Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897338 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1650 на: 05 Март 2015, 21:14:32 pm »
Помислив да не замрзнала, со плинот нема проблем, одлично си работи и плинот стално се става на ОктаН.

Вода не би требало да влегува, има дополнителна пластика под багажникот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1651 на: 05 Март 2015, 22:48:37 pm »
е па ти замрзнала... и тоа значи дека и на октан туриле ѓубре од гас во некоја тура...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1652 на: 05 Март 2015, 23:02:53 pm »
Чудно, да беше неквалитетен гасот ќе осетев лоша работа на моторот.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1653 на: 06 Март 2015, 10:32:00 am »
немора да значи... ако возиш градска вожња, може и да не осетиш воопшто. сериозните разлики во лош и добар гас се осеќаат на отворено... може и во град ако ти текне да стиснеш понагло на педала... тогаш ке го осетиш помлитавото тегнење на моторот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1654 на: 06 Март 2015, 11:05:53 am »
Чудно ми ја немат пораката вчера што ја напишав,изгледа ми се спиело имам забораено
Имам едно мало проблемче na bmw imam landi evo plinski ured само понекогаш тоа се дешава од кога ке ја згаснам колата од под хауба мириса на плин,одма да ја запалам и пак да ја згаснам преstanvit да мирисаt
« Последно менување: 06 Март 2015, 13:30:15 pm otrakan »
;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1655 на: 07 Март 2015, 19:48:46 pm »
Koj plinski ured bi odgovaral za Volvo V40 T4 I kolku ke kosta istiot?

Наша препорака е Omegas Evo уредот со Landirenzo LI10 Турбо испарувач, кој ќе обезбеди добро снабдување на моторот со плин во сите режими на возење. Цената е 590 евра за уред со цилиндричен резервоар, односно 620 евра за уред со торусен резервоар
А дали на овие мотори се вградува капалка со масло и дали овој модел е ризичен околу вентилите?Пошо од Т4 има два модели,едниот е до Август 2000 година и се води како 1.9Т,а другиот(каков шо имам јас) е исто Т4 ама изменет со ввт и има поголема кубикажа од другиот и друг код на мотор.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1656 на: 08 Март 2015, 13:04:20 pm »
немора да значи... ако возиш градска вожња, може и да не осетиш воопшто. сериозните разлики во лош и добар гас се осеќаат на отворено... може и во град ако ти текне да стиснеш понагло на педала... тогаш ке го осетиш помлитавото тегнење на моторот...

Неквалитетен плин го осеќав кога колата работеше во лер, големи вибрации се осеќаа.
Два месеци нервози, откако ги сменив нас гас и се префрлив на Октан се врати на нормала, се изгубија вибрациите.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1657 на: 11 Март 2015, 08:31:00 am »
Чудно ми ја немат пораката вчера што ја напишав,изгледа ми се спиело имам забораено
Имам едно мало проблемче na bmw imam landi evo plinski ured само понекогаш тоа се дешава од кога ке ја згаснам колата од под хауба мириса на плин,одма да ја запалам и пак да ја згаснам преstanvit да мирисаt

Кога ќе можеш помини до нашиот сервис, ќе провериме каде е проблемот и ќе го отстраниме.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1658 на: 11 Март 2015, 08:47:47 am »
Koj plinski ured bi odgovaral za Volvo V40 T4 I kolku ke kosta istiot?

Наша препорака е Omegas Evo уредот со Landirenzo LI10 Турбо испарувач, кој ќе обезбеди добро снабдување на моторот со плин во сите режими на возење. Цената е 590 евра за уред со цилиндричен резервоар, односно 620 евра за уред со торусен резервоар
А дали на овие мотори се вградува капалка со масло и дали овој модел е ризичен околу вентилите?Пошо од Т4 има два модели,едниот е до Август 2000 година и се води како 1.9Т,а другиот(каков шо имам јас) е исто Т4 ама изменет со ввт и има поголема кубикажа од другиот и друг код на мотор.

Дали ќе може да ни го доставиш кодот на моторот? Доколку се работи за мотор на Волво со код B4204 T или B4194 T, нема потреба од поставување на дозатор со масло за дополнителна заштита на вентилите

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1659 на: 11 Март 2015, 14:25:20 pm »
Kaj mene e B4204T a nekade istiot go vodat I kako B4204T5 po net kolku so gledav.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
« Одговори #1660 на: 11 Март 2015, 15:07:43 pm »
Откако го наместив плинот да ми префрла на 25 степени, значително ми е смалена потрошувачката на бензин. Се работи за Италијански уред монтиран на 520i е39.  Кои се штетните последици од тоа што не префрла на 40 степени? Во сервисот ми рекоа терај немаш гајле ама некако ?????
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1661 на: 11 Март 2015, 16:12:38 pm »
Откако го наместив плинот да ми префрла на 25 степени, значително ми е смалена потрошувачката на бензин. Се работи за Италијански уред монтиран на 520i е39.  Кои се штетните последици од тоа што не префрла на 40 степени? Во сервисот ми рекоа терај немаш гајле ама некако ?????

Сецкање на ладно време :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1662 на: 11 Март 2015, 23:53:39 pm »

немаш гајле... само не цапај на гаста додека не поткрене малку поише температура... за зимно време поготово, може да ти замрзне расплињачата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен freakyniki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 329
« Одговори #1663 на: 12 Март 2015, 09:16:09 am »

немаш гајле... само не цапај на гаста додека не поткрене малку поише температура... за зимно време поготово, може да ти замрзне расплињачата...
[/quote]

Fala onak
Пеглал не пеглал....пегли време пролази

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1664 на: 15 Март 2015, 21:34:26 pm »
Едно прашање до експертите во Плимонт :)

Кога би ми инсталирале плински уред вие, се работи за Renault Megane II 2002-2003 1.6 16v, дали ќе можете да го инсталирате капачето за дотур на плин до отворот за дотур на бензин? Имате слики во галеријата каде што на таа генерација на Мегани имате инсталација на капачето и на браник и кај отворот за бензин.

Поздрав :)

Еве "експертите" како го решија тоа кај мене. За 4-5 месеци е дојдено до ова, а ако не го средам за брзо време ќе си скапе и се останато.