Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 648163 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1590 на: 21 Септември 2014, 23:15:27 pm »
« Последно менување: 21 Септември 2014, 23:26:14 pm DarthJe5us »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1591 на: 22 Септември 2014, 20:27:19 pm »

« Последно менување: 22 Септември 2014, 22:56:09 pm DarthJe5us »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1592 на: 24 Септември 2014, 11:19:24 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1593 на: 24 Септември 2014, 11:43:24 am »
Let the hate begin (again and again).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #1594 на: 24 Септември 2014, 11:57:13 am »
Со таа сила што ја употреби ке се свитка секој флегшип, не само новиот АјФон
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1595 на: 24 Септември 2014, 11:58:54 am »
Поентата беше дека им се свиткал во џеб на некои луѓе. Stop being so blind.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1596 на: 24 Септември 2014, 12:12:51 pm »
yeah right...

Очигледно дека солидна сила треба да се употреби на специфичен начин за да се свитка, што ќе рече дека е (веројатно) невозможно да се деси додека одиш. 5.5 инчен „телефон“ ќе ти седи у џеб додека седиш (за да делуваат силите на свиткување нели)? Сииииигурно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1597 на: 24 Септември 2014, 12:17:33 pm »
За секој iphone измислуваат нешто :) 99% од работите врска немаат.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1598 на: 24 Септември 2014, 12:20:22 pm »
Дефинитивно не е лесно да се хејта Епл. Не ми е јасно само како ли до толку им се празни животите на некои луѓе.

ПиЕс: На HTC One X му пукаше екранот (4.7'' - значително помал од овој), на HTC One mini му пукаат пластиките од страна. Самсунг се љушти као лепрозен онака, од чиста мира. Али не е тоа тоа... Битно ајФон се виткал ако земеш да го силуеш ко идиот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1599 на: 24 Септември 2014, 12:27:19 pm »
Let the hate begin (again and again).

Зашто е хејт? Проблемот го пријавуваат многу реномирани сајтови, меѓу кои TechCrunch, Gizmodo, итн.

Не е хејт ако се пријави проблем. Истиот проблем се има јавено и кај други производители, ама кога некој ќе го пријави кај Apple, одма е хејт?

Дефинитивно не е лесно да се хејта Епл. Не ми е јасно само како ли до толку им се празни животите на некои луѓе.

ПиЕс: На HTC One X му пукаше екранот (4.7'' - значително помал од овој), на HTC One mini му пукаат пластиките од страна. Самсунг се љушти као лепрозен онака, од чиста мира. Али не е тоа тоа... Битно ајФон се виткал ако земеш да го силуеш ко идиот.

Јас не знам како седење на столче со телефонот во џеб е „силување ко идиот“.

И сите овие проблеми се дискутирани и никогаш не биле окарактеризирани како хејт. HTC си реагираше за One Mini, ја признава грешката како фабричка и ги заменува уредите. Баш ме интересира дали Apple ќе ги замени 6-ките, или како скоро секој пат до сега ќе ги игнорира проблемите, или пак ќе изреагира во својот добро-познат начин - „You're holding it wrong."

Дополнително, грешката ја пријавуваат корисници и фанови на Епл. Не ја пријавуваат морони што купиле телефон (кој е прилично факинг скап) само за да го свиткаат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1600 на: 24 Септември 2014, 12:29:44 pm »
Љубам селективно читање...

yeah right...

Очигледно дека солидна сила треба да се употреби на специфичен начин за да се свитка, што ќе рече дека е (веројатно) невозможно да се деси додека одиш. 5.5 инчен „телефон“ ќе ти седи у џеб додека седиш (за да делуваат силите на свиткување нели)? Сииииигурно.

Да не се лажеме.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1601 на: 24 Септември 2014, 12:32:08 pm »
Очигледно веле не носел тесни фармерки ;D.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1602 на: 24 Септември 2014, 12:33:14 pm »
Ако некој е доволно кретен да тури 5.5 инчен дивајс у тесни фармерки, онда има сосема поинаков проблем, кој нема врска со дивајсот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1603 на: 24 Септември 2014, 12:44:20 pm »

yeah right...

Да не се лажеме.

Искрено, не го ни забележав тој пост.

По интернет има повеќе слики од искривени афоун 6-ки, не е само еден. Тој што го стиска, па и не го стиска со нешто премногу сила. Истата сила ќе ја имаш најверојатно со телефонот во заден џеб, а најверојатно и во преден џеб.

Ме изненадува заклучокот дека е хејт. Не е хејт. Најобично пријавување на потенцијално сериозен проблем.

Ама ете, се испоставува дека сега не е „You're holding it wrong“ туку „You're carrying it wrong.“ Не дај боже да се признае дека кај самиот уред може да има некој проблем. Скраја да е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1604 на: 24 Септември 2014, 13:00:35 pm »

yeah right...

Да не се лажеме.

Искрено, не го ни забележав тој пост.

По интернет има повеќе слики од искривени афоун 6-ки, не е само еден. Тој што го стиска, па и не го стиска со нешто премногу сила. Истата сила ќе ја имаш најверојатно со телефонот во заден џеб, а најверојатно и во преден џеб.

Ме изненадува заклучокот дека е хејт. Не е хејт. Најобично пријавување на потенцијално сериозен проблем.

Ама ете, се испоставува дека сега не е „You're holding it wrong“ туку „You're carrying it wrong.“ Не дај боже да се признае дека кај самиот уред може да има некој проблем. Скраја да е.

Како побогу треба да оди еден човек за да нанесе (нели не) толку (преголема) сила на телефонот за да се свитка?! Типот нанесува сила со прсти (значи на точно одредено место). Како леба ти ќе нанесеш сила на тој начин ако телефонот ти е во преден или заден џеб?!?!

Исто како кога јас ќе кажам нешто против VW што е максимално основано, објективно и ни најмалку хејтерски, ама за возврат ќе добијам „креативно“ гифче со "Haters gonna hate". Ама многу најисто у свет.