Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 959535 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #2130 на: 26 Април 2016, 23:02:18 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

кога ќе почнете со монтажа на овие плинови ?
слушам колата дури боље идела на плин него ли на бензин :D
што плински уред е ова???

Garrett

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2131 на: 26 Април 2016, 23:16:11 pm »
Dupli.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2132 на: 28 Април 2016, 01:37:15 am »
сериозно турбото у дупката од резервната гума го сместиле? хахахаха... јако... само одзгора на капакот може скара да си праиш.. без оглед на тоа што му налупале изолација на се.. џабе е се тоа... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Makedon

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #2133 на: 21 Мај 2016, 00:05:37 am »
Здраво Плимонт
Ме интересира дали бензинскиот мотор на Opel Astra j 1.4 со 100ks  од 2010год е погоден за конверзија на плин , каков тип на плински уред би препорачале и дали е можно да има прегревање  на вентилите доколку се вози на плин.
Однапред благодарам

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #2134 на: 25 Мај 2016, 15:03:33 pm »
Здраво Плимонт
Ме интересира дали бензинскиот мотор на Opel Astra j 1.4 со 100ks  од 2010год е погоден за конверзија на плин , каков тип на плински уред би препорачале и дали е можно да има прегревање  на вентилите доколку се вози на плин.
Однапред благодарам

Здраво

Посочениот Опелов мотор е сосем погоден за поставување на плински уред, досега сме вградиле уреди во поголем број на Астра Ј возила и може да се каже дека нема проблеми. Нема опасност од прегревање на вентили. Од нашата понуда би ги препорачале следните уреди:
-Landi Omegas 3.0 - 640 eur
-Landi Omegas Evo - 570 eur
-Emmegas - 405 eur.
Сите три уреди се секвенционални уреди кои се компатибилни со Опеловиот 1,4 100кс мотор. За Астра Ј предвидено е поставување на торусен резервоар, на место на резервно тркасло, со димензии 600х180 мм и со зафатнина од 42 литри.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #2135 на: 25 Мај 2016, 22:39:04 pm »
Koj e ovoj ured "Emegas"? Kako se ima pokazano vo sporedba so Easy fast green mislam se vikase sto go imavte na promocija pred nekoe vreme? Go imate li uste i koja e cenata?

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #2136 на: 25 Мај 2016, 22:58:00 pm »
Ви пишав и во пораки ама не ми вративте, за Passat 1.8 20v 125 коња кои се опциите и цени ако може?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2137 на: 25 Мај 2016, 23:38:27 pm »
Koj e ovoj ured "Emegas"? Kako se ima pokazano vo sporedba so Easy fast green mislam se vikase sto go imavte na promocija pred nekoe vreme? Go imate li uste i koja e cenata?

истиот е.. верувај.. ништо посебно, ништо различно. истиот третман како и изи грин гас, исти опции исто се.. од А до Ш... ако ти паше на аутото па уште и боца место резервно, за 405 еура не би се мислел ама ич, ни секунда...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен head

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
« Одговори #2138 на: 28 Мај 2016, 08:40:05 am »
Здраво плимонт ,
Имам Lovato плински уред веќе една година и имам поминато 12-13 000 km . Од вчера , при гасење на возилото , плинскиот уред почна да "титка" . Ме интересира дали е ова сигнал/потсетник дека е време за сервис , или нешто не е во ред со уредот . Инаку , возилото си работи најнормално на плин .

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #2139 на: 28 Мај 2016, 09:40:01 am »
Servis ( filtri )  :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2140 на: 29 Мај 2016, 02:58:14 am »
Здраво плимонт ,
Имам Lovato плински уред веќе една година и имам поминато 12-13 000 km . Од вчера , при гасење на возилото , плинскиот уред почна да "титка" . Ме интересира дали е ова сигнал/потсетник дека е време за сервис , или нешто не е во ред со уредот . Инаку , возилото си работи најнормално на плин .

одма на сервис редовен. инаку ја губиш гаранцијата. ако веке и не си ја изгубил, затоа што во сервисната книшка ти пишува дека на 10.000 километри се прави тој сервис. 
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #2141 на: 29 Мај 2016, 09:24:49 am »
Прашав и во ПП ама не ми вративте, за Пасат Б5 1.8 20 вентили, какви уреди можат да се монтираат и цени ако може?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2142 на: 30 Мај 2016, 10:50:47 am »

Здраво

Emmegas е Италијански производител, член на корпорацијата Landi Group. Секвенционалниот систем Emmegas е опремен со A.E.B. MP32 компјутер и A.E.B софтвер, со испарувач кој поддржува мотори со снага до 120 kW и инјектори отпорни на нечистотии во горивото. Гаранцијата е 24 месеци. Системот покажува одлични перформанси и кај новите возила, но и кај постарите возила со полу-секвент и фул-груп вбризгување. Нашата намера е да понудиме квалитетен италијански плински систем по сосем достапна цена. Во секој случај се работи за повисок квалитет и перформанси од системот Easy Gas Green -кој инаку се покажа повеќе од добро во наши услови на експлоатација(неговата цена е 368 евра-за плаќаѓе во готово).

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2143 на: 30 Мај 2016, 11:11:42 am »
Ви пишав и во пораки ама не ми вративте, за Passat 1.8 20v 125 коња кои се опциите и цени ако може?

Здраво Мартин
Најпрво да се извинам, деновиве бевме со доста гужва и некако сме успеале да ја пропуштиме пораката.
Кај  Пасат 1.8 од 2000 година најчесто вградуваме Ланди Омегас Ево, одлично функционира на него. Цената е 570 евра, со торусен резервоар на место на резервно тркало. Може да го вградиме и Еммегас уредот, цената му е 405 евра, и овој уред ќе ги задоволи барањата на 1,8 125 кс VW моторот.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #2144 на: 30 Мај 2016, 11:53:30 am »
Здраво плимонт ,

Здраво

Звучниот сигнал означува дека е време да се посети сервис за да се направи контрола на плинскиот уред. Се е во ред со уредот.

Поздрав