Автор Тема: Благодарности и пофалби за дадени совети и препораки  (Прочитано 165220 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Веќе почнуе да ми се дуе меот само од читање а кога ќе дојде време за пиење.....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Голема благодарност до Аце-106, коначно и јас можам  без проблем да возам на дожд и позади најголемиот шлепер. Имено долго време не ми работеа прскалките на шофершајбна, наводно поради скинато црево. Ацика го среди цревото док си рекол Пиксла но водата не идеше до прскалките, зема Ацика демолира се и го лоцира проблемот на раскрсницата ;D. Бај д веј перфектно ми ги подеси и брисачите и сега ми стана јасно од кај се јавувал звукот при нивна работа. Многу сум му благодарен и голем должник.

Една сијаличка од елката се изгасна ....... идемо даље ;D ;D ;D ;D

.......................................

Једва чекам дожд да падне.  8)

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
Еј ова не сум го видел. Голема благодарност до С16 што секогаш се јавува на телефон кога го барам :), благодарност до Ате за профи завршената работа со озвучувањето во јарето и за 4-те сета брисачи кои се без мана, Фаланга зашто секогаш ме смее со своите постови. Благодарност до класниот што го направи форумот преку кој запознав многу добри луѓе. Поздрав до сите.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
@Cuore - It was my pleasure  :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Имам еден куп луѓе за заблагодарување:
Фаланга за тоа што општо бил предобар со мене!;
Томи што без збор ми заврши неколку услуги и што воедно ме трпеше :D;
Нуме за соработката :);
Куоре Спортиво за прекрасниот подарок кој никогаш нема да го заборавам, и за кој ќе ги жртвувам и бушам металните педали само за да го искористам :D :D :D;
Симо Кериер за укажаната помош.

КарКлуб не е заебанција! Што ти се вика на форум да се осеќаш како дома, еј!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
Фала, Фала, Фала, Фаланга!!!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Хвала ти мајко што си ме родила, што си с'мојим оцем љубав водила...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Хехе, ако си за мажење кажи  ::)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант

Хехе, ако си за мажење кажи  ::)
ЦЦЦ не сте нормални... Го напраи чоекот Дерпе...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
;D Јебига, не можам.... ќе пукнам од меење :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Голема благодарност до Плимонт!
Имајќи ја в предвид крајната непрофесионалност и несериозност на бедниот дилер за Мазда во Македонија како и тоа дека свеќиците кои се нудат на нашиот пазар се никакви, Плимонт на своја иницијатива и добра волја во рекордно време ми донесоа оригинални свеќици NGK LPG 5 LaserLine наменети за плин за мојот мотор.

Понатаму мое беше само да прифатам да ми ги монтираат. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
И да „истресеш“ новчаникот, нели :) Кажи колку пари и како се однесуваат свеќиците, ок нови се, ама сепак, сигурнос е чувствува нешто..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
ок нови се, ама сепак, сигурнос е чувствува нешто..

Се чувствува она чешање во г’зот кога не си сигурен дали и за последново што си дал грдни пари ќе биде залудно потрошено време и надежи.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
И да „истресеш“ новчаникот, нели :) Кажи колку пари и како се однесуваат свеќиците, ок нови се, ама сепак, сигурнос е чувствува нешто..
Работат како што треба, т.е. немам сецкање на ниски обрти кога ќе дадам пуна. Со оригиналните, NGK Laser  Iridium ITR6F-13, терав 12.000km и по монтажа на ННО-то ми започнаа проблемите.

Потоа решив да не фрлам 40 евра за нови оригинални свеќици и купив евтини Бриск за 800 денари 4 парчиња кои иако физички по димензии и навој пасуваа за мојот мотор, во каталогот не беа препорачани за мојот мотор. Со нив изтерав супер 3000km, па се јави сецкањето. При промена видовме дека едната свеќица е пробиена...

Потоа се мислев што да правам, па купив Мотокрафт кои се 3 класи подоле од NGK Laser Iridium, но фабрички се вградуваат во возила на Форд, т.е. во истиот мој мотор и чинат 20 евра за 4 парчиња. Но за да функционираат неопходно беше да се намали зазорот од 0.9 на 0.7mm. Со нив извозев некои 1500-2000km, засега без проблем. Место нив опција беше да купам Бош, меѓутоа беа 60 евра за 4 парчиња и требаше да чекам 1 месец, а другата опција беше да купам Денсо, но за 80 евра некако беа премногу солени, а не ми даваа никаква гаранција за нив. И на крај опција беа да ги купам овие кои ги монтирав сега но требаше да ги порачувам од и-беј од шиткач со мал рејтинг и за нешто слична сума како Денсо-то.
Во меѓувреме ми се јавија дечките од Плимонт и ме известија дека ми донеле свеќици ко шо ми требаа препорачани за плин на мојот мотор. Ми ги дадоа по цената по која ги набавиле се со цел да го решиме проблемот кај мене.

Ако испадне дека овие свеќици се на место, од сето ова ќе извлечам еден многу добро познат заклучок дека е подобро да купиш едно нешто саглам кое ќе трае подолго одошто многу глупости кои ќе траат кратко. Сиромавиот и скржавиот плаќаат дупло.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Па па па.... :D Си можел еден комплет свеќици за твинспарк да купиш од 180 евра, со париве зшо си ги дал за свеќици :D Ај белки овие ќе ти бидат задњи за наредни 60-70.000 км :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.