Автор Тема: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V  (Прочитано 19037 пати)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Одг: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V
« Одговори #30 на: 28 Јануари 2016, 00:44:27 am »
Imase vakva honda bela so 30000,  prvo stoese 18000 eur na oglas,  posle ofednas ja namali na 10500 i ja prodade za 3 saati,  2013 god benzin kako so pamtam, toa bese septemvri oktomvri negde  barav dzip da kupam,  i pratev oglasi sekoj den,  ama bas toj den koga ja namali deckoto cenata imav poseta od pazarna vo firma :).  Marfi jbg.  Ubavi dzipcinja se ako na dijagnostika kazat deka e ok,  iscenkaj se malce i zimaj

таа да не беше една бисерно бела, со доста опрема во неа, сликана кај Олимписки базен?

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #31 на: 28 Јануари 2016, 00:45:49 am »
Мене највеќе ме чуди причата на сопственикот. Зошто е заведен сервис, ако не е направен (а тој тоа очигледно го знае)?

Мислам дека има човек во сервис кој му има удрено печат само со цел да ја продаде како кола со направен последен сервис а кој фактички не е направен...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 28 Јануари 2016, 00:51:43 am »
За еден сервис 150-200е се брука... Боље спушти цена за некое евро, не се брукај...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #33 на: 28 Јануари 2016, 01:11:34 am »
За еден сервис 150-200е се брука... Боље спушти цена за некое евро, не се брукај...

даааа, така е, и само правиш сумња дека нешто не е во ред. кога мојот мајстор му рече дека не е направен сервис, дека маслото има таман боја и ниво на исполнетост, јас се сетив за печатот во сервисната и го прашувам како тоа сервис не е направен а печат има а тој вика "незнам" :)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #34 на: 28 Јануари 2016, 01:20:18 am »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2092866-HONDA-CR-V-2-0-i-4x4--13 оваа е ептен нова и супер само што човекот бара 23К што мислам дека е премногу за таа кола...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #35 на: 28 Јануари 2016, 02:49:26 am »
Најверојатно има извадено нова сообраќајна ради атест на фолиите...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 28 Јануари 2016, 07:12:08 am »
Не се фолии. Фабрички затемнети стакла се.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг: Одг: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V
« Одговори #37 на: 28 Јануари 2016, 08:08:17 am »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2092866-HONDA-CR-V-2-0-i-4x4--13 оваа е ептен нова и супер само што човекот бара 23К што мислам дека е премногу за таа кола...
Народов стварно не е салам со цениве. Ако ти фаќа око колава јас да ти кажам би се јавил и би понудил 17000 евра. Пробај штознаеш. Ама 23 човече...

Па колку ја купил ако сака 23 да ја даде?

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #38 на: 28 Јануари 2016, 08:20:10 am »
Да не стоела долго време на плац на лизинг компанијата поради неплаќање на првиот купувач, па да е превземен лизингот од страна на овој кој сега ја продава? Или овој да е прв корисник на лизинг, а да сака да ја продаде пред да му ја одземат заради неплаќање. И да е втор корисник на лизинг, колата пак ќе од прв газда затоа што се води на лизинг компанијата. Можеби затоа не сака да ти ја покаже сервисната книшка. Исто имам лично искуство со лизинг од НЛБ каде што година дена пред да ја исплатиме колата, сакавме друга и отидовме во НЛБ со цел клучевите и колата да им ги оставиме, ни рекоа да чекаме ќе не контактираат кога ќе спремат документација и дури после 6-7 месеци откако ние ја чувавме дома во гаража пратија човек да дојде да ја земе. И нормално си плативме и рати за тие месеци, па дури и камата. Друго ми беше зборот, ако некој корисник не плаќал рати и требало да му ја одземат сигурно немало да се замара да прави редовни сервиси.
Дали колата беше на стари или нови таблици? Дали имаше од старите или новите сообраќајни?
Зини да ти кажу.

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #39 на: 28 Јануари 2016, 12:01:08 pm »
Не се фолии. Фабрички затемнети стакла се.

да, така е, тие одат со фабрички затемнети стакла позади :)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #40 на: 28 Јануари 2016, 12:03:47 pm »
Да не стоела долго време на плац на лизинг компанијата поради неплаќање на првиот купувач, па да е превземен лизингот од страна на овој кој сега ја продава? Или овој да е прв корисник на лизинг, а да сака да ја продаде пред да му ја одземат заради неплаќање. И да е втор корисник на лизинг, колата пак ќе од прв газда затоа што се води на лизинг компанијата. Можеби затоа не сака да ти ја покаже сервисната книшка. Исто имам лично искуство со лизинг од НЛБ каде што година дена пред да ја исплатиме колата, сакавме друга и отидовме во НЛБ со цел клучевите и колата да им ги оставиме, ни рекоа да чекаме ќе не контактираат кога ќе спремат документација и дури после 6-7 месеци откако ние ја чувавме дома во гаража пратија човек да дојде да ја земе. И нормално си плативме и рати за тие месеци, па дури и камата. Друго ми беше зборот, ако некој корисник не плаќал рати и требало да му ја одземат сигурно немало да се замара да прави редовни сервиси.
Дали колата беше на стари или нови таблици? Дали имаше од старите или новите сообраќајни?

табличките беа од старите, мислам дека не се чепкани од како е купена колата. Сервиси мора да се прават во овластен без разлика што се дешава со колата и мора да е каско за времетраење на договорот.

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #41 на: 28 Јануари 2016, 12:06:17 pm »
Народов стварно не е салам со цениве. Ако ти фаќа око колава јас да ти кажам би се јавил и би понудил 17000 евра. Пробај штознаеш. Ама 23 човече...

не ја купил, му ја дале компеназија. Нова у салон е околу 28К ја му понудив 18К пошто ја имав оваа другава со почетна 14 500 ама стариот несакаше да ја даде и покрај тоа што сега у март ке прави една година како му стои регистрирана во амбар :) :)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #42 на: 28 Јануари 2016, 12:08:02 pm »

ИМАШ ДОЗВОЛА ДА СЕ ЦЕНКАШ, ЈАС СТОЈАМ НА ПОНУДАТА, 18К ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ БИ МУ ДАЛА :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20701
« Одговори #43 на: 28 Јануари 2016, 12:50:47 pm »
Де бре Мајче, влезе у серија :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #44 на: 01 Март 2016, 22:18:23 pm »
Другарчиња да ви се ПОФАЛАМ :))) Бидна работата, купив Хонда ЦРВ за 15 500, 2011 моделска година, регистрирана во фебруари 2016, сервис направен пред нова година, со поминати 31800 км. Беше оставена во МИДА моторс, замена старо за ново и ми јавија одма да ја видам, ја носев на верификација на све у Хонда (кои се катастрофа у поглед на работа и квалитет и по мене штета што такви ликови го менаџираат тој бренд овдека...), после ја носев и во Мазда кај другарите по што си ги платив парите. Прв газда и све како треба, едино што е газена малку пожестоко и по борд покажуваше 14 л на 100 км ама ја со 170 км поминати ја спустив на 8,5 л на 100 км, со лабава, културна, опуштена вожња. Иначе моторот е 2,0 бензин со 150 КС, па ако троши пуно, плинот не и бега. Етеееее хепи сум ептен, едино не ми со допаѓа што мислам дека е палена некоја цигара ама нема и јаре и паре хахахахах Коментари има? :)))) Чекам сега налепница Кар клаб да и залепам хехехехе