Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 570179 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2940 на: 15 Септември 2016, 13:15:28 pm »
Дали добро работи или не, а тоа што не нуди апдејтот ништо и што уствари е само апдејт на апликации некои е така. Баш интересно што 10 е поспор и има полоши перформанси од 9.3.5. Можеби ќе го оправат.

http://appleplugs.com/

Небитно, кога излегува ној eyephone излегува и нова бројка, безразлика до кај се стасани со развојот. Најглупо ми е ко ќе прочитам дека камерата или незнам што не е довршена, ќе се подобрела понатаму. WTF?

Тоа е кога слики направени со DSLR ќе речеш дека се од телефон па после мора да направиш софтвер што го прави тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #2941 на: 15 Септември 2016, 13:25:20 pm »
Шала на страна, камерите во телефониве се станати ненормално добри.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2942 на: 15 Септември 2016, 14:09:37 pm »
Не, станати се доволно добри.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2943 на: 15 Септември 2016, 14:33:00 pm »
Станати се така-така... нек ја даат технологијата што ја имаат за после 5 години. Некако многу споро се движи идењево напред, ебати империјализмот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2944 на: 15 Септември 2016, 14:34:54 pm »
Да не беа мобилните уште ќе се тепавме Crysis со 60 фпс да ја тераме.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2945 на: 15 Септември 2016, 15:59:11 pm »
Станати се така-така... нек ја даат технологијата што ја имаат за после 5 години. Некако многу споро се движи идењево напред, ебати империјализмот.
Интересен е моментот што еден период пред околу 5 години излегуваа телефони со убај камерчиња, со Цајз и Шнајдер леќи... и оп еден момент ги отфрлија тие квалитетните леќи и независно дали се скапи или евтини телефоните, скоро сите имаа просечни камери, само Нокиа продолже да фура Цајз леќи во поскапите модели, а поевтините беа тапа... Сега гледам со поскапите пак можи некое пристојно сличе да се направи, а гледам во Хуавеи П9 Лајка се спомнува...
Околу камерата во Ајфон... имав Ајфон 5ес... не ми беше нешто особено. Ама во ред, реално јас сум навикнат на овие јаките, некое време користев Н8 на Нокиа, па 808, имав прилика да си играм и со Нокиа 1020 и тие имаат неспоредливо собри камери со добри леќи и уште подобри сензори. Сликнав неколку слики со Галакси 7... не се лоши, стварно.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2946 на: 15 Септември 2016, 16:09:25 pm »
Тие имиња беа само платени за маркетинг. Лајка објектив е 2000еур, а лајка (фирма со 50 вработени на руски милијардер...)  правела за кинеска компанија Хуавеј леќи. Абееееее...

"Koлку барате лајка да пише на телефонов? - 300к. -280k бива? Бива."

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #2947 на: 15 Септември 2016, 16:11:01 pm »
Не знам, затоа реков се спомнува Лајка, а шо Лајка не знам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2948 на: 15 Септември 2016, 16:34:36 pm »
iPhone 7 Twice as Fast as Any Android Phone, Faster Than Almost Every MacBook Air Ever Made

Цитат
Apple blows us away with its A-series processors every single year, but for the iPhone 7 and iPhone 7 Plus, the Cupertino company has really excelled itself. Its new A10 Fusion chip is twice as fast as any Android phone, and faster than almost every MacBook Air ever made.

Цитат
In Geekbench tests, the iPhone 7 series outpaces its Android-powered rivals — including Samsung’s new Galaxy S7 and Galaxy Note 7 — in every way possible. It achieves higher scores in multi-core tests, and more than twice as much in single-core tests.

http://www.iphonehacks.com/2016/09/iphone-7-twice-fast-android-phone-faster-almost-every-macbook-air-ever-made.html

Откинение грешним.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #2949 на: 15 Септември 2016, 16:45:07 pm »
Секоја година е откинение грешним, тоа е тоа. И со 6с и сега.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2950 на: 15 Септември 2016, 16:51:34 pm »
Уште да можеше да се споредат туку така...
Синтетичките бенчмарци и онака никој сериозен не ги сфаќа сериозно, само Apple fanboyz ;)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #2951 на: 15 Септември 2016, 16:53:03 pm »
Јас зборувам од лично искуство, користење во пракса, не се палам на бенчмаркови.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2952 на: 15 Септември 2016, 16:58:36 pm »
И он не се пали на бенчмаркови, затоа секој втор пост у темата за матични, хард дискови, ССД итн итн, му е со резултати од бенчмарци :)

Плус, Apple fanboys си се палат на производи на Епл, без разлика какви резултати постигнале на бенчмарк.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2953 на: 15 Септември 2016, 17:08:00 pm »
јас не сум еЈпл фанбој, ама аЈфон си е аЈфон

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2954 на: 15 Септември 2016, 17:09:15 pm »
Баш напротив не се толку битни бенчмарци зошто некои што тепаат пак се тапа. Муабетов со бенчмарков е што хардверски ајфонот е феноменален а згора на тоа има салам софтвер. Затоа и е толку добар и смут во живо. ;)