Автор Тема: Estate VS MPV - Игра на простор  (Прочитано 83765 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2359
Одг: Estate VS MPV - Игра на простор
« Одговори #525 на: 14 Јануари 2026, 16:30:25 pm »
Точно, на оваа тема влијаат и годините многу. Претпоставувам на 50+ веќе ти е сеедно што возиш.

Zavisi nemam use 50 ama se poveke sakam neso mokno i besno najverojatno kaj mene e obratno, racunaj na 40 motor kupiv 😂 midlife kriza zadocneta

Не е тоа midlife криза, кризата е цело време, само најчесто во midlife може да се дозволи.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7649
  • French diamond
« Одговори #526 на: 14 Јануари 2026, 18:07:08 pm »
^ баш, тука 90% од тие со Поршиња што ги гледам, се стари рчпали  ;D Напрајл 60 години и вози Порше кабрио да се осеќа како да има 30 пак  :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #527 на: 15 Јануари 2026, 07:36:11 am »
Па освен ако не си од мултимилионска фамилија, тешко дека на 25 години можеш да си дозволиш да купиш порше :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #528 на: 15 Јануари 2026, 08:24:26 am »
Многу зависи и какво Порше  ;)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #529 на: 15 Јануари 2026, 08:39:58 am »
Шо прајте со 2 пакети вода за по пат?

Potreba e. Jas pijam dnevno edno do dve sisinja voda od litar ipol. Tretina od paket otisol na mene. Race da zaplaknes, nevestata edno sise, deteto. Otisle cetiri sisinja voda. Ako patuvas dva-tri dena malku se. A koga si trgnal i treba da se vratis nazad/doma.
Ако има застој или сообраќајка па да дремеш 2-3ч тоа најмногу ќе недостига. Плус ќњ помигнеш на некој што со мало дете тргнал на пат, заглавил во колона, а од резерва си купил само цигари. Да не сум офтопик, првиот одмор со дете, пред некои 7год ја земав колата од татко ми, тогаш волво V70, и сам не знам што се не покренавме од дома, од инхалатор до пола аптека за не дај боже. Следниот од одмор 70% од работите што ги имаше спакувано жена ми пред тргање и реков да ги остави. Се скаравме, победив и од тогаш раат сме. Нас балканците во крвта ни е да драмиме и се да ни е малку, затоа често се среќаваат куќи од 3 спрата без фасада и само две соби приспособени за живот. Не знаеме зошто ни треба, ама ќе се најде, нека има…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Се до првиот момент кога стварно нешто од тоа ќе ти затреба и почнуваат драмите “Ти реков дека треба”.

Не дека можеш таму да го купиш, ако го предложиш тоа, па зошто да го купуваш веќе го имаме.

Така паше, полниш 40 години, сфаќаш дека раетот ти е најбитен, … нека пакова.

Не собира? Thule.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #530 на: 15 Јануари 2026, 09:19:47 am »
Кај вас жените се проблем, не колите, ко шо читам  :) Жена можи машина за перење да одбери, кола да ми одбира или советува, не. Нека си положи ако сака и  нека вози шо му душа сака.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #531 на: 15 Јануари 2026, 09:21:56 am »
Врска нема жена од машина за перење, па да одбери, се знај кој е маж во куќата и кој одбира бела техника!

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #532 на: 15 Јануари 2026, 09:39:55 am »
Врска нема жена од машина за перење, па да одбери, се знај кој е маж во куќата и кој одбира бела техника!

Ti se zaebavas, ama jas ja izbrav pravosmukalkata, masinata za perenje, kafe masinata, masinata za sadovi.  :-X :-X :-X :-X

Ednas ja naterav nevestata seto spakuvano da go tovari u bagaznik (pred desetina godini). Posle taa aktivnost, problemot so bagazot go nema.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #533 на: 15 Јануари 2026, 09:51:02 am »

Ti se zaebavas, ama jas ja izbrav pravosmukalkata, masinata za perenje, kafe masinata, masinata za sadovi.  :-X :-X :-X :-X
Ич не се заебавам. Јас одбирам техника подома, па дури и кафематот (како тој Филипсот во другата тема, имаше препорака за него тука на форум, па го купив, иако јас не пијам кафе :) )

Слаба страна ми се завеси, теписони, маси, столици, чаши, ама полека ја совладувам и таа проблематика ;D

А на тема караван, јако беше ко товарив фул сајз машина за сушење и ја однесов Битола, плус други тракатајнци. Ама секако тоа не се прави често, така да си поштовам лимузина, со караванов така се понуде понудата во тој момент кога одлучив да купвам кола и одредив највисока сума.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #534 на: 15 Јануари 2026, 11:33:49 am »
Кај вас жените се проблем, не колите, ко шо читам  :) Жена можи машина за перење да одбери, кола да ми одбира или советува, не. Нека си положи ако сака и  нека вози шо му душа сака.
Ако е едно возило и го вози и она, треба и нејзе да и одговара. Секој посебна кола е најубаво за да си избереш што сакаш, али и најскупо :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #535 на: 15 Јануари 2026, 11:50:45 am »
Одамна мажите не се посилниот пол, денес се домаќинки повеќе од било кога, внимателни кон жените, со ниско ниво на тестостерон, без право на сопствено размислување, план и живот. Тепани и виновни за без потреба и со нула машкост и самодоверба. Многу ми е мило кога ќе прочитам ваков коментар, сеуште има надеж.

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5743
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #536 на: 15 Јануари 2026, 11:53:49 am »
Zbori taka bidejki e nezenet :D
Posle godina dve ke vidis kupil karavan, Skoda i toa :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #537 на: 15 Јануари 2026, 12:41:58 pm »
Женет сум веќе 5 години и како што кажав, при купувањето на кола само му покажувам на слика што ќе купам и крај. За кујната можи таа да си одбира.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #538 на: 15 Јануари 2026, 12:43:19 pm »
Секој со спортот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #539 на: 15 Јануари 2026, 12:50:58 pm »
Одамна мажите не се посилниот пол, денес се домаќинки повеќе од било кога, внимателни кон жените, со ниско ниво на тестостерон, без право на сопствено размислување, план и живот. Тепани и виновни за без потреба и со нула машкост и самодоверба. Многу ми е мило кога ќе прочитам ваков коментар, сеуште има надеж.

Абе и јас имам што да кажам на темава... Ама не сум сигурен, можи да ме проверва шо пишам по форуми  :(