Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 897570 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #285 на: 21 Април 2012, 00:10:53 am »
Кога слики? Наскоро? :D :D :D :D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1852
« Одговори #286 на: 21 Април 2012, 02:12:45 am »
Баш ме интересира што ќе направи Симо, ме фаќа мисла и јас да ставам нешто како 60+ литри.

До Плимонт.
Сега имам 40 литри во рез.тркало, доколку го мењам, дали има опција да се откупи сегашниот а јас да ставам поголем.Односно сегашниот(40 литра во рез.тркало) плус доплата за поголем во рез.тркало.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #287 на: 21 Април 2012, 09:10:39 am »
Баш ме интересира што ќе направи Симо, ме фаќа мисла и јас да ставам нешто како 60+ литри.

Во Мај би требало да дознаеме. Овој месец, парите за гуми ги обезбедив :) 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #288 на: 21 Април 2012, 12:07:47 pm »
Ќе те остаи женати море ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #289 на: 21 Април 2012, 13:29:20 pm »
Ќјути.. уште не знае дека секоја година ќе биде така :D :D :D Ја лажам, и` викам „Само уште сега и нема веќе “ :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #290 на: 21 Април 2012, 16:49:29 pm »
Само незнам од кај ми е тоа нешто познато ??? ;) :D

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #291 на: 23 Април 2012, 00:37:07 am »
imam edno prashanje do Plimont,imam plin na Lovato a kolata pod mala gas ne rabotti ubavo,a vo voznja pod mali obratai trokira a pod golemi nema gajle,bev kaj nekoj majstori site mi velat menjaj svekici menjaj kabli,a svekicite se skoro polovina goddina,dali kolata treba da nosi posebni svekici za plin ? da baram care poshto veke nese izdrzuva so nervozata od trokiranjeto blagodaram odnapred.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #292 на: 23 Април 2012, 06:46:27 am »
imam edno prashanje do Plimont,imam plin na Lovato a kolata pod mala gas ne rabotti ubavo,a vo voznja pod mali obratai trokira a pod golemi nema gajle,bev kaj nekoj majstori site mi velat menjaj svekici menjaj kabli,a svekicite se skoro polovina goddina,dali kolata treba da nosi posebni svekici za plin ? da baram care poshto veke nese izdrzuva so nervozata od trokiranjeto blagodaram odnapred.

ДА!

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #293 на: 23 Април 2012, 08:45:53 am »
Нема потреба од никакви свекици за за плин само стави си свекици како што треба колата да носи по каталошки број со точна топлотна вредност и да гледаш да не се некоја копија :)
Јас би ти предложил ако ги имаш старите свкици со нив да пробаш евентуално ако можеш и кабли да смениш за проба.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #295 на: 23 Април 2012, 11:09:15 am »

Најдобро е да го послушаш советот на Ogi88. Побарав во твојата гаража за да видам за кое возило се работи, па приметив некои нелогичности околу плинот, побарај ме на тел 02 2554 666 или 075 239 886 (Звонко) за да видиме дали можеме да помогнеме.
Поздрав
« Последно менување: 23 Април 2012, 13:54:24 pm plimont »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #296 на: 24 Април 2012, 18:26:06 pm »
Дечки, ситуацијава со цениве на горивата е таква да дури и јас ( конзервативен Алфиста ) помислувам на плин, дали може тоа срање да се извади кога ќе зеам Алфица дизел ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #297 на: 24 Април 2012, 18:59:40 pm »
??? Да го демонтираш отпосле?! Може, но зошто?!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #298 на: 24 Април 2012, 19:00:46 pm »
Ние сме Петролхеди, не Гасохеди.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #299 на: 24 Април 2012, 19:14:42 pm »
Може да се извади, сведок е мојата кола. Ќе им дадеш јасно до знаење дека не сакаш никакви екстерни модификации (бушење браник и слично), за подоцна да нема знаци од инсталацијата.