Автор Тема: Estate VS MPV - Игра на простор  (Прочитано 83756 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: Estate VS MPV - Игра на простор
« Одговори #480 на: 12 Јануари 2026, 10:51:51 am »
530е бидејќи правам утрински тури по градинки и училишта и ми одговара на струја тоа да го правам. Имам гаража, можам да ја уштекам и да си ја возам на батерија.

На отворено немам range anxiety башка и да уклучи да полни уз возење некоја драматична поголема потрошувачка не очекувам. Башка и да ја уштекам некаде нема да кошта многу батеријата да се наполни.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2357
« Одговори #481 на: 12 Јануари 2026, 10:52:59 am »
За што ви е толку потребен караван?
Гарабитни ствари товарите често?
Не ја гледам јас поентата на караван, реална потреба би била за на одмор одење.
Или пак дека возам кола со 5та врата и 510лири багажен простор па не ми снемало место.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15116
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #482 на: 12 Јануари 2026, 10:58:33 am »
Секој викенд товарање гајби пиво,вода,и сл. е многу полесно кога подот е рамен.Башка кога се оди на одмор.Мене Ц класата ми има мал багажник.Е класата беше права ствар бајо мој ем ќе ја наполниш до трт ем нема да изгледаш како цигојна.Се ќе си биди суредено под полицата.
Ко ќе ја видам Ц класата торбица над куфери и сето тоа доаѓа над полица,ми се повраќа.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18017
« Одговори #483 на: 12 Јануари 2026, 11:08:12 am »
Не сум бил сам во ова чувство.

Дефиниција за "собира" или "спакувано" ми е се да биде во гепек под полица, без ствари на задни седишта итн итн.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7649
  • French diamond
« Одговори #484 на: 12 Јануари 2026, 11:13:14 am »
 Цената на тоа да ја платам со издолжеток позади ?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #485 на: 12 Јануари 2026, 11:14:31 am »
Zatoa sakam limuzina so cetiri vrati. Sakas nejkes ke se soberes vo gepekot.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #486 на: 12 Јануари 2026, 11:53:02 am »
Оти ова ми е одење до Битола на три дена

600 литра багажник.

Плус ќеси кокомоко низ кола.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #487 на: 12 Јануари 2026, 11:58:48 am »
Многу бе за 3 дена до Битола :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #488 на: 12 Јануари 2026, 12:01:12 pm »
Ко ви викам си имам мака :D Ова требало, тоа требало, санка ако сме оделе до Пелистер, еве сеа сезона е.

Летно време, чадор некој, столчиња не знам за на плажа, играчки кофички, капачиња глупости.

Се собира.

Уште не се давам дека ми треба Thule ама изгледа ќе попуштам и ќе земам едно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20887
« Одговори #489 на: 12 Јануари 2026, 12:10:06 pm »
Ко ви викам си имам мака :D Ова требало, тоа требало, санка ако сме оделе до Пелистер, еве сеа сезона е.

Летно време, чадор некој, столчиња не знам за на плажа, играчки кофички, капачиња глупости.

Се собира.

Уште не се давам дека ми треба Thule ама изгледа ќе попуштам и ќе земам едно.

Прекрасна работа, јас да ти кажам  ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #490 на: 12 Јануари 2026, 13:00:07 pm »
Pred desetina dena bevme na vikend na planina. Nie sme trojca i za vikend za trojcata ni trebase eden medium kufer, eden ranec, edna patnicka torba i edna sanka. Pola od nestata od kuferot bea nepotrebni. Nareden pat so mini kuferce sto go sobira vo racen bagaz, racna torba i sanka ke bide.

Koga patuvame za makedonija so avion, sekoj si ima ranec. I toa e toa. Tri pati patuvame taka, odlicno mi e.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15116
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #491 на: 12 Јануари 2026, 14:19:11 pm »
Не сум бил сам во ова чувство.

Дефиниција за "собира" или "спакувано" ми е се да биде во гепек под полица, без ствари на задни седишта итн итн.
Кога одам на подолг одмор,еден голем куфер со ствари мпи и на сопригата,средна големина куфер со ствари за малиот и мал куфер со ствари за ако се преспива некаде(зависи од патувањето) да имаш чисти алишта ,четки за заби о сл...И една макси торбица со патики,чевли,штикли,чанти пегли и итн.итн...Е таа торбица ( некогаш зависи од тоа колку е полна) или малото куферче иди над полица и тоа ме ремети 🙂.
Па ако сум Мк,одма ќе се најдат роднини,колеги,за мене завесите да ми ги донесиш,ајварот,пакетче едно и до таван.
На задно седиште не смее да има ништо освен пијалок и нешто за грицкање.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #492 на: 13 Јануари 2026, 15:44:19 pm »
Jas bev sega 7 dena na “zimuvanje” 3 deca i 2 ca vozrasni. Citronot ima okolu 640l bagazen prostor ne me fakjte za zbor tocno. Beshe do gore poln, nigde ni zirka ji prozirka.
Taka da mene mi treba goolem bagazen prostor. Karavan mi e poprakticen od limuzina bidejki bagaznikot polesno si go polnam do vrv. Od ovaa gledna tocka MPV e mnogu prakticno vozilo, retko koe SUV ima volkav bagazen prostor vo ovaa klasa na vozilo. Ne pravam muabet za Kodiaq shto e edno metro pogolem nego za neshto so slicni dimenzii na citronot

Imalo slucai koga kako pred 2 godini poso nosev i 2 sanki go staiv i bagaznikot na krov zoso ne me sobra.

A i karavan poubavo mene mi lici od sedan bilo koj model.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #493 на: 13 Јануари 2026, 16:27:45 pm »
Зафирата кога ја имав за мерак беше. Затоа викам MPV е врв ако си фамилијарен. Само што ги нема веќе. Сега се е „џипче“.  Чиста среќа што барем караванчиња останаа.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #494 на: 13 Јануари 2026, 16:56:07 pm »
И ја би некој SW, само не знам како да ја убедам жена ми дека е подобро од седан верзијата.
Не дека е проблем за на одмор или за патување некој, има место секогаш во спортсванот, ама малце комоција и во гепек не е на одмет, плус некои модели стварно поубаво личат него ли седан верзијата. Почнав да пратам тука ако искочи некоја добра понуда на лизинг за подновување, па после ќе биде борбата за убедување :))