Автор Тема: Скапаници и ѓубре по огласите за користени возила  (Прочитано 15896 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Автомобили-скапаници,крпеници на огласи.j
« Одговори #15 на: 10 Март 2016, 22:30:13 pm »
golf saglam nema
Да имаше и Спенсер ќе си купеше ;)

Да знаев што го*но е Спенсер, немаше да го убедувам да го шитне неговиот перфектно исправен Голф. :-/

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #16 на: 11 Март 2016, 05:50:53 am »
Не ја ставив со линк во темава,но еве сега повторно вреди да се спомене.Локомотивата е намалена.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2335674-Mazda-6-dizel-full-oprema-itno--04

Најинтересно ми е ова:

"bez nikakov nedostatokmoze da se proveri vo ovlasten servis na mazda"

"Човеков не да лаже,туку растура од лажење" Има ли некој храбар да отиде да го зеза малку човеков.
Ова има уникатна опрема и е во уникатна состојба исто како оние од Паланка.Ме интересира само дали и внатре во кабина му чури.Ако е и тоа тогаш е стварно лимитед едишн опрема :D

Да пишеше Се бара машиновозач за локомотива,можеби некој од возачиве на возови ќе се заинтересираше

П.С Ајде бе луѓе.Ич не сте активни.Постирајте и вие некоја скапаница.Не оставајте се на мене :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #17 на: 11 Март 2016, 08:36:24 am »
Сега ти бараш кола и некако од рака ти оди да најдеш вакви  ;D
Секако, одлично е да се знаат вакви работи.

Јас кога барав, барав само Либра и на мое незадоволство немав многу избор.
Еве да кажам дека пред да ја купам црвенава што ја имам, увозниците на Пијаџо ми донесоа црна една, кокошарник. Не беше технички многу лоша но беше кокошарник забаталена, ентериерот крш...

Темава барем според мене е на место.
Секако, кој ќе бара половен автомобил, ќе си каже тука на што да внимаваме.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #18 на: 11 Март 2016, 10:41:42 am »
Osven sam ako odis da si uvezes od DE, kaj nas 90 % e gjubre, jas vidov preku 50 aftomobili i site bea so mnogu nedostatoci. Lani veruvale ili ne, najdov passat perfekcija registriran za 1000 eur, eve go 40.000 km pominati, ni da krcne ni da tropne ...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #19 на: 15 Март 2016, 20:59:26 pm »
колку пари толку музика

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #20 на: 21 Март 2016, 07:11:06 am »
Ajде малку апдејт на темава да направиме.Одено минатата недела на Автопазарот во маџари а таму ѓубре до ѓубре.
Не бев за купување туку чисто да изгубам време али разочаран сум.

Како и да е нова скапаница овојпат кај човеков.Ме побара братот на лепшава моја половина да одел да види кај Ибраим што коли имало.МУ се гледало евтино и му се допаѓал мерцедесот.Му се јавивме и го прашуваме.Има ли фарбано и има ли проблеми со мотор.Вели нема колата грам фарба ова она
Мотор фабрика.Минатата недела кога бевме му бараше 6200-6300 ми се чини

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2323803-Mercedes-E220-CDI-CLASSIC-NEW--03

Отидовме да видиме и што да видам.Човеков е комедија.Си нашол некое плацче пустиот и си отворил импровизирана работилница и канал на сред двор и си ги прерправа т.е си прави плукни залепи на коливе.
Абе една саглам да имаше

Да се навратам на мерцедесот.Уште од прва се виде дека е фарбано задна лева страна.Викам другар овој фарбан али нема везе.Отвараме врата да погледнеме внатре и осеќам мирис на боја ???Абе труе на боја?Некаде го фарбал,а каде незнам:/ Ентериерот беше добар
Отвараме позади гепек и крцка истиот.Тој вика чекај малку.Донесе вд-40 и со спрејот пссст.Ај си викам циркуз е човеков.
Велам ние не се разбираме околу механика,туку дали е добар моторов.Да да вели.Супер е.
НЕ го ни запаливме и си фативме патот кон дома.

Џабе утепан пат до таму.Нема ни 10% саглам кола.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #21 на: 25 Март 2016, 02:29:16 am »
ја незнам што друго очекуваш од најефтините коли на оглас,се знае дека нема ваков мерцедес добар за 5000евра

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #22 на: 25 Март 2016, 07:36:31 am »
Не знам што очекувате, коли постари од 10 години се веќе  истрошени коли, поготово сопоминати километражи над 250.000-300.000 км.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 25 Март 2016, 07:39:40 am »
Па јас би очекувал да не лажат во огласот за состојбата, бојата, внатрешноста и опремата - на пример. Да не си го арчам патот и времеето.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 25 Март 2016, 11:02:29 am »
Па јас би очекувал да не лажат во огласот за состојбата, бојата, внатрешноста и опремата - на пример. Да не си го арчам патот и времеето.
Исто.Ајде нека и фарбана,ама да не се приметува толку.Испаѓаме ептен будали.Во право си беше еден човек на времето(добро тогаш и мобилни немаше)
Но вели ќе дојдам и ако е така како што кажуваж ја зимам по таа цена што ти е пишана,но ако е фарбана и тоа јасно се гледа ти да ми платиш 100 денари за гориво и 600 денари за изгубено време.
Оној кој не мами,ќе му рече нема проблем,тој кој знае дека е фарбана и тоа јасно се гледа а лаже,ќе почне да се буни
Сега кога ќе размислам во право бил човекот.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 25 Март 2016, 11:19:07 am »
Не знам што очекувате, коли постари од 10 години се веќе  истрошени коли, поготово сопоминати километражи над 250.000-300.000 км.

Zoshto generaliziras, nemora da znaci deka kolata ako e nad 10 god e istrosena, ja vide li na Simo alfata kakva beshe a imashe 10 god i 200 i neshto iljadi pominati ?

Mojata Alfa primer e dizel, i na polna gas ne dimi ic ne krcka ne tropa. Vidi ja calibrata na clenot Stratro vo kakva sostojba e, odi vidi vo mojata tema za mojot passat koj  23 god star da vidis vo kakva sostojba e. Ne zbori na pamet.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #26 на: 25 Март 2016, 11:30:58 am »
Ок..грешка...додади плус ефтини коли.....
пази брат ми купи мегане 2005 од Словенија ,пред 1 година со 155.000 топ е возилото, ама купено е во словенија околу 3300 кога истиот кај нас беше 3500-4000...:) Значи јас викам за 90 посто д возилата „фабрика“,„како ново“ и слично. Прво јас реално сум продавал  неколку возила на старо партнер и берлинго. Партнерот го продадов за 1 недела, Берлингото за 1 месец, под пазарна цена бидејки се работеше за максимално експлоатирани возила и некев на никого да го земам на душа. И реално си ги кажав маните :P

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 25 Март 2016, 11:46:15 am »
Zatoa bar sega imas kompletna proverka vo oficijalen servis za gore dole 20 eu, ako prodavacot se buni na toa mu vikash prijatno i toa e toa.

Отсутен onedeaf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
Одг: Скапаници и ѓубре по огласите за користени возила
« Одговори #28 на: 07 Април 2016, 19:45:47 pm »
НАСКОРО!!! на некој од плацевите низ Републикава!
Mercedes-Benz S-klasse 320 CDI со одприлика *193.858км по цена горе доле накај 6.000.

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mercedes-benz/m1032831460-mercedes-benz-s-klasse-320-cdi-leer-airco-320cdi-schuifdak.html?c=df2f21f683612b45d62c413c0ca719df&previousPage=lr

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Скапаници и ѓубре по огласите за користени возила
« Одговори #29 на: 07 Април 2016, 19:49:04 pm »
Таман бе, тек се разработил овој 320ка. ;D :D