Автор Тема: CARclub Тест: Hyundai Elantra 1.6 GLS  (Прочитано 21972 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
Одг: CARclub Тест: Hyundai Elantra 1.6 GLS
« Одговори #45 на: 16 Јуни 2016, 10:04:27 am »
За BMW не ти држи вода муабетот зошто поентата е сосем друга на купување на BMW. Можеби била пред 20-30 години. Сега се продава строго брендот BMW и се максимизираат маржи и профити.
За алфите и за тебе, можеби. Но, тоа е далеку од често и далеку од нормалата. Такви луѓе се дали 10% од купувачите.
Сите бркаат профит и маржи. Некои тоа го прават преку идентитетот на брендот. Чисто за да ги задоволат И тие 10% купувачи, пошто им се битни. Се гласни, се приврзани кон брендот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #46 на: 16 Јуни 2016, 12:07:50 pm »
За BMW не ти држи вода муабетот зошто поентата е сосем друга на купување на BMW. Можеби била пред 20-30 години. Сега се продава строго брендот BMW и се максимизираат маржи и профити.
За алфите и за тебе, можеби. Но, тоа е далеку од често и далеку од нормалата. Такви луѓе се дали 10% од купувачите.

Мислам дека Симо мисли на тоа дека ако седниш во Е36 и во Ф30 ќе забележиш дека седечаката позиција е иста и дека интрументите и командите се слично распоредени итн.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 172
« Одговори #47 на: 17 Јуни 2016, 20:54:44 pm »
Имам прашање до тие што го имаат возено коливе. Која кола е подобар избор: Елантрава, рапид, Типо или Корола?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #48 на: 17 Јуни 2016, 21:04:11 pm »
Типото е поевтино, со полоши материјали во ентериер. Дизајнот на Типото и Елантрата ми се тука некаде. Типото ми е поевропско.

Королата е постара. Си ја има репутацијата на квалитетна кола, ама дизајнерски не ми се допаѓа, ниту пак е интересна за возење. Плус, некако ми е конзервеста целата.

Рапидот не е во оваа класа, па не ни вреди да се споредува.

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 172
« Одговори #49 на: 17 Јуни 2016, 21:17:35 pm »
Зошто рапидот не е во иста класа само 10 цм е покус од Елантрава и вкупно и меѓуоскино?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #50 на: 17 Јуни 2016, 21:23:00 pm »
Ем е 10 цм пократок, ем е потесен. Рапидот е базиран на платформа на Поло - кола што е цела класа подоле во распоредот.

Вистинска споредба за Елантра ти е Октавија.

Директните конкуренти на Елантра се Октавија, Корола, Мазда 3, Фокус Седан, Хонда Цивик Седан, итн..

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #51 на: 20 Јуни 2016, 11:04:53 am »
Поарно да личи на А3 седан и да е убава, отколку да е оригинален дизајн и да е грда.
Како некој SSANGYOUNG  на пример

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #52 на: 10 Август 2016, 14:49:29 pm »
Колава е перфекција само нашиов дилер е за е...е.Се јавувам викам немате цени за елантрава вика дечкото е на одмор затоа немаме има две цени 14500евра и 15500евра зависи од опремата.Му викам а мотори какви има на располагање само 1.6 бензинец.А дизел ке има,да вика ама чекале да го одобрат за европа.Па како чекаат да го одобрат за европа кога во хрватска се нуди со дизел 1.6 црди http://hyundai.hr/elantra/ Барем сајтот да им е добар и тоа незнаат да го направат.Значи маркетинг нула.А колава ми прави голем мерак,ако ја сменам i30 ке биде со оваа дефинитивно,само со некој дизел мотор и повисоко ниво на опрема и плава боја.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #53 на: 10 Август 2016, 14:56:18 pm »
1.6 crdi 136ks ако се пикне на местото од 1.6ката која е поприлично трома за ваков вид на возило кое би се користело меѓуградски, би било оптимално. Добар избор на моторче. Дестина коња плус од тромиот, и буквално дупло њутн-метри. Баш она кое е потребно.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #54 на: 10 Август 2016, 15:19:46 pm »
Колава е перфекција само нашиов дилер е за е...е.Се јавувам викам немате цени за елантрава вика дечкото е на одмор затоа немаме има две цени 14500евра и 15500евра зависи од опремата.Му викам а мотори какви има на располагање само 1.6 бензинец.А дизел ке има,да вика ама чекале да го одобрат за европа.Па како чекаат да го одобрат за европа кога во хрватска се нуди со дизел 1.6 црди http://hyundai.hr/elantra/ Барем сајтот да им е добар и тоа незнаат да го направат.Значи маркетинг нула.А колава ми прави голем мерак,ако ја сменам i30 ке биде со оваа дефинитивно,само со некој дизел мотор и повисоко ниво на опрема и плава боја.

дечките од продажба кај нашиот дилер се малце спори и секогаш незаинтересирани. Ова од последниве недела дена одење таму и разговори на телефон

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #55 на: 10 Август 2016, 16:48:23 pm »
Jaс ко одев на времето супер беа. Да не вработиле некој од Порше?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #56 на: 10 Август 2016, 20:53:51 pm »
Никогаш не биле супер

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #57 на: 11 Август 2016, 15:16:00 pm »
Еве и во србија се нуди дизел варијанта http://www.hyundai.co.rs/upload/document/cenovnik_elantra.pdf

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #58 на: 11 Август 2016, 15:19:22 pm »
кај нас се фокусирани на туксон тој се продава најмногу затоа може и доцнат со дизел опции за другиве

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #59 на: 11 Август 2016, 15:51:06 pm »
Еве и во србија се нуди дизел варијанта http://www.hyundai.co.rs/upload/document/cenovnik_elantra.pdf
Оп, оп, оп!!! Чекај малку. Во србија СЕТО ОВА е ОСНОВНА ОПРЕМА:

За 14.000 евра? Јас ако добро памтам кај нас мораше да се земе повисоката опрема за да имаш алуминиумски тркала и темпомат. За другото не сум сигурен, ама знам дека таа во салон што беше 14.500 немаше бандажи. Така нешто знам беше муабетот. Камери, кожен волан, УСБ, Темпомат, завеси, ДРЛ, 6 звучки, алуминиум и темпомат. Тоа е се што треба за колава и е премногу соодветно ниво на опрема.

И еве го муабетот со цените. Си легнуваат многу фино. 14.000 скроз опремена елантра во Србија? Ок како за нов модел, со тек на време ќе си дојде и на 12.500 колку што треба. Кај нас верувам 15.500 дека фаќа истава.

П.С. MPI мотор предвиден за плин 1.6 колку што читам.

« Последно менување: 11 Август 2016, 16:04:14 pm Deni »