Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888876 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #840 на: 17 Јули 2013, 17:44:53 pm »
Дали може да се стави ПЛИН на 1.0 ЕКОБУСТ на форд? Со 100 или 125кс!? Која цена се тие системи!?

Se izvinuvame so docnenjeto so odgovorite na forumot, no site "dezurni forumasi" vo Plimont bea  na odmor ;D
Fordoviot EcoBoost  e turbo direct injection tip na motor. Za direct injection tipot na motori na Ford , proizvoditelot Landi Renzo ima vo momentov ima razvien ured za 1.6 motorot so 150 ks, I so oznaka JQDA. Golema e verojatnosta vo idnina da bidat razvieni uredi I za ostanatite direct injection motori na Ford.
Cenata na direct injection uredite vo momentov se pomegu 1000 I 1100 evra

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #841 на: 17 Јули 2013, 17:46:45 pm »
Здраво, ме интересира за плински систем за Фиат Пунто 1.2 8в од 2006 год.
Дали се губи од брзината на колата, како и влечната сила на моторот дали се намалува.
и потрошувачката на плин е 10% повеќе од таа на бензин?

Za Punto od 2006 godina predvideno e postavuvanje na sekvencionalen plinski ured so torusna plinska boca so zafatnina od 40 litri. Cenata na Landi Plus Max so torusna boca e 570 evra. Gubitokot vo sila I brzina e okolu 2-3%, so ednostavni zborovi kazano-odvaj zabelezitelno. Potrosuvackata na plin  ke bide do 10% pogolema od taa na benzin.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #842 на: 17 Јули 2013, 17:47:36 pm »
Дали може да ми препорачате плински уред за Opel Vectra B 2.0 136 ks? И која е цената за истиот :)

Isto kako I vo prethodniot odgovor za Puntoto, I za Vasata Vectra ke se postavi sekvencionalen plinski ured. Cenata e 540 evra, ako se postavi so cilindricna plinska boca, odnosno 570 evra ako se postavi so torusna boca, na mesto na rezervno trkalo

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #843 на: 18 Јули 2013, 17:08:54 pm »
nekoj odmaral a nekoj rabotel i navecer do niedno vreme .....pozdrav do site

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #844 на: 25 Јули 2013, 13:01:42 pm »
Ај да си прашам и јас... на олдтајмер дали вградувате... Се работи за Шкода 100, има IPM32 карбуратор , едногрли...
Дали? Како? Што? КОЛКУ??? Патем, нема место за резервно тркало како на новите коли за боца...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #845 на: 25 Јули 2013, 14:34:18 pm »
Со воздушно ладење да не е овој мотор?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #846 на: 25 Јули 2013, 16:14:34 pm »
со водено е.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #847 на: 25 Јули 2013, 17:29:21 pm »
Фала Влатко

да... водено ладење моторот, механичка помпа... има и простор назад зад седишта каде што ги местат боците, може и напред под хауба... и парното е со лонец со одделни цевки до него што ги користат за плин.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #848 на: 25 Јули 2013, 18:18:13 pm »
Тоагш би требало да може да се вгради плински уред во Плимонт имаат монтирано на доста стари возила плинови.
Сега брзо кога бев баш монтираа на едно Peugeot 404 плинче :)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #849 на: 26 Јули 2013, 17:05:41 pm »
Колку би коштало, дали во СК е монтажата... јас би сакал помалечка боца за позади седишта... ?? Која би била процедурата што ја очекува... Кој е принципот на работа... дали само ја оставам и си ја земам топтан???
Дали можи да добијам информации вака преку интернет?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #850 на: 26 Јули 2013, 18:12:40 pm »
Им се оштрев на Плимонт да ги посетам и да ги частам дабче за да ми го решат проблемот на плинот на Спаркот, ама изгледа Баблс се снајде. Проблемот го немам повеќе а беше присутен 2 недели ;D Проблемот сам себе го убијал.

TOP дечки, ај идете на одмор одморете малку.. ебаго. :D

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #851 на: 31 Јули 2013, 13:15:49 pm »
Ај да си прашам и јас... на олдтајмер дали вградувате... Се работи за Шкода 100, има IPM32 карбуратор , едногрли...
Дали? Како? Што? КОЛКУ??? Патем, нема место за резервно тркало како на новите коли за боца...

Kaj Skoda 100 moze da se instalira plinski ured, no nema da moze da pomine na atesten pregled. Cenata na uredot e 260 evra (16.000 denari). Plinskata boca ke se postavi zad zadnata klupa. Ke sobere 35 ili 40 litarska boca, so toa sto ke bide potrebno da se napravi premestuvanje na akumulaorot na druga pozicija (na levata strana od motorot)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #852 на: 05 Август 2013, 22:20:20 pm »
Да ве прашам нешто искуство со плин имам 0 земав вектра а 2.0и 115кс си работи доста мирно тивко меѓутоа и драстично послаба за забрзување, потегнување или искачување угорници има поставено плински уред ЛОВЕКО мислам дека претерано е намален плинот очигледно ја мерев баш ми троши 8.2 плин на отворено со просечна вожња... Како оди штелувањето компјутерски или рачно, дали кога ке се наштелува убаво ке има и доста поголема потрошувачка и дали тоа може кај вас да поминам Фала

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #853 на: 06 Август 2013, 11:34:26 am »
Здраво момци, плинскиов уред веќе 3 и кусур години тера без пипање, сакам да дојдам на промена на филтри и фајнтјунинг.
Се работи за Lovato Easy Fast систем. Дали може „само да поминам“ или е потребно закажување?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #854 на: 07 Август 2013, 12:55:39 pm »
Да ве прашам нешто искуство со плин имам 0 земав вектра а 2.0и 115кс си работи доста мирно тивко меѓутоа и драстично послаба за забрзување, потегнување или искачување угорници има поставено плински уред ЛОВЕКО мислам дека претерано е намален плинот очигледно ја мерев баш ми троши 8.2 плин на отворено со просечна вожња... Како оди штелувањето компјутерски или рачно, дали кога ке се наштелува убаво ке има и доста поголема потрошувачка и дали тоа може кај вас да поминам Фала

Kaj Vaseto vozilo postaven e Lovato Elektronski ured za MPI motor, sto znaci deka e ured od postara generacija, bez plinski injektori. Ovoj ured ne moze da postigne precizen dovod na gorivoto do motorot, taka da otstapuvanjata vo sila i potrosuvacka se znacitelno pogolemi otkolku kaj sekvencionalnite plinski uredi. Nie mozeme da napravime nova kalibracija na uredot, ako ima uslovi toa ke se napravi kompjuterski. Vozila za servisiranje vo Plimont se primaat sekoj raboten den, od ponedelnik do petok, od 09.00 do 16.00 casot