Автор Тема: Plasti Dip - Кучне чаролије :)  (Прочитано 43296 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Plasti Dip - Кучне чаролије :)
« Одговори #75 на: 14 Октомври 2016, 09:27:43 am »
Земав тоа кинескиот "пластидип" од лидер, и можам да кажам тапа жива. За проба прснав на некоја рамна површина, 4 слоја, ама љупење ни со полиција. одма се закинува гумата. Е сеа може се сјебав, дека 4 слоја ги проскав на сонце за што побрзо да се исушу гумата (на упатството пишува сенка, али јебига касно видов) Мада вака не ми ветува многу, ама колку платиш толку добиваш, не очекував нешто подобро за 250 денари.
Јас прилично лесно го извадив од шепите... http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19903.msg895398.html#msg895398
Што боја зема?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #76 на: 14 Октомври 2016, 10:22:25 am »
Сакав портокалова, оваа беше малку флорусцентна портокалова и заради тоа се премислив да шлапнам на маската. Може моја грешка беше на сонце дека се сушеше гумата...
>>>>><<<<<

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #77 на: 17 Октомври 2016, 23:05:29 pm »
Го пробал некој пластидипот  во Хубо шо го продаваат,мислам дека на ренко беше

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #78 на: 18 Октомври 2016, 01:37:54 am »
^^ Dupli Color. Ете го на шапите кај мене не е мрднат после два месеци:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19903.msg896852.html#msg896852

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #79 на: 18 Октомври 2016, 08:34:38 am »
Колку е дупли колорот ?
>>>>><<<<<

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #80 на: 18 Октомври 2016, 09:52:57 am »
Мислам дека е околу 800...

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг:
« Одговори #81 на: 18 Октомври 2016, 11:04:27 am »
1200 два и од тие пакувањата по две има поголем избор на бои.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #82 на: 05 Март 2017, 12:41:06 pm »
Дали може некој да ми каже од кај да земам пласти дип SMOKE? (Tint) (За затемнување)
Земав фолија за затемнување, сакав да ги затемнам жмигавчињата на Aprilia SR50, и мамето ми се еба 3 дена по ред ги облепив по 10 пати и пак ми се збрчкува никако да успеам да ја залепам како што треба. Ако некој од вас знае од кај да набавам вакво? :)

Отсутен Pura

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #83 на: 05 Март 2017, 18:48:01 pm »
Дали после фарбање на челични бандажи (подлога Primer па боја со clear coat па на крај еден слој top coat) е доволна заштита или да ги поминам со Wax или нешто друго за заштита?
Сеат Кордоба 1.9 сди

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #84 на: 05 Март 2017, 18:50:35 pm »
Дали после фарбање на челични бандажи (подлога Primer па боја со clear coat па на крај еден слој top coat) е доволна заштита или да ги поминам со Wax или нешто друго за заштита?
Прашањето не ти е во врска со пласти дип, и преместено е во оваа тема.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #85 на: 06 Март 2017, 20:26:16 pm »
Имаш некое инфо за она што прашав погоре?  Самад на фб ми понудија некој обичен спреј за затемнубање што се вадел со разредувач ама не ми се ризикува.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #86 на: 06 Март 2017, 20:57:14 pm »
Немам. Не сум се занимавал со штопови и пластидип ниту па фолија. Побарај го @ACE A3, работи со фолии и такви ствари, сигурно знае како, а ако појдеш кај него, профи ќе ги среди. http://forum.carclub.mk/index.php/topic,4090.15.html

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #87 на: 13 Март 2017, 11:41:12 am »
Препорака за екстра добро средство за внатрешните рачки, изгребани се, пред се од прстени...со што да ја симнам горната оштетена површина и што да ставам после ама да биде квалитетно и да трае, нешто проверено
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #88 на: 13 Март 2017, 11:50:23 am »
Епа plastidip, малку посолено или во хубо имаш mototip и премини минимум 5 раце, нема да биде многу издржливо на триење од раце ама ќе тера некое време,
>>>>><<<<<

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #89 на: 13 Март 2017, 12:51:34 pm »
Или пластик прајмер, боја и лак, и ќе си трае со години. :)