Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888981 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #855 на: 07 Август 2013, 13:00:22 pm »
Здраво момци, плинскиов уред веќе 3 и кусур години тера без пипање, сакам да дојдам на промена на филтри и фајнтјунинг.
Се работи за Lovato Easy Fast систем. Дали може „само да поминам“ или е потребно закажување?

Definitivno vreme e za zamena na filter i kontrola na uredot. Ne e potrebno zakazuvanje, mozes da pomines sekoj den (osven sabota i nedela) od 09.0 do 16.00 casot.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #856 на: 11 Август 2013, 01:19:54 am »
Ај да си прашам и јас... на олдтајмер дали вградувате... Се работи за Шкода 100, има IPM32 карбуратор , едногрли...
Дали? Како? Што? КОЛКУ??? Патем, нема место за резервно тркало како на новите коли за боца...

Kaj Skoda 100 moze da se instalira plinski ured, no nema da moze da pomine na atesten pregled. Cenata na uredot e 260 evra (16.000 denari). Plinskata boca ke se postavi zad zadnata klupa. Ke sobere 35 ili 40 litarska boca, so toa sto ke bide potrebno da se napravi premestuvanje na akumulaorot na druga pozicija (na levata strana od motorot)
Оти бе да не може на атест??? Што би било проблем...???
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #857 на: 11 Август 2013, 17:41:17 pm »
Plimont,imam edno prashanje do vas,dokolku mozete da mi pomognete.Vcera vrakjajki se od Negotino,na avtopatot vozevev 170km/h na plin,i naednosh kolata izgasi,obrataite padnaa na 0,i kontaktot uklucen,i posle nekolku metra sama si se zapali,do shto moze da bide ??? Se rabotti za Alfa Romeo 33 1.7 16V 93godd Lovato,i koga e zagrean motorot,na plin po nekoj pat tesko mi zapaluva

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #858 на: 16 Август 2013, 16:19:48 pm »
Plimont,imam edno prashanje do vas,dokolku mozete da mi pomognete.Vcera vrakjajki se od Negotino,na avtopatot vozevev 170km/h na plin,i naednosh kolata izgasi,obrataite padnaa na 0,i kontaktot uklucen,i posle nekolku metra sama si se zapali,do shto moze da bide ??? Se rabotti za Alfa Romeo 33 1.7 16V 93godd Lovato,i koga e zagrean motorot,na plin po nekoj pat tesko mi zapaluva

Najdobro bi bilo da go posetite nasiot servis, da vidime sto se slucuva so voziloto. Spored informaciite koi ni gi dadovte, mozno e da se raboti za problem so senzor na kolenesta osovona.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #859 на: 16 Август 2013, 16:28:25 pm »
Ај да си прашам и јас... на олдтајмер дали вградувате... Се работи за Шкода 100, има IPM32 карбуратор , едногрли...
Дали? Како? Што? КОЛКУ??? Патем, нема место за резервно тркало како на новите коли за боца...

Kaj Skoda 100 moze da se instalira plinski ured, no nema da moze da pomine na atesten pregled. Cenata na uredot e 260 evra (16.000 denari). Plinskata boca ke se postavi zad zadnata klupa. Ke sobere 35 ili 40 litarska boca, so toa sto ke bide potrebno da se napravi premestuvanje na akumulaorot na druga pozicija (na levata strana od motorot)
Оти бе да не може на атест??? Што би било проблем...???

Problem e toa sto motorot kaj Skoda 100 e postaven pozadi, kade sto treba da ja smestime i plinskata boca. Vakva montaza na plinski ured ne gi ispolnuva zakonskite normi.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #860 на: 16 Август 2013, 19:32:45 pm »
^^
Па напред да му ја ставите ?

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #861 на: 18 Август 2013, 00:14:40 am »
Па напред е багашник од 400л... не бива и така? Не бива во багашник зад седишта назад???
Барав на нет, ама не можам да го поднајдам тоа законот... дај прати, колку да знам зошто би ми одбиле а-тест...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #862 на: 18 Август 2013, 13:42:47 pm »
Здраво Плимонт. Од пред неколку дена приметив дека диодите што покажуваат колку плин имаш во резервоарот стана ептен не точно, тие и нормално онака не се мн точни али ипак колку толку си го научив и имав некои ред, сега ја пунам до горе возам 100 км и се пали црвено а у резервоар има над 30 литри плин. Дали може нешто да се корегира или да си тера вака.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #863 на: 18 Август 2013, 22:44:53 pm »
Istoto i mene me interesira, i kaj mene pocna vo posledno vreme taka da pokazuva

Отсутен aleksandar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 340
« Одговори #864 на: 18 Август 2013, 23:15:41 pm »
Ми треба мала помош од по искусните. Сам си го монтирав плинскиот уред во Фиат сеиченто 1.1 спортинг бидејќи имам искуство со монтажа на карбураторски уреди делот околу цревата цевките  без проблем ги наместив. Со документите имав и шема за работа одев по неа временското реле што ја прекинва дизната го наместив е сега заглавив околу другото реле што е за бензиската пумпа и префрлањето на плин. Барав на интернет неможев да најдам па решив да побарам помош од вас.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #865 на: 19 Август 2013, 11:45:10 am »
Здраво Плимонт. Од пред неколку дена приметив дека диодите што покажуваат колку плин имаш во резервоарот стана ептен не точно, тие и нормално онака не се мн точни али ипак колку толку си го научив и имав некои ред, сега ја пунам до горе возам 100 км и се пали црвено а у резервоар има над 30 литри плин. Дали може нешто да се корегира или да си тера вака.

Posetete go nasiot servis, ke se napravi proverka na ispravnosta na senzorot koj ja prenesuva informacijata za nivoto na plin vo rezervarot, a najverojatno ke se zameni so nov.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #866 на: 19 Август 2013, 11:47:04 am »
Istoto i mene me interesira, i kaj mene pocna vo posledno vreme taka da pokazuva

Isto kako i vo prethodniot slucaj, mora da se proveri ispravnosta na senzorot za nivo na plin. Samata postapka za proverka i eventualna zamena  trae kratko

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3809
« Одговори #867 на: 19 Август 2013, 11:49:09 am »
Kolku kosta zamenata na toj senzor, se raboti za plinski ured AC?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #868 на: 19 Август 2013, 13:39:11 pm »
Па напред е багашник од 400л... не бива и така? Не бива во багашник зад седишта назад???
Барав на нет, ама не можам да го поднајдам тоа законот... дај прати, колку да знам зошто би ми одбиле а-тест...

Во меѓувреме побаравме мислење од една од атестните куќи, така да очекувам во скоро време да имаме информација од прва рака дали Вашата Шкода ќе може да помине атестен прегле, и кои би биле евентуалните законски пречки.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #869 на: 19 Август 2013, 21:28:56 pm »
Здраво Плимонт :)
Можно ли е тоа филтерчето за плин да е запушено, низ него да не може да помине доволно плин и автоматски да си зема и бензин за да надополни ?