Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 696354 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1845 на: 05 Ноември 2014, 19:04:37 pm »
Прееска имав шанса набрзинка да пробуричкам iPhone 6. Повторно се импресивно добро склопени, страшно е фенси, али не ми се свиѓа што е заоблен.

Според мене дизајнерски, овој е чекор назад споредбено со 5Ѕ. Го нема чувството на премиум квалитет во рака. Јас бел чепкав, предната страна му е ко на Галакси Ѕ3. Позади многу невкусно изгледа со линиите.

Да да, дефинитивно е чекор назад дизајнерски. Штета.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #1846 на: 05 Ноември 2014, 19:34:47 pm »

Прееска имав шанса набрзинка да пробуричкам iPhone 6. Повторно се импресивно добро склопени, страшно е фенси, али не ми се свиѓа што е заоблен.

Колега на работа зема 6+, импресивно, поимпресивно од 6 :) Штета што е златен, сакал црн, немало црни увезено. Мене дизајнот воопшто не ми пречи, дури и многу ми се допадна. Не ми се допадна iOS, кој што ми е демоде веќе 6-7 години.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1847 на: 05 Ноември 2014, 23:25:46 pm »

Колега на работа зема 6+, импресивно, поимпресивно од 6 :) Штета што е златен, сакал црн, немало црни увезено. Мене дизајнот воопшто не ми пречи, дури и многу ми се допадна. Не ми се допадна iOS, кој што ми е демоде веќе 6-7 години.
Така е Симо. Белиот неможам да го објаснам, ама па и гледано историски никогаш не сум ни можел. Ама црниот си е елеганција во движење отсекогаш. Одличен тефлон си е, само моментално има само 16гб верзија (пластиклајн). Без 64 ништо не правиме, а пожелно 128гб. Сепак се работи за мултимедијален уред (за мене е). :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1848 на: 06 Ноември 2014, 13:25:20 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1850 на: 24 Ноември 2014, 11:29:07 am »
Why iPhone With 1GB RAM Performs Better Than Android Devices With 2GB Or More RAM?

Цитат
There is a lot of talk right now about Apple’s decision not to throw multiple gigabytes of memory at the iPhone 6 and iPhone 6 Plus, especially in light of how makers of Android smartphones tend to offer memory upwards of 2GB. Why, when some Android phones have up to three times as much memory, does the iPhone perform so well?

Цитат
In effect, that means that Android needs 4 or 8 times as much memory as it’s actually using in order to perform its garbage collection duties. Reduce the amount of available memory, and things start to suffer greatly.

Цитат
So what about iOS? Well, it doesn’t use Android style garbage collection for starters, which means that it doesn’t need all the extra memory associated with Java and Android. Apple designed iOS to need the memory that it’s using rather than have extra memory set aside for something like garbage collection and as a result iPhones don’t need to be packed to the gills with memory chips.

If you’ve ever wondered why those beefy Android phones still stutter when they have a few apps open and you try and open a menu, then this explanation is one, not all, of the reason why.

http://www.redmondpie.com/why-iphone-with-1gb-ram-performs-better-than-android-devices-with-2gb-or-more-ram/

http://www.quora.com/How-come-the-iPhones-1-GB-RAM-is-touted-to-be-able-to-compete-with-more-than-2-GB-RAM-of-Android-phones/answers/7061202
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #1851 на: 24 Ноември 2014, 11:39:44 am »
Колку едноставно било, само помножи со 4 до 8 и воала, ете колку пати е побрз иос од андроид. Заеби ти све тоа разно разни тестови и мерења, ако овие викаат само помножи со некое бројче измеѓу 4 и 8 ете ти. Вакви "анализи" и "истражувања" ми се врв.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1852 на: 24 Ноември 2014, 11:44:43 am »
^^ Bullshit!
Кога ќе отвориш повеќе ствари на ајфон 6(апликации, бразер и слично) се дешава да снемува меморија. На пример читаш документ во PDF и добиваш порака на екран рилоудинг затоа што снемало меморија, по што без разлика каде се наоѓаш на докуентот, те враќа на почеток...

точно дека Андроид за некои работи јаде повеќе рам, но далеку од неколку кратно. 2GB RAM на Андроид 4.х.х се повеќе доволни отколку 1GB RAM на iOS. Новиот Андроид 5.0 – Лижавче е далеку по–оптимизиран и побрз.
Но дури и со 4.4.4 Андроид телефоните во ценовен ранг на iPhone 5/6 ги газат ајФоните во скоро сите категории. На пример Note 4 vs iPhone 6+. Вториов, 6+, е поскап за 150–200 евра, а го јаде од Ноте 4 во сите можни споредби и критериуми. Да не збориме за месец дена кога ќе излезе потдршка за Лижавче...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #1853 на: 24 Ноември 2014, 11:49:20 am »
Што би значело ова? Дека ако телефоните доаѓаат голи, без оперативен систем, Ајфонот ќе биде далеку поефтин од било кој Андроид еквивалент. Така?
Епл уствари го наплаќа оперативниот систем. Без него, дуал кор процесорот, и 1 гига рам меморијата ќе го стават на ниво на Alcatel C3 Pop.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1854 на: 24 Ноември 2014, 11:49:37 am »

Цитат
The Samsung Galaxy S5 was considerably slower than the rest of the field, and despite running the same base OS and offering comparable specs to the M8, finished 50 seconds behind in PhoneBuff’s "virtual assault course." The iPhone 6 was the winner with a time of 1 minute, 55 seconds, comfortably ahead of the M8 which managed 2 minutes, 9 seconds, but with the Galaxy S5 just over one second from the 3-minute mark, it’s unquestionably the slowest of these three titans.

So, the iPhone 6 is the new speed king, but does it have your vote as the best in the business? Check the video out below, and be sure to share your comments with us via the usual channels.

http://www.redmondpie.com/iphone-6-vs-galaxy-s5-vs-htc-one-m8-the-ultimate-flagship-speed-test-video/

Што би значело ова? Дека ако телефоните доаѓаат голи, без оперативен систем, Ајфонот ќе биде далеку поефтин од било кој Андроид еквивалент. Така?
Епл уствари го наплаќа оперативниот систем. Без него, дуал кор процесорот, и 1 гига рам меморијата ќе го стават на ниво на Alcatel C3 Pop.

Нормално дека го наплаќа, не работат тие луѓе за џабе.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1855 на: 24 Ноември 2014, 11:50:49 am »
Ако доаѓаат голи без оперативен, без куќиште, без лого, без дизајн тогаш сигурно ќе биде поефтин. Какво прашање :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #1856 на: 24 Ноември 2014, 12:13:10 pm »
The iPhone 6 was the winner with a time of 1 minute, 55 seconds, comfortably ahead of the M8 which managed 2 minutes, 9 seconds, but with the Galaxy S5 just over one second from the 3-minute mark, it’s unquestionably the slowest of these three titans.

Каде е тука разликата од 4 до 8 пати, односно другиве требаше да завршат за 8 до 16 мин. Текстот е стварно тешка глупост, како може некој толку да ги поедностави работите и да ги изрази со само две бројки... 4 до 8

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1857 на: 24 Ноември 2014, 12:13:45 pm »
Го прочита целиот текст?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #1858 на: 24 Ноември 2014, 12:15:20 pm »
Го видов уште сабајле, на гсм.мк го имаа постирано

Едит: И ако веќе споредуваат треба барем да направат споредба на иста генерација на телефони, ајфон треба да се спореди со Ноте и со Нексус 6.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1859 на: 24 Ноември 2014, 12:18:06 pm »
И каде гледаш дека иОС е 4 до 8 пати побрз од иОС?

Текстот многу фино објаснува зошто иОС работи побрзо од Андроид и зошто не му треба толку РАМ. Исто така кажува зошто на Андроид му треба толку РАМ. Не кажува дека иОС е 4 (или 8 ) пати побрз од Андроид.