Не знам зошто воопшто спомнувате андроид овде и ми го фалете дека е подобар софтвер, милион пати еден исти муабет се врти само на различни начини. Јесте за нас(корисници на иос) најдобар и наједноставен ни е ајфонот и го сакаме, само сега да бидеме реални, додека беше жив Мајсторот немаше му рамен на ајфонот, а сега со текот на времето се повеќе и повеќе нестабилност. Тоа е вистината, кога беше жив Стив Џобс, чудо беше да видете мекинтош или ајфон да заглаве, а денес тоа е "нормално" што никако не е прифатливо да беше сеуште жив. Е тогаш ајфонот вредеше за парите. Политиката/визијата што ја воде Ејпл сега воопшто не ми се допаѓа, но има изградено име и тоа е тоа, колку и да е шит(не велам дека е). И да, не е проблемот во апликациите, туку софтверот багува/лага што (пак ке кажам) беше нерпифатливо во минатото под водство на Џобс. Се почна со ИОС7 или ИОС8 не ми текнува, кога беше пуштена верзија за апдејт, а имаше тон проблеми, дали воопшто била проверувана(и од кој). Како и да е, се надевам нема да има проблеми во иднина со софтверот и ке се најде некој достоен човек што ке го воде бродот Ејпл или ке тоне полека ама сигурно, се додека не дојде некој кинески гигант на нашиот(во Европа, а и во Америка) пазар што Самсунг е гола вода(а има многу), ама јбг мислам Ејпл ке остане пошто(постао је) е америчко шит и нема да дозволе да дојде друг оператор на пазарот, барем не во америка, без разлика како ке се одвива/развива во иднина јаболкото