Автор Тема: Plasti Dip - Кучне чаролије :)  (Прочитано 43293 пати)

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
Одг: Plasti Dip - Кучне чаролије :)
« Одговори #45 на: 10 Август 2016, 20:04:34 pm »
Сакам со ова rubber paint да пробам на браникот напред да го зацрним мислам дека ке биде сто пати подобро одколку фолија да се залепи.. ако може некој на мапа да ми објасни каде за наоѓа продавницата автолидер таму беа 250 ден. спрејче  кинески.. Или ако има во друга продавница шо не е мн далеку кажите.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #46 на: 10 Август 2016, 23:05:07 pm »
Ја вака ја научив каде се наоѓа, од Веро Џамбо накај Бит Пазар улицата, значи се право, ни лево ни десно, и кога ќе влезеш во Чаир поминуваш под еден пешачки мост кој ретко се користи, од десна страна ќе ја видиш продавничката.  :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #47 на: 11 Август 2016, 11:10:07 am »
продавничка? дуќанот е 750-800 квадрати на два спрата, и не е баш продавничка. морам да го пишам зашто ке почнат луѓево да бараат продавница со големина на семкара или колонијал и никад нема да ја најдат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 11 Август 2016, 11:14:17 am »
Ја вака ја научив каде се наоѓа, од Веро Џамбо накај Бит Пазар улицата, значи се право, ни лево ни десно, и кога ќе влезеш во Чаир поминуваш под еден пешачки мост кој ретко се користи, од десна страна ќе ја видиш продавничката.  :D
Фала друже.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #49 на: 14 Август 2016, 15:49:04 pm »
Кинескиов не е добар за бандаши. Средство за бандаши знае да го разгради. Кај мене веќе се појавува одоздола оригиналната боја. Веројатно ќе се трга  деновиве од бандашите на стилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 14 Август 2016, 17:50:35 pm »
Кинескиов не е добар за бандаши. Средство за бандаши знае да го разгради. Кај мене веќе се појавува одоздола оригиналната боја. Веројатно ќе се трга  деновиве од бандашите на стилото.
а шо мислиш за браникот напред на пунтото ќе држи рецимо година или ќе треба да го менувам почесто ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #51 на: 14 Август 2016, 18:34:48 pm »
а шо мислиш за браникот напред на пунтото ќе држи рецимо година или ќе треба да го менувам почесто ?

За кинескиов не ти гарантирам. Ене го кај мене на шепите на 159 одлично држи. Ама на бандашиве попушти...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #52 на: 18 Август 2016, 03:05:24 am »
a za nas provincijalcive ke mozis li da bapnis edna mapicka za da se snajdeme od prva ko ke odime?
posto vo prilep plasti dip uste ne e poim -.-
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #54 на: 22 Август 2016, 12:26:14 pm »
Денес пак си играв малце. На ред беа предните шепи.
............
Финален резултат:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Задните шепи - следниот викенд :)

Вчера го вадев пластидипот од шепите. Црниов е дефинитивно поотпорен од сребрениот за бандаши. Сум го ставил во средина на Мај, вчера го вадев, три ипол месеци, не беше мрднат.  Сепак, не ми се свиѓаше, па решив да го извадам, ем како тест за вадење од бандашите следниот викенд.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг:
« Одговори #55 на: 22 Август 2016, 23:27:15 pm »
Значи црниот би требало да е потраен за на бандажите така?
Од истото место е купен и од иста фирма?
Или е друг поскап?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #56 на: 22 Август 2016, 23:28:34 pm »
Иста фирма иста цена, претпоставувам металикот е*е работа...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #57 на: 23 Август 2016, 02:54:21 am »
Како би се покажал црниов пластидип на шалтабла, рецимо ? Колку е отпорен на механички тормозења ?

Иначе дали стварно и 159ката ги има тие никаквите мутери на главчина ?? втф ???

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #58 на: 23 Август 2016, 07:37:52 am »
Мислам дека не би требало да има проблем - ако ја извадиш шалт-таблата за убаво да ја испрскаш со доволно дебел слој.

И секако, ако внимаваш.

Кај мене е исфарбан задниот VW знак со пластидип повеќе од една година, нема никакви проблеми, и тоа со барем еднаш неделно перење кај Бушавиот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #59 на: 23 Август 2016, 09:27:52 am »
Иначе дали стварно и 159ката ги има тие никаквите мутери на главчина ?? втф ???
Не гледам проблем со мутерите...