Автор Тема: VW Golf MK2 GTI 16V  (Прочитано 131083 пати)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
  • It ain't GTI if it's not 16V
Одг: VW Golf MK2 GTI 16V
« Одговори #90 на: 17 Ноември 2016, 00:47:46 am »
@Dzo размислував за таа комбинација исто ама сакам што пооригинален изглед, така да со АВГ мотор сум таман.

Не ми ја спамирате темата баш може да излезе добра дискусија зошто да не.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #91 на: 17 Ноември 2016, 10:56:04 am »
Имаме мислам тема за тјунинг,дај таму да си пишуваме на чоеков да не му ја спамаме,е вака ве сакам коа ќе почнете за коли да прајте муабет а не за политика и машини за перење :D

Ne sme nie dorasnati za tjuning temata :) vaka po tugji temi zbor dva da razmenime ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #92 на: 05 Декември 2016, 12:26:07 pm »
Веројатно го знаеш човеков, ама за секој случај повели:

"RASPRODAZBA Delovi za Golf 2 RASPRODAZBA"

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1988174

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
Одг:
« Одговори #93 на: 05 Декември 2016, 13:29:52 pm »
@Martin Го знаеме Борче, од него го земавме моторот за кецот комплетен со сите делови и инсталацијата, и доста други делови.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #94 на: 21 Февруари 2017, 12:04:48 pm »
Да ја освежиме темата. Долгата и студена зима помина, време е за будење од сон.

Не дека не се работеше додека бевме под снег и лед, ама немаше нешто да се каже. Воглавно бев решен да најдам Голф 3 ГТИ со АБФ мотор 2.0 155кс во возна состојба на странски табли, па да префрлам комплет инсталација, мотор и пумпи на двојката. Не ме фати посебно некое возило за око, па решив да си ја послушам интуицијата после една дискусија и да одам со КР моторот.

Постојат неколку причини и факти позади одлуката да одам со оригиналниот мотор. Прво да најдам здрав АБФ што е на кола и работи добро се покажа како тешка задача во последните месец дена (има, не дека нема ама не во рамки на буџетот). Второ, и да најдев АБФ мотор по мој вкус и стандарди ќе фрлев пак пари за да се среди, па потоа пари за атест... ѓавол и половина. Трето, си го знам мојот мотор, знам како работи... ќе го наштелувам да работи на бензин со помалку вложување.

Инаку вчера успеав да набавам нова АТЕ вакум пумпа за Голф 2, денес покасно ќе објавам слики.

П.С за тие што се нестрпливи до каде е шасијата... наскоро ќе почне со процес на припрема и средување пред фарбање

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #95 на: 21 Февруари 2017, 13:47:16 pm »
Jas bi te sovetuval da se mafnes od KR poradi ubrizguvanjeto i taa K-Glava. Ako go resis drugacie fuel management-ot ondak ok.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #96 на: 21 Февруари 2017, 14:13:08 pm »
Ќе видиме што ќе излезе Даре, душата повеќе минвлече кон ОЕМ. Е сега како ќе го решам проблемот уште дефинирам, ако нешто не излезе по план секогаш го имам АБФ како резерва.

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #97 на: 21 Февруари 2017, 19:29:54 pm »
Стигна и вакумот конечно :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 25 Февруари 2017, 16:08:19 pm »
Денес стаса уште еден дел од големата сложувалка.

Се сеќавате ли на ова:

Благодарение на маестро Славче  Христов и неговата лабораторија, сега изгледа вака:

Сошиен е со нова кожа, преработена е подлогата, а конецот е одбран да биде во тон со бојата на колата. Искрено добро лежи на рака. Секоја чест за Славче.

Бидејќи планот е да излезе кецот на @Lhasa Green од гаража па да се започне двојката со лимарија и фарбање очекувам некаде во првата половина на Март да се придвижат работите нанапред. Во исчекување сум да видам како ќе изгледа офарбана  ;D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #99 на: 25 Февруари 2017, 17:59:55 pm »
Добар воланот. ;)

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 02 Март 2017, 01:11:31 am »
Да @Deno добро испадна воланчето. Славче е махер за тие работи.

Отсутен Chaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
  • 6N2 ТDI
« Одговори #101 на: 02 Март 2017, 17:18:46 pm »
mozes da mi pises u poraka kolku ti zema za volancevo premnogu e dobro sakam i ja da go sredam mojot

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #102 на: 02 Март 2017, 19:27:19 pm »
Ај ако може и мене исто у пп и дали е од каде е дечкото?

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 02 Март 2017, 19:40:10 pm »
Дечки и да ви кажам колку сум платил нема да е меродавно, пред се цената зависи колку работа има на воланчето, каков материјал, ако е кожа каква кожа. Значи се е ствар на договор. Јас на пријателска основа имав мал попуст, но и покрај тоа платив доста пари :D

Отсутен GTI16V

• Јуниор
  • **
« Одговори #104 на: 27 Март 2017, 23:05:53 pm »
Колата конечно е у гаража и почнува да се спрема за фарбање, немам слики не стасав од премногу обврски. Има некои ситници на неа кои треба да се извадат пред да почне било што да се работи.

- Да се извадат појасите за врзување
- Пластични држачи за инсталација
- Бришачи
- Сончев кров
- Инсталација на багажник

По договор со мајстор Дани кој го фарбаше кецот на брат ми(@Lhasa Green) ќе се симне до лим привремената заштита од прагови, венчиња, кошот, патосот од долната страна и внатре исто така. Има остатоци од лепак од фабричката изолација. Бидејќи шасијата ќе се фарба комплетно внатре и надвор мора се да се очисти.

Потоа колата ќе се заштити со епоксиден прајмер, ако има потреба ќе се стави една рака филер па оди во комора. Ќе биде бавен процес со оглед на обемот на работа што го имаат во гаража но не се браме, важно е да излезе се како што треба.