Автор Тема: Estate VS MPV - Игра на простор  (Прочитано 83753 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9178
  • Пичлеме
Одг: Estate VS MPV - Игра на простор
« Одговори #510 на: 14 Јануари 2026, 08:50:39 am »
Порше и БМВ... Мех! Да беше Шкода, да речиш опасен, вака...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11878
  • Архитект
« Одговори #511 на: 14 Јануари 2026, 10:34:35 am »
Ако кола со 700л багажен простор не може да ве спакува за на одмор, тогаш тоа не е одмор. Исто и за на зимување, санка да се изрента е 100-200 на ден зависно од моделот, да ја влечам со мене ми нема никаква оправданост. Никогаш не ја разбрав потребата од огромен багажник, секоја фирма има гратис достава, не се сеќавам некогаш да сум товарал цемент и глет маса во кола, фрижидер или машина за перење.  Гумите исто така се чуваат во “хотел за гуми”, нај габаритен товар нас на 3 члена фамилија ни е 2 куфера за возрасни и еден детски и два пакети вода за по пат. Никогаш на сметка на багажник не би возел кола што нема да ми праи ќеиф кога ќе ја видам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Шо прајте со 2 пакети вода за по пат?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #512 на: 14 Јануари 2026, 10:42:04 am »
Да, сега видов.

Освен ако има неправилен облик гепекот во Цитроенот, тешко некое друго возило освен Октавија да ја нуди таа литража.

Golem bagazen prostor ima Citroenot zatoa ne mi se menuva a i seushte znae 6 dushi da se tovarime
А има место за 6и7 кај да стават нозе? Комотно да седат?
Пошто кај мене во пежото има место само за дете до кај 12 години се што е повисоко има мака пошто нема "дупка" за нозете

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Ima prifatlivo mesto, lani letoto tatko mi se vozeshe nekolku pati. Bash go prasuvav komotno ti e ili pretesno poshto mozam i sedishteto pred nego malce napred da go mrdnam ako treba. Coekot mi vika ok e. 2h vozime pauza malce pa se prodolzuva.

Koga mi bea decata pomali stalno ushte eden vozrasen umashe so nas pozadi ne se pozali deka e do tolku neprifatlivo. Sekako dek ne e isto kako da si sedish normalno ama za do Grcka more ili negde zimno vreme vo okolina e sosema ok.

Ако кола со 700л багажен простор не може да ве спакува за на одмор, тогаш тоа не е одмор. Исто и за на зимување, санка да се изрента е 100-200 на ден зависно од моделот, да ја влечам со мене ми нема никаква оправданост. Никогаш не ја разбрав потребата од огромен багажник, секоја фирма има гратис достава, не се сеќавам некогаш да сум товарал цемент и глет маса во кола, фрижидер или машина за перење.  Гумите исто така се чуваат во “хотел за гуми”, нај габаритен товар нас на 3 члена фамилија ни е 2 куфера за возрасни и еден детски и два пакети вода за по пат. Никогаш на сметка на багажник не би возел кола што нема да ми праи ќеиф кога ќе ја видам.

Ok ama toa e tvoja percepcija bidejki kako so pisa 3 clena familija. Nie sme 5 clena. Zimno vreme oblekata e podebela jas nosam posebna torba za mene so stvari za trcanje ili vezbanje. Sankite se najmal problem.
A za tovarenje da imaat dostava ama ima slucai koga mi se naslo. Priemer od Ikea Srbija ima plakar i krevet bracen naedno odenje tovareno. Lani za grcka koga mestev i sobirav prikolka i te kako mi se najde.
Taka da se e do potrebi i lifestyle.

Da bev egren mazda MX5 ke mi beshe dovolno za sekade

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7649
  • French diamond
« Одговори #513 на: 14 Јануари 2026, 11:16:53 am »
 Точно, на оваа тема влијаат и годините многу. Претпоставувам на 50+ веќе ти е сеедно што возиш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #514 на: 14 Јануари 2026, 11:30:26 am »

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2359
« Одговори #515 на: 14 Јануари 2026, 11:36:42 am »
Yes, but

Многу поштувам каравани ама седан изведбата на скоро сите изгледа многу подобро.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #516 на: 14 Јануари 2026, 11:37:10 am »
Топ листа. Мој редослед:
1. Audi А6
2. Peugeot 508
3. Skoda Superb

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #518 на: 14 Јануари 2026, 12:03:23 pm »
Е ајде де...

Топ листа. Мој редослед:
1. Audi А6
2. Peugeot 508
3. Skoda Superb

Не е некаква листа со било какво значење, онака ги нафрлав.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2359
« Одговори #519 на: 14 Јануари 2026, 12:15:33 pm »
Упс, ми се виде ко другата тема седани кај што се дискутираа :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер
« Одговори #520 на: 14 Јануари 2026, 12:20:26 pm »
Ова го имам видено, и многу добро личи реално. Не делува високо.

Ова е врв.

Ова е ценовно најконкурентно.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #521 на: 14 Јануари 2026, 13:17:01 pm »
Ford S-Max e многу многу практично и убаво ауто, штета што не се произведува веќе.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #522 на: 14 Јануари 2026, 15:51:59 pm »

Potreba e. Jas pijam dnevno edno do dve sisinja voda od litar ipol. Tretina od paket otisol na mene. Race da zaplaknes, nevestata edno sise, deteto. Otisle cetiri sisinja voda. Ako patuvas dva-tri dena malku se. A koga si trgnal i treba da se vratis nazad/doma.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #523 на: 14 Јануари 2026, 16:03:29 pm »
Точно, на оваа тема влијаат и годините многу. Претпоставувам на 50+ веќе ти е сеедно што возиш.

Zavisi nemam use 50 ama se poveke sakam neso mokno i besno najverojatno kaj mene e obratno, racunaj na 40 motor kupiv 😂 midlife kriza zadocneta

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #524 на: 14 Јануари 2026, 16:20:23 pm »

Potreba e. Jas pijam dnevno edno do dve sisinja voda od litar ipol. Tretina od paket otisol na mene. Race da zaplaknes, nevestata edno sise, deteto. Otisle cetiri sisinja voda. Ako patuvas dva-tri dena malku se. A koga si trgnal i treba da se vratis nazad/doma.
Ако има застој или сообраќајка па да дремеш 2-3ч тоа најмногу ќе недостига. Плус ќњ помигнеш на некој што со мало дете тргнал на пат, заглавил во колона, а од резерва си купил само цигари. Да не сум офтопик, првиот одмор со дете, пред некои 7год ја земав колата од татко ми, тогаш волво V70, и сам не знам што се не покренавме од дома, од инхалатор до пола аптека за не дај боже. Следниот од одмор 70% од работите што ги имаше спакувано жена ми пред тргање и реков да ги остави. Се скаравме, победив и од тогаш раат сме. Нас балканците во крвта ни е да драмиме и се да ни е малку, затоа често се среќаваат куќи од 3 спрата без фасада и само две соби приспособени за живот. Не знаеме зошто ни треба, ама ќе се најде, нека има…