Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 696423 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1800 на: 15 Октомври 2014, 15:34:14 pm »
Пак ја :)

iPad Air 2 Will Be In Limited Supplies At Launch, 27-inch Retina iMac Debut Confirmed

Цитат
The research note states that speculation about a potential 27-inch Retina iMac could be founded, with the expectation being that the hardware will be shown off on stage tomorrow as part of a route to market that will see Apple’s desktop become available later this year. In contrast, Kuo believes that the smaller 21-inch Retina iMac variant won’t ship until early 2015 due to manufacturing issues arising from producing two different size Retina display panels of that scale.

Цитат
Apple is highly expected to announced the second-generation iPad Air as part of the event, but be prepared to battle to get your hands on one as initial supply will be extremely limited according to KGI Securities.

http://www.redmondpie.com/ipad-air-2-will-be-in-limited-supplies-at-launch-27-inch-retina-imac-debut-confirmed/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1801 на: 16 Октомври 2014, 15:52:24 pm »
Дечки, дали знаете некој што би можел да проба да среди тастатура на MacBook? Се истури кафе и сеа работат 2 копчиња само :)

Фала однапред
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1802 на: 16 Октомври 2014, 15:59:33 pm »
Јави му се на SaleSk, може ќе може некоја маџија да му напраи :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1803 на: 16 Октомври 2014, 16:42:42 pm »
Дечки, дали знаете некој што би можел да проба да среди тастатура на MacBook? Се истури кафе и сеа работат 2 копчиња само :)

Фала однапред

На мојата од iMac-от едно 5-6 не работат, другите работат. Ако сакаш направи листа иам/неам па да се трампаме со копчиња ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1804 на: 16 Октомври 2014, 19:25:47 pm »
Не се заебавај ќе треба у канта да го фрлат лаптопот ;D

Јави му се на SaleSk, може ќе може некоја маџија да му напраи :)
Благодариме.

Ќе видиме што ќе каже доктор Сале по прегледот :)
« Последно менување: 17 Октомври 2014, 07:16:07 am Banzai »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1805 на: 17 Октомври 2014, 08:47:29 am »
http://www.cnet.com/products/apple-imac-27inch-2014/

iMac со 5К дисплеј. http://www.apple.com/imac-with-retina/
Со 4.4Ghz процесор и ATI R9 295X и 1300Gbps Wifi и... Бреј!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1806 на: 17 Октомври 2014, 09:13:11 am »
И јас вчера го гледав, само ептен немам потреба да дадам 2500 евра за филмови гледање и форум ;D

Јошемитево иначе интересно го средиле, дизајнот како на iOS 7 :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #1807 на: 17 Октомври 2014, 09:14:59 am »
И која е потребата од толкава резолуција на толкав дисплеј?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1808 на: 17 Октомври 2014, 09:17:28 am »
За филмови е поубо за гледање ;D

А претпоставувам некои што работат не знам што им мења, мене на ворд сеедно ми е :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1809 на: 17 Октомври 2014, 09:20:48 am »
Да, затоа прашувам. Како што едно време прашував која е потребата од 1920x1080 на 5 инчен дисплеј...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1810 на: 17 Октомври 2014, 09:22:59 am »
Кај Mac софтверот работи заедно со оперативниот систем за да ја подобри оштрината на приказот и да ја измазни сликата задржувајќи ги големините на објектите (ако сакаш). Го гледаш истото што и на FullHD само многу поубаво и помазно. Ова не функционира на Windows каде може да се зголеми резолуција, пришто се се намалува - односно има опција да се зголеми DPI ама не работи правилно.

Накратко поентата не е голема резолуција, туку „привидно“ иста резолуција само многу почиста и побистра слика. Ако ги видиш еден до друг ќе се чудиш како до сега си гледал на обичен монитор. Мора на OSX за да се долови поентата на оштрината, зошто на Windows само ќе станат помали стварите. А овде не, исти се.

Безобразно е добра сликата на старите 4к, а на овие сигурно малку подобра ќе е. И плус ти овозможува обработка на фајлови како 4к видео или 8МП фотографии на 100% зум без дисторзија. Се добива ефект како да ја гледаш испечатена на фото хартија фотографијата. Многу е чудно, и убаво. Да го подопраат WIndowsot за работа со високи резолуции и одма да паркираме по еден 4к пред очи. Сериозно е добро. :) Кај телефоиве крај-краева се приметува од 720п на 1080п, камо ли па на поголем екран.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1811 на: 17 Октомври 2014, 09:26:21 am »
Фала Дени.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #1812 на: 17 Октомври 2014, 10:03:34 am »
Имав пред неколку години можност неколку саати да работам на 27-инчен (или колку и да беше) Apple Cinema Display и убеден сум дека е убедљиво најдобриот монитор што сум го користел. Не знам колку има врска со оперативниот систем (али најверојатно е во право Дени), ама сликата е фантастична. Да не беше (во тоа време, тој конкретен дисплеј) околу 1000 евра и да не користеше proprietary Apple приклучок (за кој има адаптер де), сигурно ќе го купев за дома.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1813 на: 17 Октомври 2014, 10:13:07 am »
И сега се 1000 евра, нажалост :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1814 на: 17 Октомври 2014, 16:43:52 pm »
Имав пред неколку години можност неколку саати да работам на 27-инчен (или колку и да беше) Apple Cinema Display и убеден сум дека е убедљиво најдобриот монитор што сум го користел. Не знам колку има врска со оперативниот систем (али најверојатно е во право Дени), ама сликата е фантастична. Да не беше (во тоа време, тој конкретен дисплеј) околу 1000 евра и да не користеше proprietary Apple приклучок (за кој има адаптер де), сигурно ќе го купев за дома.

Штета што има одблесок од позадина било од каде да го гледаш. Не очекував таков пропуст од Apple. Да треба диско да играш на стол за да не ти смета некој одблесок.
Сам се гледаш во монитор, тастатура, маса...

Еве проверка кој дисплеј кога станува „ретина“  http://isthisretina.com/