Нека се пише. За да може да продолжиме со дискусијата за поважните работи како мотор, ентериер, материјали, седишта, возни карактеристики па се до простор.
Зошто инаку окапавме во субјективизми и дизајни.
Го нема Класниот на темава да пише unbiased ревју како што знаеше да пише порано. А официјалново ревју е мед и млеко, за сите тие работи што ги наброи ти, освен просторот (со кој можам да живеам дури и да е под просек во класата).
Многу ми е тешко да бидам unbiased за колава. Многу ми се свиѓа - страшно фраерско ауто.
Дека има фалинки - има. Финалната обработка, материјалите и ергономијата се дефинитивно на страна на германците. Се сведува на тоа дека имаат повеќе искуство во овој сегмент. Понатаму, можеме да зборуваме за компоненти и switchgear земени директно од модели на Jeep (мултимедија, прекидачи за прозори, итн).
Арно ама.. Колата ми влезе под кожа. Да треба да зимам кола за мене, не знам како би одлучил - Ghibli-то има многу повеќе wow фактор од било кој од Германците. Од друга страна, Германците се објективно покомпетентни во секојдневни услови. Ако почнеме да зборуваме во контекст на М, RS или AMG, тука веќе станува ептееееееее-еееееен тешко да одлучи човек. Односно, каj Audi и не мора човек да гледа RS - може да гледа S6 (444 коња, 4.4 до 100) и задоволството да го кошта значително помалку (споредено во Германија - 77.300 vs 84.000 eur).