Мене одсекогаш Октавијата ми била класа над Сид и Голф, веројатно заради големината и комоцијата внатре. Зборам за добро опремен модел од сите возила, не основна со никакви пластики.
Имам возено октавии (службени), добро опремени на подолги релации од 100 км во еден ден, не ме заморувале ич, многу пријатни и комотни за возење. Мене тоа ми е прв критериум, да може да ме собере комотно, за жал Сид и Голф немаат толку простор и не ми е комотно баш. Штета Киа Оптима што не се произведува веќе, мислам дека тоа беше конкуренција на Октавија, те според мене многу подобра од нејзе.
Каталошката цена на Октавија мислам дека е превисока и не е оправдана, иако се е поскапено. Можеби игра улога и популарноста на брендот, па продавачите сакаат поголема заработка, и зашто да не, ако добро се продава. За разлика од тоа, па цената која се добива во понуда (конкретно од Андреј) е многу конкурентна и може и да е одлучувачка ако некој не е 100% решен за кој модел да се одлучи. А и добро е што не купуваат сите на форумов шкода, ќе беше многу досадно така