Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 1089754 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2160 на: 11 Август 2016, 15:54:43 pm »
Uste ne otide da go smenis filterot ?

Не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2161 на: 11 Август 2016, 16:20:28 pm »
Дали е можно да се конвертира аудин 2.0 фси мотор на плин ?

Значи не е тфси, односно без турбина, моторот е сместен во ауди а3 од 2003 година
No turbo, no fun :)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2162 на: 11 Август 2016, 16:40:15 pm »
Дали е можно да се конвертира аудин 2.0 фси мотор на плин ?

Значи не е тфси, односно без турбина, моторот е сместен во ауди а3 од 2003 година
Можно е, познавам човек кој на истото возило со истиот мотор монтираше, уредот го кошташе околу 900€, меѓутоа нели, ти троши и бензин околу 20%.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2750
  • Шалабајзер
« Одговори #2163 на: 11 Август 2016, 16:54:19 pm »
Свесен е дечково дека нема да може само на плин да го вози, претпоставував дека е истиот систем со тфси моторот па му го кажав истото

Фала ти за одговорот :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2164 на: 11 Август 2016, 20:25:59 pm »
Ова од поплавиве, пропаднав само со една гума малце ништо страшно ме повлекоа, ама па ми се откачил заштитниот капак доле пластичен, и го извадив и возев 2-3 дена така, и од улициве каливи и вирови ептен, дури и горе се ми е така како испрскано од водата....

Сеа муабетот ми е дали ако го однесам моторот на перење ке му штети нешто перењето на плинските елементи?
Иам ланди рензо омегас ево, ако нешто значи

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2165 на: 11 Август 2016, 23:18:16 pm »
Kompjuterot za plin gledaj da go zastitis nekako ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2166 на: 13 Август 2016, 11:35:35 am »
Здраво Плимонт,
Се надевам се' е во ред со вас, имајќи ја предвид целава ситуација со поплавите. Сакам да прашам, дали работите и дали е воопшто можно да се стигне до сервисот?

сега го читам ова..

заобиколницата е одма позади нив. они беа први на удар во првиот бран и се до крај на стихијата. дополнителен проблем е што конфигурацијата на теренот, е таква што плимонт е на едно од нај ниските места во цело тоа подрачје. и откако заврши стихијата, кај нив уште подолг период се задржа водата со сето она срање што го донесе со себе (кал, муљ, дрва, отпад и слично)...

сите вработени како и надворешни помошници работат и чистат-средуваат во моментов. Плимонт МОЖЕБИ од понеделник (15.08.2016) ке почне да работи. до тогаш се санираат штетите од поплавата. целата опрема им е отидена, канлите во сите сервиси се полни со кал и муљ, а магацините како и дел од новите материјали за монтажа се уништени. активно се работи на расчистувањето, и бидеји се во неможност да прочитаат и одговорат, јас пишувам во нивно име. новата опрема им е набавена, се работи на оспособување на истата, а материјали нови веќе им се стигнати. со рестартирањето на сервизот, ке продолжат онаму каде што застанаа пред несреќата, и тоа уште подобри, со нова опрема како што реков...

од понеделник, пред да идете накај нив, јавете се на телефоните МОБИЛНИ (бидејки фиксните како и интернетот не работат сеуште, и не се знае кога ке проработат) за да проверите дали ја оспособиле новата опрема или дополнително ке се одложи почетокот заради санирање на материјалните штети во сервисите. еве јас си земам за обврска, посекако да ви направам апдејт во темава во понеделник.
« Последно менување: 13 Август 2016, 11:41:10 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2167 на: 14 Август 2016, 00:24:48 am »
Здраво плимонт,

Само што го прочитав онак кој поша за ситуацијата кај вас. Се надевам дека полека ги средувате работите.
Ме интересира кога ке можете кои ви се искуствата со монтирање плински уред на Хјундаи, конкретно i30 сегашниот модел и која е цената?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2168 на: 14 Август 2016, 10:20:09 am »
младиќу... ти пишав погоре дека немаат ни фиксни линии ни интернет и нема ни да имаат уште долг период, а тоа значи неможат ни да ти одговорат на поракава. нај страшното е што немаат ни струја...

сите вработени, вклучително и некои баш убави и лепушкасти волонтерки, работат максимално за да се оспособат сервисите да проработат. вчера се средуваа некои работи, ќе работат на агрегати 24/7 и како што реков, од понеделник да речеме 99% е сигурно... се што ве интетесира, јавете се на мобилните нивни, пишани на сајтовите или директно, ќе го барате звонко на: 075239886

сервисите им се више средени, нови системи веќе имаат, нова компјутерска опрема исто така, уште магацините да ги досредат. сега ќе идам натака пак и ќе ви потврдам вечер дали од утре стартуваат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2169 на: 14 Август 2016, 14:12:22 pm »
Не ми е итно затоа пишав, сигурно у цела гужва сега си има побитни работи отколку мене да ми објаснува

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2170 на: 14 Август 2016, 22:25:44 pm »
како што и реков, со надчовечки напори, 8 дена и преку 20 луѓе, од утре (15.08.2016 понеделник) плимонт продолжуваат со работа, нормално и спремно. фиксинте телефони и интернетот не им работат, струја на агрегати, но ќе работат целосно нормално...

една мала коинциденција е што истиов ден на атанас би му било роденден и би полнел 45 години (да го спомнеме тој човек со лавовско срце што го нема)...

контакт на мобилниот пишан погоре, на звонко.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2171 на: 15 Август 2016, 08:56:17 am »
Ме интересира кога ке можете кои ви се искуствата со монтирање плински уред на Хјундаи, конкретно i30 сегашниот модел и која е цената?

Имам видено десетици i30-ки таму кај нив. Колку што знам и од салон директно ги носат на вградување плин и гаранцијата не ја губат. Така ли е Онак? Мислам дека не грешам.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2172 на: 15 Август 2016, 10:03:44 am »
не грешиш. плимонт ина договорено соработка и начин на монтажа со хјундаи, за да не ја изгубат гаранцијата.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2173 на: 15 Август 2016, 10:23:50 am »

Имам видено десетици i30-ки таму кај нив. Колку што знам и од салон директно ги носат на вградување плин и гаранцијата не ја губат. Така ли е Онак? Мислам дека не грешам.

знам дека имаат и дека не се губи гаранција, него ме интресираше вака во експлоатација како се покажани.

него можам некое такси оние Глобал мислам ги возат да седнам и да го распрашам :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2174 на: 15 Август 2016, 11:09:05 am »
Види, нема причина да не ја биде работата ако е возилото исправно, особено електриката во него. Ако е добро монтиран системот, ако е добро подесено ECU-то ќе немаш никаков проблем со возилото. Ќе загоби моќеби 10% максимум од вртежниот момент но и онака не треба да се заборави зошто служи плинот. 99% од времето возиш крузерски, економично и еколошки на плин, а 1 процент од времето возиш брзо, тркачки, натоварен по планински превои и во тој случај завртуваш на бензин. Нема некоја филозофија окулу ова. Дури и моторите осетливи на плин не треба да имаат никаков проблем се додека си свесен во кој режим треба да возиш додека си на плин. Подоцна, во секој момент можеш и да го исклучиш плинот или да го демонтираш. Ти не си глуп човек и неразумен, имаш пристојни познавања од електромеханика, механика и термодинамика, не би требало да дозволиш да имаш проблем со возилото ако го конвертираш на плин.
А ќе добиеш безгрижно и ефтино возење, нема да се тресеш секој пат за трошоците пред да влезеш во кола, ќе имаш бистро уље и ќе имаш продолжен домет на возилото, ти текнува?