Мене ме интересира како би ги подредил трите германци, јагуар и џулија во однос на квалитети на внатрешност и завршна обработка и секако во динамичност на возење.
Јагуаров добро изгледа, иако е подолго време на пазарот, а и секаде читам дека има вожња блиску до БМВ што за мене е голем плус.
Внатрешност и fit & finish, на прво место мислам дека е А4. Под неа на исто рамниште се BMW 3 и Mercedes C, па Jag XE, па Џулијата. Зборам од мое искуство и од колите што сум ги возел.
За динамичност, мислам дека борбата би била меѓу BMW 3, Giulia и Jaguar-от. Mercedes-от е бродест во споредба, Audi-то во ова друштво е стерилно. Мислам дека би дал нееееекоја минимална предност на Giulia-та ради побрзото управување.
--
Следната недела треба да ја возам новата 3-ка, па ќе пренесам впечатоци. Сигурен сум дека ќе има значителни промени во распоредиве.
--
Јас па читав дека Јагуаров и Џулијата се најдинамични за возење, али во моторот и менувачот заостанувал Јагуаров зад БМВ 3 и Џулија.
Моторот и менувачот не се воопшто лоши. Го користат истиот 8-брзински менувач од ZF што го користат и Германците, ама мислам дека калибрацијата не е на тоа ниво (пошто секој посебно си го калибрира). Моторот е океј, и се гледа од пет километра дека шасијата плаче за уште 100 коња.