Ако сакаш добар андроид земајте во предвид најпрво нексус. Се друго е копија, некоја полоша некоја подобра.
Користев нексус 4 и нексус 10 таблет...Одлични ми беа на времето..И со доста прифатливи цени..
Нексусот е нешто ко ајфонот у смисол што Гоогле го креира хардверот и си го средува Андроидот..Но, искрено, после нексус 5 ги дигнаа цените (видоа колку е саат) и сега искрено за да имам добар Андроид телефон пак ми требаат горе-доле 500 евра.
Меѓувреме пробуваш ајфон и гледаш дека секогаш е една класа погоре.. Не ја подржувам цената на ајфонот (премногу пари за телефон), али тука кај што живеам (и на мн места низ ЕУ и САД) на две години добивам нов ајфон за претплатата што ја плаќам..
Така да, гага ајфон не ми се споредува со било кој Андроид телефон.. Истата прича е и со Виндоус и Мекинтош: Глупиот Виндоус секогаш знае да те заебе и да ти спичка саат време на глупи апдејти пошто си притиснал НЕ ама нивната полиса ќе ти ги гурне мизерно и ќе ти снема по некоја апликација додека работиш или ќе те дупи некој драјвер...Јбг