Заприметив многу македонштина на форумов. Кога ја отворив темата, немаше жив, освен чесни исклучоци, да даде некое мислење за квалитетно масло, препорака. Сега откако купив, излезе македончето од вас, сеа ќе ми солите памет. За грев...
Друго што заприметив дека 90% немаат култура на изразување, пишуваат офтопик мислења на сите страни..Па тоа е дел од културата ваша. Како овде да се дојдени да си го исфалат својот автомобил...од нигде никаде ми направи споредба на масло од 300ден/л со масло од 950ден/л, као он е паметен, јас будала, сум глумел...за грев.
Значи ниту еден не застана да напиши издржан коментар и да спореди тоа што побарав, дали градации, дали со различни адитиви, различни типови масло, ништо. Зошто? Многу едноставно - затоа што сите си го фалат тоа што го имаат, а го имаат оти некој им кажал дека е тоа добро, а зошто е добро - немаат појма.
Јас го пробав 10W60, и сум презадоволен. Можеби требаше да земам 10W50. Можам да си дозволам да тестирам, ако сакам утре ќе го истурам и ќе купам дупло поскапо. Ако не пробав немаше да знам, во краен случај. Фала на бескорисните совети, бескорисни сте.