Long time no see

Coltot e super za onie sto se sekavaat i sto mi pomognaa okolu izborot.
Sega na tacna imam drug problem. Situacijata e sledna: trgnav da kupuvam polovna Honda CRV so 52 000km, 2011 godina, 2000 kubici i 150 konji mislam, prv gazda, servisirana vo ovlasten servis posto e pod lizing. Ja gledam servisnata, uredno zaveden posleden servis pred mesec dena.
Ja nosam na moj majstor koj ja gleda i mu vika na gazdata deka servis odamna ne e napraven gledajki kolku crno e uljeto. Na toa toj potvrduva, a mene mi tekna na datumot koj bese upisan vo servisnata i go prasav kako togas e zaveden servis vo servisna kniska a servisot ne e napraven?!? Na toa toj odgovori deka neznae i deka moze oni taka upisale bidejki on togas bil da prasa za zamena na predni plocki i diskovi (koi voedno i gi naracal za zamena). Inace diskovite treba da gi menja zasto svetea sijalicki na salt tablata, nesto za prolizguvanje i pritisok vo gumite.
Prasanjeto e dali za toa ke mu upisat servis koj ne e napraven (ova mi sugerira deka ima nekogo tamu) i na kolku izminati kilometttri se menuvaat plockite i diskovite regularno? Sepak e ova Honda, sto i mene ne mi bese jasno ama toj vika deka toa e automatik koj gi jade diskovite i plockite pobrzo?!?
Ima nekoj ideja sto se desava ovdeka? Da odam vo ovlasten kade on verojatno ima nekogo ili sto da pravam? Strav mi e da ne e vrakana kilometrazata i da ne se praveni drugi manipulacii... Sepak ne se malku pari vo prasanje.
Fala!
Maja