne poso se pod mafra, a imaat samponi revita i tn sto podrzuvaat keramika.
Btw Meguiars mi e omilena firma i se zemam direktno preku luge od USA i od tvoeto omileno Amazon, za zal gi nema na benziski. Vo Mkd pred nekoj mesec eden decko Dejan pocna da gi nosi. Poso nemozam se Meguiars da zemam, zemam i Bilt Hamber od isto omilenoto ebay. Kolku i da si objektiven/subjektiven Meguiars i Bilt Hamber se poim za Mafra. E toa sto nemozam od ovie da go zemam kupuvam Sonax od benziska i do sega so sonax sum nemal utka osobeno so samponot, wheel cleanerot i briliant shine detailer.
Da stavam keramika bi stavil prvenstveno gyeon+, pa c.quartz pa mafra ili cc36 zavisno od cenata i zavisno od vozilo, na poskapo potrajna i obratno.
P.s. I mafra gi sakam, ama malce preteruvanje e da se trvrdi deka Mafra se br.1 i zatoa gi nema na benziski, a tie na benziski tapa bile. Toa e mreza na prodazba i sekoj odlucuva kako ke se prodava. Ete jas di kazav Megs se no.1, Bilt Hamber isto no.1, Sonax no.2 :-)  ama jas ne tvrdam deka e taka i deka nema podobri od niv
се знаеш,ама фали уште да пробаш лабо производи.Мегс и Билт,да,генерација се пред МАФРА,мафра до пред некоја година беше само со програма за Car wash.Во Европа лесно се проби,со квалитет,има сега голема палета производи за ентузијасти вака како тебе.Можеш некогаш и да пробаш по нешто од мафра и лабо,па ќе кажеш во споредба на твоите милени брендови.Инаку се колнам во Гион а не во Мафра,не си разбрал добро.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #88 на: 11 Јануари 2018, 20:18:52 pm »
Ако може прашање како што гласи темата. Желба ми е слободното време да го поминам во средување на возилата по дома што ни се. За аматер кој не се разбира тотално во производи гледав на http://carwash.mk и која полир паста ја препорачувате, кој восок како и шампон. Имам потреба и за полирање или да освежам хромирани делови кој од овие производи се најсоодветни. Поздрав
@kire95 http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/CarWashWax http://carwash.mk/category-mafra/category-ncistenje/CarLux http://carwash.mk/menzerna-HCC400small http://carwash.mk/menzerna-MetalPolish За полирање ти треба искуство и машина http://carwash.mk/category-mafra/category-alat/EasytechPolisher

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #89 на: 11 Јануари 2018, 20:41:14 pm »
Epa zatoa fali Labo vo sekoja benziska. 2 pati specijalno sum odel za p-ray i bas togas potroseno, ne mi e us pat, a vaka na sekoja benziska ima. Krajno od mr.bricolage zedov sprej za gumi mafra fast black i e top mn podobar od k2 bold. Od labo letovo def planiram da zemam, ako nishto drugo togas p ray i wetcoatot :-)
A Gyeon jaki se nema zbor tuka :-)