Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888871 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #825 на: 25 Јуни 2013, 10:39:31 am »
Дечки денес ќе поминам на онаа прва проверка на плинскиот уред. Поминав окулу 1000к па да видиме што и како е.

O.K. te cekame

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #826 на: 25 Јуни 2013, 11:15:08 am »
Onak, mi go zema zborot. Kaj sekvencionalnite uredi I vo slucaj na losa kalibracija na plinskiot ured gas analizatorot pokazuva dobra smesa na izduvnite gasovi.Od taa pricina veke mnogu retko go koristime, ednas na nekolku meseci. Potrebno e da zakaze termin (na 075 239 886).
Vo praksa, steluvanjeto so gas analizator ke ima efekt dokolku se raboti za ured koj ne e sekvencionalen (bez plinski injektori)
Значи се работи за вентури систем на монопинт мотор,бев на неколку места и сите го штелуваат на увце,да сменам првин филтер и да го закрпам ауспухот и ќе закажам едно штелување

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #827 на: 26 Јуни 2013, 02:20:44 am »
а богами со дупнат ауспух никако на гас анализатор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #828 на: 01 Јули 2013, 22:42:12 pm »
Zdravo Plimont

Prv pat posle godina ipol vozenje na plin mi se sluci da se zapali Check Engine na avtopat. Koga se vrativ vo SK kaj mojot mehanicar go resetiravme kompjuterot bidejki po kratkata dijagnostka se rabotese za nedobra smesa na vozduh plin dodeka ja vozev kolata na povisoka gas.

Istiot  den zaminav za Grcka, pri sto povtorno se zapali Check Engine no ovoj pat vremeto bese dosta toplo i imase golema guzva pa se vozese trgni zastani. Posle 8 dena vozenje so zapalena sijalicka istata sama se izgasi.

Ve molam info dali e ova voobieno za Fiat G.Punto ili da pominam da napravite proverka bidejki pred nekolku meseci go zamenivte senzorot za protok na plin koj otkaza :/
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #829 на: 02 Јули 2013, 00:16:41 am »
Si ja izmaltretiral kolata malku trgni-zastani, pa otkako si ja izduval na avtopat se vratila vo normala, nisto strasno!

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #830 на: 02 Јули 2013, 00:20:54 am »
Prviot pat se zapali na avtopat, vtoriot vo guzva...

Zaboraviv da spomnam deka pri palenje na benzin se oseka miris na benzin vo kabinata i malku nemirno raboti motorot, posle krako vreme se e vo red. Ova e samo koga e laden motorot i na prvo palenje.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #831 на: 02 Јули 2013, 10:18:22 am »
Шкорпион, према напишаното, ме индицира на богата смеша плин /воздух. Неможе да направи проблем на моторот или плинскиот уред, помини да видиме зашто смешата излегла од дефинираните вредности.
Поздрав

едит-побарај го саше кога ќе дојдеш, јавено му е...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #832 на: 02 Јули 2013, 11:57:29 am »
И јас ке ви поминам денес, да направиме една проверка, поминав 1000че.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
« Одговори #833 на: 02 Јули 2013, 20:02:13 pm »
Шкорпион, према напишаното, ме индицира на богата смеша плин /воздух. Неможе да направи проблем на моторот или плинскиот уред, помини да видиме зашто смешата излегла од дефинираните вредности.
Поздрав

едит-побарај го саше кога ќе дојдеш, јавено му е...

Zdravo

denes napraviv kompjuterska dijgnostika i kaj mojot mehanicar. Mehanicki se e vo red so motorot i senzorite, samo pojavuva bogata smesa na plin/vozduh.

ke pominam utre za proverka.

Pozdrav.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #834 на: 02 Јули 2013, 21:11:18 pm »
Дали може да се стави ПЛИН на 1.0 ЕКОБУСТ на форд? Со 100 или 125кс!? Која цена се тие системи!?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
« Одговори #835 на: 06 Јули 2013, 20:44:05 pm »
Zdravo Plimont

Prv pat posle godina ipol vozenje na plin mi se sluci da se zapali Check Engine na avtopat. Koga se vrativ vo SK kaj mojot mehanicar go resetiravme kompjuterot bidejki po kratkata dijagnostka se rabotese za nedobra smesa na vozduh plin dodeka ja vozev kolata na povisoka gas.

Istiot  den zaminav za Grcka, pri sto povtorno se zapali Check Engine no ovoj pat vremeto bese dosta toplo i imase golema guzva pa se vozese trgni zastani. Posle 8 dena vozenje so zapalena sijalicka istata sama se izgasi.

Ve molam info dali e ova voobieno za Fiat G.Punto ili da pominam da napravite proverka bidejki pred nekolku meseci go zamenivte senzorot za protok na plin koj otkaza :/

и јас го имав истото пред некое време мислам дека се случи плинот да е срање на бензин нема мака

Отсутен Don K

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #836 на: 11 Јули 2013, 20:29:27 pm »
Здраво, ме интересира за плински систем за Фиат Пунто 1.2 8в од 2006 год.
Дали се губи од брзината на колата, како и влечната сила на моторот дали се намалува.
и потрошувачката на плин е 10% повеќе од таа на бензин?

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #837 на: 11 Јули 2013, 20:44:58 pm »
Повеќе пати е дискутирано тука низ темава за тоа колку % на снага се губат, губитокот е незначителен во однос на цената на бензинот и плинот. Кај новите системи може да се каже дека губитокот на снага е скоро неосетен мислам дека беше декларирано 2 или 3% во однос на бензин. Исто и за потрошувачката е дискутирано, таа може да варира и не би требало да е повеќе од 10%.
Заврти некоја страна назад има прашувано точно баш за ова возило и мислам дека има слики од монтирано па да видиш нешто повеќе ако те интересира.

Отсутен talepp

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #838 на: 12 Јули 2013, 20:38:58 pm »
Повеќе пати е дискутирано тука низ темава за тоа колку % на снага се губат, губитокот е незначителен во однос на цената на бензинот и плинот. Кај новите системи може да се каже дека губитокот на снага е скоро неосетен мислам дека беше декларирано 2 или 3% во однос на бензин. Исто и за потрошувачката е дискутирано, таа може да варира и не би требало да е повеќе од 10%.
Заврти некоја страна назад има прашувано точно баш за ова возило и мислам дека има слики од монтирано па да видиш нешто повеќе ако те интересира.
Здраво, ме интересира за плински систем за Фиат Пунто 1.2 8в од 2006 год.
Дали се губи од брзината на колата, како и влечната сила на моторот дали се намалува.
и потрошувачката на плин е 10% повеќе од таа на бензин?

abe  mesti drugar  so  cekas da  dojdi cenata na benzino 100denar ? ? a plinot 50 ?   pada namestis Lpg ?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #839 на: 14 Јули 2013, 01:39:44 am »
Дали може да ми препорачате плински уред за Opel Vectra B 2.0 136 ks? И која е цената за истиот :)