Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570649 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2955 на: 15 Септември 2016, 17:11:20 pm »
И он не се пали на бенчмаркови, затоа секој втор пост у темата за матични, хард дискови, ССД итн итн, му е со резултати од бенчмарци :)

Плус, Apple fanboys си се палат на производи на Епл, без разлика какви резултати постигнале на бенчмарк.

Си ме помешал со Гојдо.
Но гојдо не греши пошто во ИТ бенчмаркови се прават на компоненти кои работат иста работа и се дизајнирани за иста работа.
Во овој случај Apple хардверот е дизајниран за една работа а Android хардверот за друга. Затоа синтетичките бенчмаци меѓу нив се бесмислени, а кај ИТ не се.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #2956 на: 15 Септември 2016, 17:13:35 pm »
Во последниов период се се сведува на вкус зашто нит Епл ќе ти крашне, нит Андроид ќе ти крашне во day to day use. Зборувам за телефони во ист ценовен ранг. Андроид на моменти изгледа бавен затоа што има(ше) за нијанса побавни анимации ама тие се намалуваат. Али батеријата секако помалку ќе трае на iPhone.

Тоа дека се рестартирал Андроид нема благе везе со оперативниот систем туку дефектна е матичната плоча или батеријата, конкретно контролерот за напон на самата плоча.

Јас сакам iPhone ама најголемата работа која ме нервира и на која тешко ќе се навикнам е back button. Горе лево ебате. Треба да направат да може да си одбереш дали сакаш горе лево или горе десно во зависност дали си левак или деснак.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2957 на: 15 Септември 2016, 17:37:18 pm »
И он не се пали на бенчмаркови, затоа секој втор пост у темата за матични, хард дискови, ССД итн итн, му е со резултати од бенчмарци :)

Плус, Apple fanboys си се палат на производи на Епл, без разлика какви резултати постигнале на бенчмарк.

Си ме помешал со Гојдо.
Но гојдо не греши пошто во ИТ бенчмаркови се прават на компоненти кои работат иста работа и се дизајнирани за иста работа.
Во овој случај Apple хардверот е дизајниран за една работа а Android хардверот за друга. Затоа синтетичките бенчмаци меѓу нив се бесмислени, а кај ИТ не се.

Слични сте, па сум ве помешал :D :D :D
Не би рекол дека хардверот е дизајниран за различни потреби кај Епл и Андроид. Потребата е таа, начинот на искористување на хардверот е драстично различен.

Во последниов период се се сведува на вкус зашто нит Епл ќе ти крашне, нит Андроид ќе ти крашне во day to day use. Зборувам за телефони во ист ценовен ранг. Андроид на моменти изгледа бавен затоа што има(ше) за нијанса побавни анимации ама тие се намалуваат. Али батеријата секако помалку ќе трае на iPhone.

Тоа дека се рестартирал Андроид нема благе везе со оперативниот систем туку дефектна е матичната плоча или батеријата, конкретно контролерот за напон на самата плоча.

Јас сакам iPhone ама најголемата работа која ме нервира и на која тешко ќе се навикнам е back button. Горе лево ебате. Треба да направат да може да си одбереш дали сакаш горе лево или горе десно во зависност дали си левак или деснак.

Чинам дека секогаш било прашање на вкус. Барем кај мене е тоа случајот.
Имав Симбиан (Sony Ericsson W960), па Андроид (HTC Hero), па иОС (iPhone 4), па се вратив пак на Андроид (Galaxy S3) и не го можев, па сега пак сум со иОС (iPhone 5S) и не би се вратил на Андроид, поради тоа што едноставно иОС многу повеќе ми лежи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2958 на: 15 Септември 2016, 20:45:42 pm »
Почела је нова сезона. Епизода 1:

http://www.theverge.com/2016/9/15/12930974/t-mobile-apple-ios-10-problems

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #2959 на: 15 Септември 2016, 21:38:39 pm »
Дали воопшто го тестираат софтверот пред да го пуштат во употреба или онака одат на верзија зошто да плаќаме за тестери кога јавноста ќе го тестира за нас. Мислам дека ова им премина во пракса и секоја година е истото.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2960 на: 15 Септември 2016, 21:45:05 pm »
Вистина. Јас затоа реков дека ќе почекам да го потсредат малку, па ќе го турам.
Али затоа барем корекциите доаѓаат за два дена, не за два месеци.

П.С. Можеш колку сакаш да го тестираш софтверот, никогаш не може да биде bulletproof.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #2961 на: 15 Септември 2016, 21:46:47 pm »
Точно дека не можи но овај bug со губење на сигнал е многу лесно да се забележи ако има процес на тестирање.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2962 на: 15 Септември 2016, 22:03:03 pm »
Ако е само до т-мобиле, може да е некоја друга мука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2963 на: 15 Септември 2016, 23:23:55 pm »
Во јуни мислам дека излезе првата бета верзија од ios10, така да не е дека не е тестиран. Али како скоро се во денешницава, се брза со испорака и редовно има киксови. Па после или повлекуваат модели или ги средуваат во тек, исто е и со автомобилите.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2964 на: 16 Септември 2016, 00:03:47 am »
Супер е 10-ката

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #2965 на: 16 Септември 2016, 01:14:42 am »
Ако сакаш добар андроид земајте во предвид најпрво нексус. Се друго е копија, некоја полоша некоја подобра.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2966 на: 16 Септември 2016, 08:27:07 am »
A Miui, FlymeOS, Oxygen?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #2967 на: 16 Септември 2016, 08:36:55 am »
Ако сакаш добар андроид земајте во предвид најпрво нексус. Се друго е копија, некоја полоша некоја подобра.

Користев нексус 4 и нексус 10 таблет...Одлични ми беа на времето..И со доста прифатливи цени..
Нексусот е нешто ко ајфонот у смисол што Гоогле го креира хардверот и си го средува Андроидот..Но, искрено, после нексус 5 ги дигнаа цените (видоа колку е саат) и сега искрено за да имам добар Андроид телефон пак ми требаат горе-доле 500 евра.
Меѓувреме пробуваш ајфон и гледаш дека секогаш е една класа погоре.. Не ја подржувам цената на ајфонот (премногу пари за телефон), али тука кај што живеам (и на мн места низ ЕУ и САД) на две години добивам нов ајфон за претплатата што ја плаќам..
Така да, гага ајфон не ми се споредува со било кој Андроид телефон.. Истата прича е и со Виндоус и Мекинтош: Глупиот Виндоус секогаш знае да те заебе и да ти спичка саат време на глупи апдејти пошто си притиснал НЕ ама нивната полиса ќе ти ги гурне мизерно и ќе ти снема по некоја апликација додека работиш или ќе те дупи некој драјвер...Јбг

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2968 на: 16 Септември 2016, 12:22:28 pm »

Користев нексус 4 и нексус 10 таблет...Одлични ми беа на времето..И со доста прифатливи цени..
Нексусот е нешто ко ајфонот у смисол што Гоогле го креира хардверот и си го средува Андроидот..Но, искрено, после нексус 5 ги дигнаа цените (видоа колку е саат) и сега искрено за да имам добар Андроид телефон пак ми требаат горе-доле 500 евра.
Меѓувреме пробуваш ајфон и гледаш дека секогаш е една класа погоре.. Не ја подржувам цената на ајфонот (премногу пари за телефон), али тука кај што живеам (и на мн места низ ЕУ и САД) на две години добивам нов ајфон за претплатата што ја плаќам..
Така да, гага ајфон не ми се споредува со било кој Андроид телефон.. Истата прича е и со Виндоус и Мекинтош: Глупиот Виндоус секогаш знае да те заебе и да ти спичка саат време на глупи апдејти пошто си притиснал НЕ ама нивната полиса ќе ти ги гурне мизерно и ќе ти снема по некоја апликација додека работиш или ќе те дупи некој драјвер...Јбг

true story

како што кажаа неколку членови погоре, се си е до вкус, ама и високата цена играе најголема улога во Македонија, па затоа какат по ајфонот

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2969 на: 16 Септември 2016, 12:44:23 pm »
нема врска цената, квалитетот си се плаќа
секаде е така, не само кај телефоните