Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570643 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3165 на: 06 Ноември 2016, 18:53:15 pm »
Ако гледаме така ни на андроид ниедна програма негова нема да засецка, крашне или што ти знам што друго :D
Кад би се зезали. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3166 на: 06 Ноември 2016, 19:14:21 pm »
Ако гледаме така ни на андроид ниедна програма негова нема да засецка, крашне или што ти знам што друго :D

Да не се лажеме сеа..

Кај мене на M8-цата ден-два од кога го купив, реши да се изремети Google Play Services. Не помагаше ништо, мораше мастер ресет. Среќа си чува онлајн бекапи од све, па после мастер ресет за 10 минути ми беше вратен во целосно функционална состојба телефонот со сите контакти, апликации, итн.

Мада, после тоа немав посериозни проблеми. Еве и S6-ката S7-цата де.. Првите ден-два знаеше да се подзбуни, и од тогаш немам никакви проблеми, барем не со нативните андроид апликации.

Нејсе, фино е вака да се видат коментари од човек што го знаеме и што настапува објективно. Некој што подолго користел Андроид и се префрлил на Епл и го користи неколку недели, па може објективно да спореди.

Исто, другар што беше цел живот на Андроид се префрли на iPhone (конкретно, 64 GB 6S) - човек со дебело software development искуство као дејли драјвер користи мекбук про за дизајн и девелопмент - он сам кажа дека Ајфоунот му е сериозно поограничен, со многу помалку можности за персонализација, многу покомплицирани решенија за едноставни, секојдневни работи, и генерално  дека ќе се врати на Андроид у брзо време.

Ја викам дека се сведува на навика. Али како и да е, вреќи, вреќи сол ќе се изедат за да се одбрани едното или другото. Воглавно Ајфоун.
« Последно менување: 06 Ноември 2016, 19:19:41 pm zeroSignal »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3167 на: 06 Ноември 2016, 19:23:13 pm »
Како и за се' друго.

Не е тешко да се направи објективна споредба. Се разбира дека ќе треба да се потиснат егото, предрасудите и исконската потреба за тролање.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3168 на: 06 Ноември 2016, 19:27:29 pm »
@zero

Џабе споредување со ромови на производители. На нексус тоа не се случува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3169 на: 06 Ноември 2016, 19:28:49 pm »
Кој колку се изгорел толку ќе брани.

Јас се окозив за да го добијам телефонов во "неограничена" и "половично персонализирана" состојба. Сум кажал уште скрин шер не ми работи. Добар е откога искочи салам софтвер после година ипол чекање. И пак неможам бои на менито и на нотификации да сменам ден денес. И батерија му шибнав салам. Дека го оправив, да. Дека цркнав од нервози на почетокот, цркнав.

Доаѓа другар со ајфонот пап-пап си шерува слики на МОЈОТ телевизор, пап ми покажува еве овде бевме... викам кога се поврза кога успеа? Па еве овде копче и работи.

Значи пообјективно од ова здравје.

Кој се изгорел на варено млеко и на кисело млеко дува.

Различни луѓе различни искуства. Моето е такво на друг ќе е поинакво. Андроид би земал или редми заради фантазија од изглед миуи и цена, или самсунг заради скрин и камера. Ама патешествијата убаво си ги памтам и нема да му ги заборавам на Андроидов мој. И долго ќе ме држат. Поготово заради толку големите фалења по форумов дека е све супер, и по други места исто така. Да си знам дека треба да си верувам прво на себе, а дури потоа на другите искуства.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #3170 на: 06 Ноември 2016, 21:51:09 pm »
Не знам зошто воопшто спомнувате андроид овде и ми го фалете дека е подобар софтвер, милион пати еден исти муабет се врти само на различни начини. Јесте за нас(корисници на иос) најдобар и наједноставен ни е ајфонот и го сакаме, само сега да бидеме реални, додека беше жив Мајсторот немаше му рамен на ајфонот, а сега со текот на времето се повеќе и повеќе нестабилност. Тоа е вистината, кога беше жив Стив Џобс, чудо беше да видете мекинтош или ајфон да заглаве, а денес тоа е "нормално" што никако не е прифатливо да беше сеуште жив. Е тогаш ајфонот вредеше за парите. Политиката/визијата што ја воде Ејпл сега воопшто не ми се допаѓа, но има изградено име и тоа е тоа, колку и да е шит(не велам дека е). И да, не е проблемот во апликациите, туку софтверот багува/лага што (пак ке кажам) беше нерпифатливо во  минатото под водство на Џобс. Се почна со ИОС7 или ИОС8 не ми текнува, кога беше пуштена верзија за апдејт, а имаше тон проблеми, дали воопшто била проверувана(и од кој). Како и да е, се надевам нема да има проблеми во иднина со софтверот и ке се најде некој достоен човек што ке го воде бродот Ејпл или ке тоне полека ама сигурно, се додека не дојде некој кинески гигант на нашиот(во Европа, а и во Америка) пазар што Самсунг е гола вода(а има многу), ама јбг мислам Ејпл ке остане пошто(постао је) е америчко шит и нема да дозволе да дојде друг оператор на пазарот, барем не во америка, без разлика како ке се одвива/развива во иднина јаболкото

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3171 на: 06 Ноември 2016, 22:38:22 pm »
Не знам како сте промашиле видеово да го ставите во темава. Се цепев од смеење прееска, прекрасно е! ;D ;D ;D

На крај таман мислиш се смирува, и на водителот му поставува едно прекрасно прашање ;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3172 на: 06 Ноември 2016, 22:50:08 pm »
Цеф го тури у друга тема, се изместив од смеење :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3173 на: 06 Ноември 2016, 23:04:29 pm »
E за ова си е заслужен реметот.

Да ти е мерак да им се смееш кога е навистина резил тежок. :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3174 на: 06 Ноември 2016, 23:52:49 pm »
You want a dongle? :D :D :D :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3175 на: 07 Ноември 2016, 02:53:32 am »
Цеф го тури у друга тема, се изместив од смеење :D

Дефинитивно едно од најсмешните видеа со овој ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3176 на: 07 Ноември 2016, 03:17:03 am »

;D ;D ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3177 на: 07 Ноември 2016, 11:51:38 am »
Доаѓа другар со ајфонот пап-пап си шерува слики на МОЈОТ телевизор, пап ми покажува еве овде бевме... викам кога се поврза кога успеа? Па еве овде копче и работи.

Значи пообјективно од ова здравје.

Кој се изгорел на варено млеко и на кисело млеко дува.

дај кажете кое тоа копче и претходно го побарав никој не го сподели

ова со млекото колку си во право...., совршена машина дадов жртвувајќи ја големината :(

и дај кажете:
 - каде се уклучува диливери рипорт ма смс
 - каде се намалува звукот на алармот
 - каде се намалува времетрањето на снуз кај алармот (да не е 10 минути)
 - дали има шанси на Mail апликацијата да имам пуш мејл
 - каде да го сменам звукот за нотификација на мејл
 - дали за да исклучам дата мора да идам во сетингс или има пократок пат
 - дали за да пристапам  на ви-фи или блутут мора да одам во сетингс (она кај андроид кога задржуваш дугмето во нотификејшн) или има пократок пат

данке

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #3178 на: 07 Ноември 2016, 12:21:20 pm »
Нема пуш за (сите) мејлови, за гмаил ќе си инсталираш џемаил апликација. Мене тоа ми беше голем проблем и нелогичност. Најдов дека се доплаќа за да имаш пуш на џемаил. Со ексчејнџ мислам дека работеше.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3179 на: 07 Ноември 2016, 12:23:13 pm »
- дилевери рипорт нема ( само со џеилбрејк )
- звук на аларм се намалува со цел звук на телефонот (ringtone) на чист екран си го намалуваш со копчињата + и -
- нема опција за време на снуз, 9 мин е иначе (можиш да го смениш само со џеилбрејк) епл се многу горди на таа филозофија со 9 мин снуз
- сите меилови имаат пуш освен gmail. Ако сакаш gmail да има пуш треба да ја инслираш нивната апликација ( и сигурно погоди веќе - џеилбрејк)
- звукот на меил си го менуваш во - settings - sounds и скролаш надолу до new mail
- за исклучување на дата имаш шотркат, подолу линкови (или пак погодуваш така? ЏЕИЛБРЕЈК)
http://www.iphonehacks.com/2016/09/quickly-open-mobile-data-settings-ios-10.html

http://www.howtoisolve.com/cellular-mobile-data-shortcut-on-iphone-turn-on-off/

- вифи - блутут мислиш за да одбериш која мрежа? да- мора да одиш во сетингс.