Автор Тема: Помош околу избор на количе за нов шофер?  (Прочитано 7351 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8267
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Помош околу избор на количе за нов шофер?
« Одговори #15 на: 09 Септември 2016, 08:50:28 am »
Според акоунт нејмот - ВР6 само.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1203
« Одговори #16 на: 09 Септември 2016, 14:08:49 pm »

Си размислил за меган 2003-2006, 1.4 16в 100кс, или можда форд фокус истиот период со 3 врат ;)..Стило со 3 врати.....

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 09 Септември 2016, 14:34:07 pm »
Прееска меркав една Алфа во Велес, 147ца, нешто како сребрено кремова боја.. Стварно паѓа во очи има лик колава, ама ако е толку проблематична како што многу од вас велат, значи да ја баталам? :/ инаку Golf ми е фина кола, али не сакам нешто што го има на секој втор чекор... Голф ме потсеќа на таксист и ништо друго.. Сепак влегува во комбинација како опција 4-ка 1.6ЅR

Прашај некој што имал/поседувал. Луѓето тука си праат чаршиски муабети.
Види низ фејсбук побарај алфа ромео македонија групи, зачлени се, прашај си што те занима.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18 на: 09 Септември 2016, 14:39:43 pm »
Mногу солидна кола:

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3881
« Одговори #19 на: 09 Септември 2016, 14:44:09 pm »
I cena ne kaza, do koja?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #20 на: 09 Септември 2016, 19:15:07 pm »
Ценовниот ранг се движи 3500-4000 eur
Бараме кола стрикно со 4 врати поради патување во Скопје скоро секојдневно со 5 патници.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #21 на: 09 Септември 2016, 19:27:34 pm »
Ако е за 5  патници, може ќе биде тесничка 147цата...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #22 на: 19 Септември 2016, 03:32:36 am »
Ако е за 5  патници, може ќе биде тесничка 147цата...
Сеуште во дилеми.. Денес возев една Алфа и можам да кажам дека ги исполнува очекувањата.. Навистина е добра опција спрема цената и типот на возило. Како и да е, на задната клупа може да има проблеми доколку се возат 5 патници, посебно ако дечките позади се малку повисоки...
Засега останува мојата желба за Аlfa ама изгледа ќе се купи како примарно возило само за мене, а стариот ќе си ја остави старата за по работа... Гледам дека си верен алфиста хахах, па би сакал да те прашам дали некогаш си имал 147-ца и на што треба да обрнувам многу внимание при купување? Во план сум да земам 1.6 тс мотор со 105кс. И обавезно алфата ќе биде фејслифт, првата ми има многу грди светла. Читав во групиве за алфа на фб и во македонија гледам дека многу многу ретко се наоаѓаат 147ци со ваков мотор, а и за проблеми најчесто пишуваат и се жалат околу 1.9јтд моделот...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 19 Септември 2016, 06:33:42 am »
Брат ми вози 147-ца, 140кс мултиџет, така да, тука ми е, у при рука.
1.6 ts моторот со 105кс e солиден, си брка работа, поготово со плинче. Иако е twin spark мотор, за одржување нешто поефтин е од другите мотори (1.6 120 и 2.0 150кс).
При купување обратни внимание на општата состојба на внатрешноста, тапацири, пластики и остали работи, и на подвозјето. Ако колата при возење бара многу корекции со воланот по нашиве патишта и делува како да е „насекаде“, тогаш подвозјето треба да се оправа. Понекое крцкање и цвикање е помал проблем.
Секако види колку пати е фарбана пред да ја купиш и дали структурно е одвалена у некоја хаварија :)
Моторот треба да си влече рамномерно во секоја брзина од 2000 па се до 6000 вртежи, без чудни звуци од мотор и менувач.
Колата треба да вози стабилно и да делува стегнато, ако е се добро на неа. Барај прмерок со што помалку пројдени километри.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17844
« Одговори #24 на: 19 Септември 2016, 09:14:43 am »
Има на реклама5 една 147ца бензин (не пишува дали 1.6 или 2.0) со 79.000 поминати. Црвена е, огласувачот е од Скопје. Веројатно лесно ќе ј најдеш ако ги внесеш овие параметри во пребарувачот.