Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897548 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #1410 на: 04 Ноември 2014, 15:01:26 pm »
Плимонт, да ве прашам, дали треба да се преземат некои посебни мерки за зимскиот период? Мене ми е сефте зима со плински уред, па ме интересира дали треба нешто да се направи во врска со тоа, или доволно е да се тура плин и да се вози? :)

Нема посебна процедура за подготвување на плинскиот уред за зимски период. Пожелно е пред да почнат ниските температури да се направи контрола на плинскиот уред, посебно ако веќе е забележана одредена неисправност на уредот.

Пу пу, да не го урочам, со уредот не е забележана неисправност до сега, туку само со капалката, по што беше заменета со нова.

Дали сепак се препорачува да дојдам на проверка, или?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1852
« Одговори #1411 на: 04 Ноември 2014, 15:03:10 pm »
Плимонт

За замена на филтер, дали мора да се закажува, и дали ќе може да поминам во сабота да се смени тоа?

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1412 на: 04 Ноември 2014, 15:08:34 pm »
Плимонт, да ве прашам, дали треба да се преземат некои посебни мерки за зимскиот период? Мене ми е сефте зима со плински уред, па ме интересира дали треба нешто да се направи во врска со тоа, или доволно е да се тура плин и да се вози? :)

Нема посебна процедура за подготвување на плинскиот уред за зимски период. Пожелно е пред да почнат ниските температури да се направи контрола на плинскиот уред, посебно ако веќе е забележана одредена неисправност на уредот.

Пу пу, да не го урочам, со уредот не е забележана неисправност до сега, туку само со капалката, по што беше заменета со нова.

Sto problem?
Nepravilno kapenje ili?

t.e. Sama ti se rasteluvase, za toa mislis?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1413 на: 04 Ноември 2014, 15:50:22 pm »
Да.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1414 на: 04 Ноември 2014, 15:56:26 pm »
Novava podobra e sega?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1415 на: 04 Ноември 2014, 16:17:39 pm »
Па не покажала проблем :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
« Одговори #1416 на: 04 Ноември 2014, 16:28:15 pm »
plimont,

Нубирата ја возам веќе 40 000км на плин, не ми е сменет филтерот за плин (колата ми се одржува во Плинмонт Битола). Немам никакви забелешки, возилото си вози без проблем. Еднаш прашав на 30 000км дали треба ми рекоа дека нема потреба. Искрено верувам во експертизата на Плинмонт, ама сепак знам дека филтерот би требало да се смени до сега пред да настани поголема штета. Кога треба да се направи таа промена и која е цената на тоа филтерчето.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #1417 на: 04 Ноември 2014, 16:50:00 pm »
Дали овој LIQUID SEQUENTIAL LPG INJECTION систем може да се вгради кај 2.2 JTS и 3.2 JTS моторите од Alfa Romeo 159?

Ne, ovoj ured e namenet za standarni MPI motori.  

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1418 на: 04 Ноември 2014, 16:54:46 pm »

Помини да направиме една проверка, нема да ти одземеме повеке од 15-тина минути

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1419 на: 04 Ноември 2014, 16:57:12 pm »
Плимонт

За замена на филтер, дали мора да се закажува, и дали ќе може да поминам во сабота да се смени тоа?

Не мора да се закажува за замена на филтер, а ако планираш да поминеш во сабота подобро е тоа да биде порано, пред 11 часот.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #1420 на: 04 Ноември 2014, 17:03:03 pm »
plimont,

Нубирата ја возам веќе 40 000км на плин, не ми е сменет филтерот за плин (колата ми се одржува во Плинмонт Битола). Немам никакви забелешки, возилото си вози без проблем. Еднаш прашав на 30 000км дали треба ми рекоа дека нема потреба. Искрено верувам во експертизата на Плинмонт, ама сепак знам дека филтерот би требало да се смени до сега пред да настани поголема штета. Кога треба да се направи таа промена и која е цената на тоа филтерчето.

Зависи со кој плински уред е опремена Вашата Нубира. Кај повеќето секвенционални плински уреди предвидено е менување на филтерот за гасна фаза на секои 20,000 км, а филтерот за течна фаза на секои 40,000 км

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #1421 на: 15 Ноември 2014, 22:20:46 pm »
Колкава боца собира во Пасат B6 седан:

Со 2.0 FSI 150кс, и како се движи цената на уредот грубо? Потрошувачка, искуства нешто?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #1422 на: 16 Ноември 2014, 09:12:41 am »
Во овој пасат ако ставиш боца, ќе го влече газот по асфалт поради екстра тежината ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
« Одговори #1423 на: 19 Ноември 2014, 15:48:22 pm »
Zdravo Plimont,

imam edno prasanje za vas.

Imav Landi renzo plin na moeto vozilo Aro 10.4. reno 8 ili 9 motor karburatorski sistem.
sega smeniv motor od reno 19 so bosh monopoint injection, pa sakam da go prorabotam i plinot.
Majstorot mi kaza deka ovoj plin nemoze da se zadrzi na ovoj motor i treba druga rasplinjaca, plocka i verojatno uste nekoja elektronika.

Me interesira kolku ke me cini da se prilagodi sistemot od karburatorski sistem so vakum vo monopoint injection.
Starata instalacija si e vo voziloto, bocata so dovod do motorot, elektroventilot za plin, i elektroventilot za gorivo, i kopceto za prefrlanje na gorivo vo kabina.

pozdrav,

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #1424 на: 21 Ноември 2014, 00:14:55 am »
Благодарност до Плимонт за монтирањето на плински уред на Daewoo Lanos ,до сега на 6 коли ми имате монтирано и функционираат супер позз
;)