Автор Тема: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer  (Прочитано 48316 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
Одг: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer
« Одговори #135 на: 02 Декември 2016, 11:44:27 am »
не ми се даваат пари за нешто што треба да го има по дифолт.

Така де, али Опел.... факинг полу-производ. Мислам 70% некаде :P

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3907
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #136 на: 02 Декември 2016, 11:56:36 am »
Може не е програмирано. Со Op-Com, не е ни 2 минути работа..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #137 на: 02 Декември 2016, 11:57:40 am »
Па Бубе тоа ми го кажа... Само без разлика, треба да си биде така, не би требало јас да му се замарам да го програмирам ебаго :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3907
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #138 на: 02 Декември 2016, 12:06:44 pm »
Потполно се слагам. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14048
« Одговори #139 на: 02 Декември 2016, 12:14:21 pm »
Може не е програмирано. Со Op-Com, не е ни 2 минути работа..

Еве кај Astra H

Има Op-com-и и на Aliexpress и на Ebay.

Само не му се замарам многу јас. Иначе убава работа е ако случајно некогаш не си сигурен дали си затворил прозор.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1923
« Одговори #140 на: 02 Декември 2016, 12:41:04 pm »
На Astra H ако немаш REC (Rear Electrical Centre) опцијата за далечинско отварање/затварање на прозори ја нема. Исто така ја нема опцијата за персонализиран клуч.
На Corsa D таа опција си ја има од фабрика и било какво ниво на опременост, не треба никакви подесувања. Со опциите за персонализиран клуч имам подесено да се уклучуваат светлата на отклучување, да се заклучува колата над 10км/х и да ми свири кога возам над 140 :D.

Се надевам во сервис ќе ти ја средат.

Со здравје да си ја возиш колава, одлична е!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #141 на: 02 Декември 2016, 12:53:13 pm »
И ја си направив подесувања за светлата, ауто лок откако ќе тргнам, памтење на сетинзите за радиото, климата и седиштето, ама ова ми иде на нерви :)

Исклучив модот за лични преференци, ресетирав ту фактори сетингс, ама пак нема. Здравје, ваљда ќе го земам некад тоа Оп-Ком, ама сеа баш не ми е у приоритет. Секако треба да им ја однесам колата да ѕирнат за паркинг сензорите, па ќе им кажам и ова да го средат.

Би требало наскоро да имам германска возачка дозвола, па ќе можеме малце да се опуштиме со колава :)

Фала Димитар, со арно да се враќа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #142 на: 02 Декември 2016, 13:27:34 pm »
толку ти е потребна оваа опција за толку да му се замараш?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #143 на: 02 Декември 2016, 13:44:30 pm »
Не е толку потребна, ама фино е кога си ја има :)

А се замарам пошто треба да ја има по дифолт. Фино е на топли денови, да отвориш прозори да почне да се ветрее колата колку толку, или па ако се упаркираш и забораиш отворени прозори, да можеш со даљинското да ги затвориш, да не мора да влагаш у кола, даваш контакт итн.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43786
  • Il Moderatore
« Одговори #144 на: 02 Декември 2016, 17:39:09 pm »
Маега му...
Пробав со ресетирање, иницијализација, исклучив Драјвер преференсес, ама џабе, пак нејке...
Бубе ми пушти линк од некое курафте што го има на ибеј, преку кое ќе можам да подесам поише работи, ама ова ќе го пријавам у сервис. Колку сака нека е курафтето со прифатлива цена, не ми се даваат пари за нешто што треба да го има по дифолт.

„Иницијализацијата“ e за автоматиката на прозорите. Автоматски да се отвораат и затвораат - на дугмињата од внатре. Не ќе да е за отворање и затворање со даљинско.
Автоматското отворање и затворање треба да е енејблувано преку боди компјутерот. Поради некои европски сигурносни регулативи, ова на некои возила е дисејблувано. Еве, на некои 159-ки до незнам која година таму, 2008 ми се чини, го има, на поновите модели само windows down. На Brera-ите е оставено во текот на целиот нивни производствен век. Има врска нешто со антипинч сензорите, и со можноста теоретски на кучето да му скинеш врат ако пробаш да ги затвориш преку клучот...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #145 на: 02 Декември 2016, 17:41:14 pm »
КАј мене на Аудито,кога отклучувам со клучот ако задржам ги спушта,а кога заклучувам и ако задржам тогаш ги крева,преку далечинското нема ништо.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #146 на: 02 Декември 2016, 18:23:00 pm »
Баш сега читав и одма тестирав. Држиш дугме за отклучување се спуштаат, за заклучување ги дига.

Него дали постои опција преку кључот и ретровизорите да се соберат ?

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #147 на: 02 Декември 2016, 19:09:57 pm »
КАј мене на Аудито,кога отклучувам со клучот ако задржам ги спушта,а кога заклучувам и ако задржам тогаш ги крева,преку далечинското нема ништо.
И јас пробував денес,исто е и на гољфот кај мене.Даљинското неќе да фати така :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #148 на: 02 Декември 2016, 20:02:30 pm »
Маега му...
Пробав со ресетирање, иницијализација, исклучив Драјвер преференсес, ама џабе, пак нејке...
Бубе ми пушти линк од некое курафте што го има на ибеј, преку кое ќе можам да подесам поише работи, ама ова ќе го пријавам у сервис. Колку сака нека е курафтето со прифатлива цена, не ми се даваат пари за нешто што треба да го има по дифолт.

„Иницијализацијата“ e за автоматиката на прозорите. Автоматски да се отвораат и затвораат - на дугмињата од внатре. Не ќе да е за отворање и затворање со даљинско.
Автоматското отворање и затворање треба да е енејблувано преку боди компјутерот. Поради некои европски сигурносни регулативи, ова на некои возила е дисејблувано. Еве, на некои 159-ки до незнам која година таму, 2008 ми се чини, го има, на поновите модели само windows down. На Brera-ите е оставено во текот на целиот нивни производствен век. Има врска нешто со антипинч сензорите, и со можноста теоретски на кучето да му скинеш врат ако пробаш да ги затвориш преку клучот...

Според Јузер Мануелот, треба да може и да се спуштат и да се кренат прозорите преку даљинското. Исто така, би требало да прекинат со затварање и да се отворат доколку осетат пречка.

Нејќе ни така, пробав.

Баш сега читав и одма тестирав. Држиш дугме за отклучување се спуштаат, за заклучување ги дига.

Него дали постои опција преку кључот и ретровизорите да се соберат ?

Така пробав и нејќеше, а така треба и кај мене да е. На Лансерот работеше само за затварање.

Ретровизорите се електро-подесиви и со греење, ама не електро-собирачки (исто беше на Лансерот), така да не, ја нема таа функција.
Кај брат ми на Леонот може со даљинско да се соберат и отворат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer
« Одговори #149 на: 11 Јануари 2017, 17:57:10 pm »

Делува ветувачки, ко за непазење...

322 поминати км, а уште е над 3/4 индикаторот.