Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897118 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1845 на: 15 Јули 2015, 13:24:48 pm »
Нека не те пљачка мајсторот за вентили и сл, во ред ти е потрошувачката. Направи како што ти вика Владо и ќе си пресметаш потрошувачка поточно.

Претпоставувам дека негде 10 ќе ти излезе.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #1846 на: 15 Јули 2015, 16:00:48 pm »
Јас би очекувал накај 11.5-12 ако му троши 9 бензин во град ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1847 на: 16 Јули 2015, 08:46:42 am »
Прашање до Плимонт,веќе падна одлука за вградување плински уред на мојата xantia 2.0 16V 152ks .Се нудат плински системи кај нас од 370 -500 евра за овој тип на мотор.Поради специфичност на full group вбризгувањето,никој не се осмелува да даде било каква гаранција за потрошувачката или за правилна работа на моторот.Ако може да се каже се нафаќаат и дури на пробен тест,да се вгради систем и да се вози извесно време,т.е. да се тестира,доколку не сум задоволен,да го демонтираат Јас би сакал еден совет од вас и секако понуда за овој тип мотор.Ознаката во аутодата е Citroen xantia 2.0 16v RFY XU10J4D 152ks 1993god.Упссс ,не било фулл груп,ме известија од форум за Цитроен дека било 2+2,и дека е пожелно само секвент плински состав.Еххххх да се чекаше на одговор од мене олку време,ќе ечеше форумов досега :) .Се надевам на побрз одговор :).
« Последно менување: 28 Јули 2015, 08:25:13 am TE-EN »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1848 на: 28 Јули 2015, 16:24:30 pm »
Прашање до Плимонт,веќе падна одлука за вградување плински уред на мојата xantia 2.0 16V 152ks .Се нудат плински системи кај нас од 370 -500 евра за овој тип на мотор.Поради специфичност на full group вбризгувањето,никој не се осмелува да даде било каква гаранција за потрошувачката или за правилна работа на моторот.Ако може да се каже се нафаќаат и дури на пробен тест,да се вгради систем и да се вози извесно време,т.е. да се тестира,доколку не сум задоволен,да го демонтираат Јас би сакал еден совет од вас и секако понуда за овој тип мотор.Ознаката во аутодата е Citroen xantia 2.0 16v RFY XU10J4D 152ks 1993god.Упссс ,не било фулл груп,ме известија од форум за Цитроен дека било 2+2,и дека е пожелно само секвент плински состав.Еххххх да се чекаше на одговор од мене олку време,ќе ечеше форумов досега :) .Се надевам на побрз одговор :).

Ne e tajna deka motorot na Citroen Xantia ne e pogoden za konverzija na plinski pogon. Dosega sme montirale vo poveke navrati plinski ured na Xantia, i sekogas prethodno sme go opomenuvale klientot deka kaj ovoj motor treba da se ocekuvaat nekolku nesakani raboti, kako sto se nemirna rabtota na plinski pogon i variranje na potrosuvackata. Okolu probnata montaza, moze da ja napravite dokolku nekoj se nafakja potoa da demontira i da vraka pari, a na vas da ne vi e problem da gi sanirate tragite od montazata i demontazata na uredot, Sepak ne gledam logika taa da se napravi, zatoa sto veke e probano mnogu pati i ocekuvaniot rezultatot za zal ne e idealna rabota na plinski pogon.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1849 на: 29 Јули 2015, 08:37:30 am »

Ne e tajna deka motorot na Citroen Xantia ne e pogoden za konverzija na plinski pogon. Dosega sme montirale vo poveke navrati plinski ured na Xantia, i sekogas prethodno sme go opomenuvale klientot deka kaj ovoj motor treba da se ocekuvaat nekolku nesakani raboti, kako sto se nemirna rabtota na plinski pogon i variranje na potrosuvackata. Okolu probnata montaza, moze da ja napravite dokolku nekoj se nafakja potoa da demontira i da vraka pari, a na vas da ne vi e problem da gi sanirate tragite od montazata i demontazata na uredot, Sepak ne gledam logika taa da se napravi, zatoa sto veke e probano mnogu pati i ocekuvaniot rezultatot za zal ne e idealna rabota na plinski pogon.
znaci popametno e da se otkazam od ovaa ideja?moze li vo kratki crti od iskustvo da spodelite del od pricinite ?imate ogromno iskustvo I pokadaren od vas neznam koj da me sovetuva.Problemi se javuvaat poradi konstrukcijata na motorot,ECU,bombini,elektrika........koj najcest problem go imaat?iako mislam deka ovoj tip na motor sto vi gi isprativ generaliite e najdobriot posleV6  sto go proizvedil Citroen.Moze li da ne bile vo dobra kondicija predhodnite xantii,pa zatoa se javuval problem? itn.Znam deka ste full so rabota,pofotovo sega vo ovaa naezda na vgraduvanje LPG,odgovorete koga ke imate vreme.

Отсутен racingx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #1850 на: 30 Јули 2015, 12:06:03 pm »
zdr kade se naoga prodavnicata na plimont nekade vo centar bila mi treba adresa blagodaram

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7417
« Одговори #1851 на: 30 Јули 2015, 12:55:49 pm »
zdr kade se naoga prodavnicata na plimont nekade vo centar bila mi treba adresa blagodaram

Ул. Владимир Комаров. Значи ако идеш од кај Веро, после железничка, вртиш лево, до крај на улицата, после вртиш десно. Е тука е, одма до кафичот Ред/Гет кафе. Или кој и да беше тој :D

https://www.google.mk/maps/dir/41.9923359,21.4494545//@41.9911893,21.449274,16.25z?hl=en&hl=en

Отсутен hristo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1852 на: 14 Август 2015, 20:18:41 pm »
Плимонт би сакал да вградам систем во мојата Опел Корса од 1998г. Дали е можно и колку би изнесувала цената за тоа?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1853 на: 14 Август 2015, 20:54:17 pm »
Плимонт би сакал да вградам систем во мојата Опел Корса од 1998г. Дали е можно и колку би изнесувала цената за тоа?
ке мора да им пишеш и која кубикажа е како и кодот на моторот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен hristo

• Почетник
  • *
« Одговори #1854 на: 14 Август 2015, 22:39:48 pm »
Onak каде можам да го видам кодот на моторот?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1855 на: 14 Август 2015, 23:13:26 pm »
Број на мотор од сообраќајната дозвола или барај под 21 во сообраќајната.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен hristo

• Почетник
  • *
« Одговори #1856 на: 14 Август 2015, 23:47:49 pm »
Корсата има 1000 кубика и број на мотор Х10ХЕ.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1857 на: 15 Август 2015, 18:29:22 pm »
Корсата има 1000 кубика и број на мотор Х10ХЕ.

За Opel Corsa 1.0 EcoTec наша препорака е уредот Landi Omegas Evo во комбинација со торусна 35 литарска боца која се поставува на местото на резервното тркало. Цената на уредот изнесува 570 евра и е со 3 годишна гаранција на се што е вградено од наша страна во возилото, без ограничување на километрите.

Отсутен yasho

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #1858 на: 20 Август 2015, 21:51:31 pm »
Здраво,
Сакав да замолам за препорака за плински уред за BMW 318i co N42 мотор (143hp)? Искуства, цена, модел,проблеми, совети...

Благодарам однапред.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1859 на: 20 Август 2015, 23:44:36 pm »
Плимонт, дали може да се стави плин на мерцедес w210 2000/1 годиште 430 ве8ца
No turbo, no fun :)