Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897346 пати)

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1665 на: 15 Март 2015, 22:45:05 pm »
http://www.plimont.com/galery4/picture.php?/18797/category/16

Исто вака изгледа кај Меганот, ова на сликата е Сеник. Среќа Рено имаат повеќе простор во делот за дотур на гориво, па не треба да се прави импровизации како кај тебе во каросеријата и притоа да треба на секој дотур да го користиш капачето.

Инаку, им ја доделив довербата на Плимонт и ми инсталираа уред. До сега со него се поминати околу 700 километри. Ќе одам на прва контрола и преглед на 2000 километри, сега за сега нема нус појави.

Не можам да коментирам за изведбата кај тебе, ама сум сигурен дека ќе ти излезат во пресрет во однос на санација и корекција.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1666 на: 15 Март 2015, 22:47:30 pm »
Не верувам, немаат авто лакери за ова да го корегираат. ;D
А на време можело со четкиче да се нанесе било каква заштита, и силикон можеби би вршел работа.

А кај тебе убаво што е пластика. Нема да дојде до ова.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1667 на: 16 Март 2015, 10:15:04 am »
Не верувам, немаат авто лакери за ова да го корегираат. ;D
А на време можело со четкиче да се нанесе било каква заштита, и силикон можеби би вршел работа.

А кај тебе убаво што е пластика. Нема да дојде до ова.

За да може да даде било каков коментар би требало да го погледнеме возилото, и затоа би Ве поканил да не посетите. Просторот околу полначката не е вообичаено да кородира ни по 8 години, а не само по 8 месеци од вградувањето на уредот.
Ве очекуваме.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1668 на: 16 Март 2015, 10:56:04 am »
овие од плимонт со клешти треба да им ги вадиш новитетите... го видов ова на нет, па се јавив да прашам што и како:

значи, како што разбрав, ова е опција некоја за кредит на 3 години т.е. 36 рати, преку алфа банка, договорена само за нив, со ултра ниска камата. на сумата за плинскиот уред, каматата е смешни 10 евра ГОДИШНО, т.е. излегува камата од само 50 денари месечно. односно онаа цена на сликата горе што е, е со пресметана камата. кој и да тури плин, сумата од ратата дефинитивно ке ја заштеди возејки на плин... практично уредот ке му излезе гратис. едина факинг обврска е да иде до банка еднаш месечно и да уплати 680 денари... или од дома ако има токен... мали пари се тоа... ем екологија ем економија... а не инвестираш БАШ ништо. се аплицира кај нив во канцеларија.
« Последно менување: 18 Март 2015, 23:37:42 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1669 на: 16 Март 2015, 15:52:45 pm »
Едно прашање до експертите во Плимонт :)

Кога би ми инсталирале плински уред вие, се работи за Renault Megane II 2002-2003 1.6 16v, дали ќе можете да го инсталирате капачето за дотур на плин до отворот за дотур на бензин? Имате слики во галеријата каде што на таа генерација на Мегани имате инсталација на капачето и на браник и кај отворот за бензин.

Поздрав :)

Еве "експертите" како го решија тоа кај мене. За 4-5 месеци е дојдено до ова, а ако не го средам за брзо време ќе си скапе и се останато.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Можеш да си замислиш кај боцата големите дупки за цревата и тие малите за штрафовите кои ја држат инсталацијата како би било во иднина.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1670 на: 16 Март 2015, 15:55:04 pm »
A kakva zastita da se nanesi e najdobro, poso planiram za brzo da mestam plin pa dur go mestat da im odnesam zastita da nanesat ili sam da si nanesam dur trae mestenjeto.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1671 на: 16 Март 2015, 17:10:48 pm »
На едно видео видов го сприцаа со некој спреј антикорозивна заштита, е сега колку е ефикасно само тоа незнам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1672 на: 16 Март 2015, 17:14:33 pm »
Тоа ви е до колите, кај мене и после 4 години нема ништо покажано ама не ми е мене кинеско аутото.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
Одг: Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1673 на: 16 Март 2015, 17:45:09 pm »
Пред некој ден попладнето дигам полицата од кај што е боцата во резервното тркало, се кондезација околу боцата?
Колата два дена не беше возена.
Кај мене истото само на ПП апаратот.  Цел беше со капки.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #1674 на: 16 Март 2015, 18:19:25 pm »
Чувајте ги колите ич да не скапат може и у нив коа ќе ве закопаат уште здрави ќе седат :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1675 на: 16 Март 2015, 22:46:38 pm »
Тоа ви е до колите, кај мене и после 4 години нема ништо покажано ама не ми е мене кинеско аутото.

Каква сакаш кола имај, дупка направиш на тоа место ќе си се овоформи корозија и постепено ќе си нагризува.
Тоа и мало дете да прашаш ќе знае, логички е.

Мерцедес, цитроен за година две покажува знаци корозија а тек па заштитата на тоа место да ја нема.

Отсутен Mitsubishi_Vlado

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #1676 на: 18 Март 2015, 09:49:59 am »
Zdravo Deno, go procitav tvojot problem i mislam deka se raboti za izduvan eden ili poveke ventili, simptomite se tie neramnomerna rabota, na ladno pali na vtoro a na benzin ne se sekava neramnomernosta tolku mnogu, no nemora da znaci, sepak proveri ja kompresijata i ke znaes na sto si ako nemas kapalka ova e uste poverovatno da se ima sluceno a moze i so kapalka da go napravi istoto zavisno kolku e masinata podlezna na plinski ured.Proveri go prvo ova pa potoa gledaj elektrika i sl. Pozz Vlado

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6635
« Одговори #1677 на: 18 Март 2015, 17:55:03 pm »
На другар со ескорт, исто така нерамномерно работење на плин имаше, не му влечеше или пак во возење вози 60-70, и ако му одземе гас и потоа додаде и јок не прима, не иде, се гуши, мораше на бензин да префрла. Смени и свекици, пак ништо. Кај мене во комшии има мајстор и он одма му даде дијагноза изгорени вентили на некој клип.
На крај испадна работата дека вентилите во боцата не пуштале убаво плин према расплињачата.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #1678 на: 18 Март 2015, 20:16:33 pm »
Во понеделникот бев кај мајсторот што ми го местеше плинот и по неколку саати ебавање на крајот се среди колата, си работи убаво не трокира не сецка. Прво ги смени коплет сите дизни и пак исто, потоа филтерот па компјутерот и пак беше исто и на крајот ги сменивме свекиците и некој жици се сменија каде што зима сигнал одкај бонбината уредот и ми стави еден отпорник и колата се оправи.
Свекиците ми беа нови НГК BPR6E-11 и ги заменивме со BPR6ES-11 и се реши проблемот, изгледа каталошки не одговарале...

едит:И ЕГР вентилот ми го затвори.
« Последно менување: 19 Март 2015, 21:28:05 pm Deno »

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1679 на: 23 Март 2015, 03:08:24 am »
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020