Затоа што не преќутувам пред очигледно лоши објаснувања и ffs барам дообјаснување. Зошто некој со Fiesta ќе си помисли дека ќе собере 57 литарска боца затоа што има 15-ка бандаш.
не се лоши објаснувања... ти ги правиш лоши да изгледаат... а богами и инсинуираш... да те потсетам кај почна? го искриви муабетот на почетокот кога рече дека ти на пунтото си возел 15-ки... од тука почна.. 3 пати те прашував какви гуми фабрички вози пунтото за да те наведам на реалниот точен одговор и требаше да те намирисам дека пак ке се фатиш за водење инат уште тогаш...
на крајот на краиштата, нема никој да долета у плимонт и да рече сакам боца со 57 58 литри или не турам никаков уред... било кој ке праша и ке му биде објаснето... но не од тебе, а ке има информација од мене... а јас и понатака тврдам дека секој што има фабричка димензија со нај маку 15-ка бандаж, а има резервна гума со димензии како таа што ја вози, ке влезе оваа боца кај него во гепек, затоа што како што и претходно напишав а ти не прочита дека оваа боца по висина не се разликува од таа што е 47 литри, само е поширока во обем и тоа за малку и потесна во центарот, што значи глатко влегува на исто место кај што влага и 47 литарската, а ја тураат на возила кои имаат 15ки па нагоре гуми... а ти прво елегантно го заобиколи тој дел кај што ги објаснувам димензиите, понатака нит си видел, нит си пробал дали е така, ама важно тераш инат со мене и нигде од тебе не видов како контра некаков доказ освен едно бедно инатење и селф кур кревање во сите постови... поентата е да го оспориш моето искуство и знаење или...? ти се крева патлакот на дискредитирање на некого или само мене кога ме дискредитираш? немој само да ми речеш пак како во постон погоре дека заради грешни информации ширење дрн дрн... ти шириш грешни информации. не ги донесувај луѓето во заблуда те молам...
инаку убаво се сеќавам дека прв пат дозна дека ваква боца постои, кога јас ја монтирав кај мене у кола, и тогаш прашуваше да ти дадам информации за димензии (ти ги дадов) па ме прашуваше колку ке успеам да ја натискам боцата, и тоа ти кажав... и уште тогаш ти објаснив дека и кај тебе у лаѓата ке влезе истава боца, затоа што ВО ВИСИНА Е ИСТА КАКО И ТАА ШТО ЈА ВОЗИШ...а во обем е како 15-ка гума, класична...
ај пријатно. не те коментирам и не ти одговарам више. ја испосравме темава до даска... би било фино да се зачисти малку. и не.. не е ова бек сид модерирање... предлог е и мое лично мислење... а ти админе, како сакаш...
Колку не сакав да ти одговроам, ама не можам. Многу тупиш. Пак ќе ти кажам за да разбереш:
Онак, кажувам дека димензијата на бандашот не е мерило за тоа дали влегува или не влегува 58 или 100 литарска боца. Дали има тука нешто нејасно? Ако има, да објаснуваме зошто е така, ако нема, идемо даље.
Дијаметарот на местото за резервна е одредено од обемот на тркалото што стои таму, ниту од бандашот, ниту од дебелината на страничниот ѕид, ниту од ширината на гумата. Туку од сите овие параметри заедно. И тоа е се` што кажувам. Ни збор повеќе. Не знам зошто ми го трошиш времето со глупости. Гума со 195/50/15 има различен дијаметар од гума со 215/55/15 Едната има дијаметар за цели 4cm поголем од другата. да не зборувам дека постојат и поекстемни гуми на 15-ка бандаш, и сам знаеш.
А сега што сакаш ти да ја тераш дискусијата на пазар, и да го браниш твојот погрешен став, тоа е твој проблем.
Мене ми е битно да разберат луѓето дека местото за резервна гума им зависи од димензијата на тркалото, а не од димензијата на бандашот. Со тоа, димензијата на тркалото ја одредува димензијата на тороидната боца што може да ја стават.
Второ, јас се инстересирав за голема боца во Плимот уште многу одамна, и само го обновив муабетот кога ти стави таква боца. Ама тоа па апсолутно нема врска со муабетов. тоа може да си праиме јас и ти муабет на пиво... Не е битно за темава што ја почна. Ако не веруваш, можам да најдам по историјава на форумов, кога ги прашував за голема боца, мислам дека преку пораки - дали приватни, дали во нивниот форум, ќе видиш дека е тоа доста пред да го имаш ти второво Волво. Ако сакаш ќе се потрудам, само пиши ми во пп, пошто е офтопик. Не си ги зимај кредити за џабе. Уствари, еве, се потрудив, па најдов:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1981.msg198030.html#msg198030 Април 2012. Одговорот од плимонт јасно кажува колкави боци имаат. Така да, немаш кредитс ни за тоа дека си ме подучил дека постојат големи торусни боци на светов.
И на крај за овој дел:
и нигде од тебе не видов како контра некаков доказ освен едно бедно инатење и селф кур кревање во сите постови... поентата е да го оспориш моето искуство и знаење или...? ти се крева патлакот на дискредитирање на некого или само мене кога ме дискредитираш? немој само да ми речеш пак како во постон погоре дека заради грешни информации ширење дрн дрн... ти шириш грешни информации. не ги донесувај луѓето во заблуда те молам...
Ниту те дискредитирам, ниту ми се дига на тебе - скраја да е. Кога кажуваш погрешни или недоволни информации, јас ќе ти реплицирам. А ти уште еднаш вака ако се обратиш кон мене или кон било кого кој ти реплицира или дискутира со тебе, ќе добиеш бан.