Автор Тема: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V  (Прочитано 19042 пати)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Одг: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V
« Одговори #15 на: 27 Јануари 2016, 10:38:53 am »
Супер што сте се потрудиле да ми појасните се овдека и фала ви за тоа ептен! :)Арно ама сабајлево добив смс у кој фраерот ми вика дека се откажал од продажба на колата?! Мене све некако ми влече дека му јавиле од сервис дека вчера е прашуавано од повеќе страни за таа кола... Сумњив ми е ко Бугарин на автоплац хехехех Како и да е, изгледа не ни е судена љубов :)))

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #16 на: 27 Јануари 2016, 10:40:51 am »
Мајче, кај Туарег аутоматик, плочките се менуваат на 20.000 а на секое трето менување плочки менувавме и дискови. Хондата е од истиот габарит и уопште не е чудно тоа.

Туку повеќе ме грижи маслото изгледа како никогаш да не е сменето туку само да е дотурано во сервис. Тоа може да има лоши последици ама едно измивање со квалитетен адитив и ставање на некое квалитетно масло со добра апсорбирачка моќ и негова промена 1-2 пати на помала километража рецимо 5000-7000км и не би требало да има никаков проблем.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 27 Јануари 2016, 10:55:01 am »
Мене највеќе ме чуди причата на сопственикот. Зошто е заведен сервис, ако не е направен (а тој тоа очигледно го знае)?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #18 на: 27 Јануари 2016, 14:50:27 pm »
^Значи може и да не е до сопственикот можеби не е баш свесен за тоа, еве како за пример едно другарче на голф 6 тди прави сервис за 3000 денари, но неговиот комшија работи како сервисер во официјален сервис и му ја прави таа услуга на сметка на тоа што некој платил за сервис а не добил ништо, а овој другиот за 3000 денари добива кастрол уље и оем филтри :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14205
« Одговори #19 на: 27 Јануари 2016, 16:20:14 pm »
^Значи може и да не е до сопственикот можеби не е баш свесен за тоа, еве како за пример едно другарче на голф 6 тди прави сервис за 3000 денари, но неговиот комшија работи како сервисер во официјален сервис и му ја прави таа услуга на сметка на тоа што некој платил за сервис а не добил ништо, а овој другиот за 3000 денари добива кастрол уље и оем филтри :D

Како тоа платил а не добил ништо?

What...what?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #20 на: 27 Јануари 2016, 16:34:48 pm »
Тој комшијата в газ да го ебат , и ке го ебат ако го дознае некој
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг: Одг: Decki mi treba mislenje za Honda CR-V
« Одговори #21 на: 27 Јануари 2016, 16:36:57 pm »

Како тоа платил а не добил ништо?

What...what?
Еј како? Стварно не ти е јасно или?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #22 на: 27 Јануари 2016, 17:41:42 pm »
сосема нормално е аутоматик да ги изеде плочките и дисковите на 50к,тоа нека не те загрижува

На 4 години старо возило и еднаш да е сменето уљето не е страшно,се дур имало уље,можда тоа ќе покаже проблем после 10години
ама ти тогаш нема да го имаш и не треба да те загрижува тоа

батали овластен,однеси ја кај твојот мајстор ако даде позитивна оценка,зимај

него да не е бел црвов и продавачот е од центар ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 27 Јануари 2016, 18:12:59 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3942
« Одговори #24 на: 27 Јануари 2016, 19:08:30 pm »
Вообичаено лизинг компанијата го сервисира возилото додека е под лизинг. Е сега во МК има разни чуда. Која лизинг компанја е, на чие име е сообраќајната?

Отсутен BIMMER

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 132
« Одговори #25 на: 27 Јануари 2016, 20:35:41 pm »
Imase vakva honda bela so 30000,  prvo stoese 18000 eur na oglas,  posle ofednas ja namali na 10500 i ja prodade za 3 saati,  2013 god benzin kako so pamtam, toa bese septemvri oktomvri negde  barav dzip da kupam,  i pratev oglasi sekoj den,  ama bas toj den koga ja namali deckoto cenata imav poseta od pazarna vo firma :).  Marfi jbg.  Ubavi dzipcinja se ako na dijagnostika kazat deka e ok,  iscenkaj se malce i zimaj

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг:
« Одговори #26 на: 27 Јануари 2016, 20:36:34 pm »
Лол 18000 повеќе од што ја купил нова.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #27 на: 27 Јануари 2016, 20:40:20 pm »
Imase vakva honda bela so 30000,  prvo stoese 18000 eur na oglas,  posle ofednas ja namali na 10500 i ja prodade za 3 saati,  2013 god benzin kako so pamtam, toa bese septemvri oktomvri negde  barav dzip da kupam,  i pratev oglasi sekoj den,  ama bas toj den koga ja namali deckoto cenata imav poseta od pazarna vo firma :).  Marfi jbg.  Ubavi dzipcinja se ako na dijagnostika kazat deka e ok,  iscenkaj se malce i zimaj

Не се сакалдисувај, 10500 беше грешно објавена цена, немало да си ја земел за 10.500, и тој што ја купил не ја платил 10.500 :)

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #28 на: 28 Јануари 2016, 00:34:16 am »

Отсутен Majce

• Почетник
  • *
« Одговори #29 на: 28 Јануари 2016, 00:43:07 am »
дечки, вака е работава накратко... Прво се гледам со жена му, која наводно ја возела Хондата, она се прави дека незнае ништо да каже за колата, ни дека бензин не става, и кога ја побарав сообраќајната ми вика дека ја нема?! Јас во чудење и викам со која смелост тогаш ја вози колата без сообраќајна, на што она нешто безвезе ми одговара... На отварање совозачка врата, во вратата ја препознав сообраќајната заедно со сервисната и упатството. И кажувам дека сепак е тука и прашувам дали може да ја видам. Сообраќајната гласи на НЛБ лизинг и е нова со само два печати. Си мислам зашто е нова кога на старите имаше место за 6 регистрации а колава е со прва регистрација ноември 2011. Сервисната е со сите сервиси кои под лизинг мора да се прават во овластен со тоа што третиот сервис на 30 000 беше скокнат и упишан беше  4 на 40000.
Фактурите за направени сервиси несакаше да ги донесе...
Како и да е, тој наводно се откажа од продавање денеска, така да ако имате некоја слична у предвид кажете ми пошто ептен ми се допадна колата и концептот.
Тоа е, ако имате прашања тука сум :)