Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 696436 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1830 на: 26 Октомври 2014, 20:41:10 pm »
Само незнам кој идиот во нормалниот живот ке се понаша овака со телефонот.
Свашта.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1831 на: 27 Октомври 2014, 01:28:44 am »
убаво рече.. идиот само може...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1832 на: 28 Октомври 2014, 01:35:04 am »
Apple’s iPhone 6 / iPhone 6 Plus Is Squashing The Galaxy Note 4 In Samsung’s Home Ground

Цитат
Carriers in South Korea have put Apple’s iPhone 6 and iPhone 6 Plus pre-order estimates at 100,000 and above, which is almost three times more than the pre-orders collected for Samsung’s Galaxy Note 4. With this happening on Samsung’s own turf, is Apple all set to increase its smartphone market share?

The iPhone 6 / 6 Plus were officially launched for pre-orders on Friday, with the three major South Korean players reporting that over tens of thousands of units were sold in under an hour, by each carrier. This pace of increase in pre-orders has completely overshadowed the one that was seen by the Galaxy Note 4.

http://www.redmondpie.com/apple-iphone-6-iphone-6-plus-is-squashing-the-galaxy-note-4-in-samsung-home-ground/

Поздрав и секое добро :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #1834 на: 30 Октомври 2014, 22:21:42 pm »
Да е жив и здрав.

Прееска имав шанса набрзинка да пробуричкам iPhone 6. Повторно се импресивно добро склопени, страшно е фенси, али не ми се свиѓа што е заоблен.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1835 на: 02 Ноември 2014, 02:05:42 am »
iPad Pro Will Feature 12.2-inch Display, Dual Speakers And More

Цитат
The reason, perhaps, for Apple’s effort add a larger, “Pro” model to its ranks is because of competing offerings like the Microsoft Surface Pro 3 and Samsung Galaxy TabPro, which have sought to offer a notebook level of power and performance on a tablet. As we’ve heard on a number of occasions, the plan will be for the iPad Pro to focus on the education sector, something that Apple has always associated itself with, and Japanese blog Macotakara has some interesting tidbits including vague dimensions.

The 12.2-inch display will be bundled into a profile of similar thickness to the iPhone 6 / 6 Plus, which are 6.9 and 7.1 mm respectively. The iPad Air 2, at 6.1mm, is exceptionally slender, and the iPad Pro will not be quite as slim, but with many Apple fans having grown tired of smaller designs at the expense of battery life and other such features, let’s hope that Apple recognizes the basic needs of a Pro device rather than merely trying to woo us with another design marvel.

http://www.redmondpie.com/ipad-pro-will-feature-12.9-inch-display-dual-speakers-and-more-report/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #1836 на: 03 Ноември 2014, 10:07:34 am »
Со оглед на тоа што новиот Нексус се решија да биде огромен, после долги години користење на андроид (уште од ерата на HTC Hero), решив да сменам малку, така да викендов го земав 6ката.
После чачкање од неколку дена, прилично сум импресиониран. Квалитетот на изработка му е феноменален, во iOS се е некако поисполирано и помазно работи, ни сецкање ни ништо.
Единствено ме нервира што иконите не можеш да си ги ставиш кај што сакаш (на пример горе да е празно долу да имаш  ред од икони)
Ќе видиме како ќе се покаже на долги патеки...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1837 на: 03 Ноември 2014, 10:16:38 am »
Цената на iPhone Plus 16Gb во телеком е 48.000 само уред. Што е многу ниска цена според мене. Језда е само со 16гб, барем 64гб треба ама тој го нема уште. Ама искрено од очекуваната цена од 70.000 сме стигнале на некоја од 52-3 за 64гб или тука некаде.

Браво.

iPhone 6, ако ти е за саглам телефон да имаш - е само 41.000 само уредот. Што е многу помалку од 5с и сличните што беа кога искочија. Со претплата ќе е далеку помалку.

Многу ме замисли сега ова. Ми отворија работа.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
« Одговори #1838 на: 03 Ноември 2014, 10:32:57 am »
@latko
Искочен е џеилбрејк за iOS 8, за некој ден ќе биде исполиран така да моја препорака е да го џеилбрејкуваш со што ќе ти се отворат многу можности за персонализација. Да не ти објаснувам тука пошто е обемна тема, би ти ги препорачал forum.gsm.mk, www.sinfuliphone.com, xsellize.co.uk и секако гугл како добра основа за запознавање со иос (џеилбрејк) светот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1839 на: 03 Ноември 2014, 10:38:06 am »
Цената на iPhone Plus 16Gb во телеком е 48.000 само уред. Што е многу ниска цена според мене. Језда е само со 16гб, барем 64гб треба ама тој го нема уште. Ама искрено од очекуваната цена од 70.000 сме стигнале на некоја од 52-3 за 64гб или тука некаде.

Браво.

iPhone 6, ако ти е за саглам телефон да имаш - е само 41.000 само уредот. Што е многу помалку од 5с и сличните што беа кога искочија. Со претплата ќе е далеку помалку.

Скоро идентична е цената на шеската со цената нa 5s лани ова време во T ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1840 на: 03 Ноември 2014, 10:42:03 am »
Со оглед на тоа што новиот Нексус се решија да биде огромен, после долги години користење на андроид (уште од ерата на HTC Hero), решив да сменам малку, така да викендов го земав 6ката.
После чачкање од неколку дена, прилично сум импресиониран. Квалитетот на изработка му е феноменален, во iOS се е некако поисполирано и помазно работи, ни сецкање ни ништо.
Единствено ме нервира што иконите не можеш да си ги ставиш кај што сакаш (на пример горе да е празно долу да имаш  ред од икони)
Ќе видиме како ќе се покаже на долги патеки...
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Прекрасно! Со здравје да си го користиш :)
Ќе се навикнеш на моментот со икончињата... Или евентуално ако ти се експериментира, можеш да џејлбрејкуваш и да р’чкаш малу поќе :)

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #1841 на: 03 Ноември 2014, 10:42:17 am »
@latko
Искочен е џеилбрејк за iOS 8, за некој ден ќе биде исполиран така да моја препорака е да го џеилбрејкуваш со што ќе ти се отворат многу можности за персонализација. Да не ти објаснувам тука пошто е обемна тема, би ти ги препорачал forum.gsm.mk, www.sinfuliphone.com, xsellize.co.uk и секако гугл како добра основа за запознавање со иос (џеилбрејк) светот.
Да, го знам сајтот, јас го гледав овој
http://www.redmondpie.com/how-to-jailbreak-ios-8.1-untethered-using-pangu8/
Но сега за сега не го чепкам, можеби понатаму :)
Сепак, фала ти за инфото.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1842 на: 03 Ноември 2014, 16:18:02 pm »

Браво.

И во ONE цената е слична.
Со тоа што добиваш фактори анлок телефон.
;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1843 на: 05 Ноември 2014, 09:44:31 am »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1844 на: 05 Ноември 2014, 14:13:21 pm »
Прееска имав шанса набрзинка да пробуричкам iPhone 6. Повторно се импресивно добро склопени, страшно е фенси, али не ми се свиѓа што е заоблен.

Според мене дизајнерски, овој е чекор назад споредбено со 5Ѕ. Го нема чувството на премиум квалитет во рака. Јас бел чепкав, предната страна му е ко на Галакси Ѕ3. Позади многу невкусно изгледа со линиите.