Здраво плимонт. Дали монтирате половни плински уреди ? Да ви донесам мој плински уред, само да го намонтирате на возило ?
Плинот е со документи, заведен и во сообракајната на претходното возило, дали потоа би требало повторно атест да се вади ако би го намонтирале на другото возило ?
Ако монтирате, и цена нормално ме интересира за истата услуга.
PS: Заборавив да напоменам, половниот плински уред е од југо 45.
исто така, за да ти дадат цена, ке треба да кажеш на што кола ке се монтира... понатака, ке треба да кажеш кој плински уред е, и дали плинската боца ти е постара од 10 години... ако епо стара, не ти проаѓа на атест.. исто така не сум баш нај сигурен дека со сообраќајната од другото возило, ке можеш да идеш на атест...
а дека ке треба да направиш, да, ке треба, зашто тоа возило (претходното) има атест... атестот не се дава на ПЛЛИНСКИОТ УРЕД туку на возилото, дали е како што треба или не е како што треба монтирано... а под тоа, како треба, не е само правилна изведба, туку и правилен избор на материјали и елементи, кои па се докажуваат со оригинални документи од производителот... вака беше до пред извесно време кога бев доста инволвиран по ова прашање...
баш би сакал плимонт да потврди или поправи од ова пишаново...