Автор Тема: Мислења/совети/помош за нова кола  (Прочитано 39208 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30609
    • CARclub.mk
Одг: Мислења/совети/помош за нова кола
« Одговори #60 на: 30 Декември 2025, 09:02:30 am »
2008 е многу комплетен продукт. Ни премал, ни преголем, со целата опрема која треба да ја има. Добар ти е изборот за автоматик.

Јас го возев пред фејслифтот.

Ако треба да бирам измеѓу црна и бела боја, би избрал бела. За жал, веќе ја немаат портокаловата од пред фејслифтот. Сега би одел на Obsession Blue или Elixir Red.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
« Одговори #61 на: 30 Декември 2025, 11:19:34 am »
2008 е многу комплетен продукт. Ни премал, ни преголем, со целата опрема која треба да ја има. Добар ти е изборот за автоматик.

Ако треба да бирам измеѓу црна и бела боја, би избрал бела. За жал, веќе ја немаат портокаловата од пред фејслифтот. Сега би одел на Obsession Blue или Elixir Red.
Кажи ми сериозно, какви се со поддршка и сервис долу во Лисиче? Лудило е таму колку коли имаат и колку луѓе се ангажирани. Од тоа што го видов на око, ми делува сериозно, за разлика од други, вистинска машинерија. Од тоа што го спомна Петар од Peugeot, океј лик е, вети и попуст. Рече дека одржувањето е ефтино, мал сервис 7–8 илјади денари за Peugeot.

Има место за 5 души, има ли снага да влече, жаргонски речено? Не се зезам, фала ти на одговор. Ми фаќа око, и добра цена има. Црното е бесно. Оваа беше донесена пред 3 дена, не беше ни испрана, и веќе се продадени – додека јас бев таму, две коли од 2008 ги продадоа. GT верзија тешко се набавува, а ова е Allure што ја пуштив,

Околу боја бела е многу убава, ама надвор кога ке изелзе на сонце како да се смалува колата, црнава испрана средена лудило е колку е добра.Се добро од алур нема панорама друго горе доле..
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #62 на: 30 Декември 2025, 11:33:53 am »
Ја возев пред да ја купам пумата, напред ми беше некако тесно и клаустрофобично, седењето ми наликуваше на седење во комбе (мој личен впечаток), никако не успеав да се наместам за да ги гледам сите информации на инструмент таблата. Вожњата беше сосема ок, автоматикот некако преагреисвно ми тргаше кога ќе пуштиш кочница.

Се одлучив за пумата бидејќи ми изгледаше пожива, напред ми годеше седењето и опремата беше подобра за парите во тој момент. Инаку не знам дали е тоа 7-8 точно за мал сервис, како да заборавиле работната рака да ја вкалкулираат.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #63 на: 30 Декември 2025, 13:36:49 pm »
Исто и јас не успеав да се упасирам во 408. Во 3008 беше по ок но но некако многу тесно се околу тебе за толку голема кола. Пежо треба доста да поработат на ергономија.
Втор деал брејкер е за да изгасиш глупоста од ауто старт стоп треба да баратеш низ екрани. Да сменеш температура или вентилатор пак низ екрани.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #64 на: 30 Декември 2025, 13:54:59 pm »
Има нова форд пума од 22.300€

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30609
    • CARclub.mk
« Одговори #65 на: 30 Декември 2025, 14:03:19 pm »

Кажи ми сериозно, какви се со поддршка и сервис долу во Лисиче? Лудило е таму колку коли имаат и колку луѓе се ангажирани. Од тоа што го видов на око, ми делува сериозно, за разлика од други, вистинска машинерија. Од тоа што го спомна Петар од Peugeot, океј лик е, вети и попуст. Рече дека одржувањето е ефтино, мал сервис 7–8 илјади денари за Peugeot.

Има место за 5 души, има ли снага да влече, жаргонски речено? Не се зезам, фала ти на одговор. Ми фаќа око, и добра цена има. Црното е бесно. Оваа беше донесена пред 3 дена, не беше ни испрана, и веќе се продадени – додека јас бев таму, две коли од 2008 ги продадоа. GT верзија тешко се набавува, а ова е Allure што ја пуштив,

Околу боја бела е многу убава, ама надвор кога ке изелзе на сонце како да се смалува колата, црнава испрана средена лудило е колку е добра.Се добро од алур нема панорама друго горе доле..

Не знам какви се за сервис, ама би требало да се добри. Сепак се застапници за брендот за цел регион и работат веќе 30 и кусур години.

За пет луѓе има место, ама подобро е за четворица. Во овој сегмент кај ниту еден од моделите нема комотно место за тројца на задна клупа. Односно има, ама за пократки релации. Моторот си е адекватен. Не е ракета колата, ама добро ја носи каросеријата. Ете, @SaleSk има вакво, он нека си каже.

Во однос на просторност, 2008-цата е попросторна од Пумата на задна клупа. Би требало да се тука некаде со багажници.

Ја возев пред да ја купам пумата, напред ми беше некако тесно и клаустрофобично, седењето ми наликуваше на седење во комбе (мој личен впечаток), никако не успеав да се наместам за да ги гледам сите информации на инструмент таблата. Вожњата беше сосема ок, автоматикот некако преагреисвно ми тргаше кога ќе пуштиш кочница.

Се одлучив за пумата бидејќи ми изгледаше пожива, напред ми годеше седењето и опремата беше подобра за парите во тој момент. Инаку не знам дали е тоа 7-8 точно за мал сервис, како да заборавиле работната рака да ја вкалкулираат.

i-Cockpit причата на Peugeot или ти легнува или не. И мене ми е малку чудна, признавам, ама секогаш кога имам нешто од Пежо на тест, се навикнувам брзо.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8240
  • Плинаш!!!
« Одговори #66 на: 30 Декември 2025, 14:18:15 pm »
Ваљда мислиш на еуроимпекс во лисиче. Ако мислиш на тој сервис, стварно се коректни со цени а и со услуга. Две службени пежовци одржуваме таму, мал сервис 6-7000 денари, голем сервис 17-18000 денари што мислам дека е фер и ок цена за во овластен сервис.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3633
« Одговори #67 на: 30 Декември 2025, 16:07:06 pm »
Да на тој во Лисиче, браво за вработените и организацијата друга димензија кај нас немаш проблем ни со тест возила се добро организирано можеш неколку коли да пробаш да размислиш ,супер се браво од мене ко на времето порше што беше.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34461
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #68 на: 31 Декември 2025, 17:42:54 pm »
Заобиколувај нов Форд, прави се дека не си го видел.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5380
« Одговори #69 на: 31 Декември 2025, 18:23:47 pm »
Mile sho bidna rabotava be? Neli ecoboost bese zakon

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 901
« Одговори #70 на: 01 Јануари 2026, 16:02:15 pm »
Зашто ?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #71 на: 01 Јануари 2026, 17:34:16 pm »
3 цилиндри

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #72 на: 01 Јануари 2026, 18:03:40 pm »
Каиш у масло...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #74 на: 02 Јануари 2026, 09:38:34 am »
Многу повеќе возила, не само од Форд, се со 3 цилиндри. За каишот во масло, тоа е историја поради новата верзија од 2019-та година кога наместо каиш ставија ланче.