Let the hate begin (again and again).
Зашто е хејт? Проблемот го пријавуваат многу реномирани сајтови, меѓу кои TechCrunch, Gizmodo, итн.
Не е хејт ако се пријави проблем. Истиот проблем се има јавено и кај други производители, ама кога некој ќе го пријави кај Apple, одма е хејт?
Дефинитивно не е лесно да се хејта Епл. Не ми е јасно само како ли до толку им се празни животите на некои луѓе.
ПиЕс: На HTC One X му пукаше екранот (4.7'' - значително помал од овој), на HTC One mini му пукаат пластиките од страна. Самсунг се љушти као лепрозен онака, од чиста мира. Али не е тоа тоа... Битно ајФон се виткал ако земеш да го силуеш ко идиот.
Јас не знам како седење на столче со телефонот во џеб е „силување ко идиот“.
И сите овие проблеми се дискутирани и никогаш не биле окарактеризирани како хејт. HTC си реагираше за One Mini, ја признава грешката како фабричка и ги заменува уредите. Баш ме интересира дали Apple ќе ги замени 6-ките, или како скоро секој пат до сега ќе ги игнорира проблемите, или пак ќе изреагира во својот добро-познат начин - „You're holding it wrong."
Дополнително, грешката ја пријавуваат корисници и фанови на Епл. Не ја пријавуваат морони што купиле телефон (кој е прилично факинг скап) само за да го свиткаат.