Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 648155 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1605 на: 24 Септември 2014, 13:06:43 pm »
Телефонот ти е во заден џеб. Седнуваш во кола и не приметуваш дека си го седнал телефонот. Возиш 2-3 саати. Го вадиш телефонот, извиткан.

Се случува, има милион различни ситуации во кои може да се случи. Не е дека сите луѓе што пријавиле извиткан телефон намерно си ги извиткале телефоните. Не е дека тој со видеото е првиот што го извиткал телефонот. Не е дека само на тој начин може да се извитка телефонот.

И на крају краева, не е крај на светот ако се извитка телефон. Утнале малку во индустрискиот дизајн. Не предвиделе некоја ситуација. Се јавува проблем. Во ред, тој проблем се решава. Не ми е јасно како е хејт ако луѓето пријават дека телефонот во некои услови се витка, и не ми е јасно како е хејт ако порталите известуваат на таа тема.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1606 на: 24 Септември 2014, 13:20:38 pm »
Телефонот ти е во заден џеб. Седнуваш во кола и не приметуваш дека си го седнал телефонот. Возиш 2-3 саати. Го вадиш телефонот, извиткан.

Се случува, има милион различни ситуации во кои може да се случи. Не е дека сите луѓе што пријавиле извиткан телефон намерно си ги извиткале телефоните. Не е дека тој со видеото е првиот што го извиткал телефонот. Не е дека само на тој начин може да се извитка телефонот.

И на крају краева, не е крај на светот ако се извитка телефон. Утнале малку во индустрискиот дизајн. Не предвиделе некоја ситуација. Се јавува проблем. Во ред, тој проблем се решава. Не ми е јасно како е хејт ако луѓето пријават дека телефонот во некои услови се витка, и не ми е јасно како е хејт ако порталите известуваат на таа тема.

Ако се лажеме, ама онака многу, прописно многу, рецимо на ниво на прикаски за мали деца, онда океј. А дека нема да приметиш 2-3 саата дека имаш 5.5 инчен „телефон“ у заден џеб (158.1 x 77.8 x 7.1 mm), онда сместа на лекар, нешто дефинитивно не е у ред со нервниот систем.

Не ми јасно каде најде дека некој го карактеризира како хејт тоа што го објавиле или прикажале порталите. „Повикот“ за хејт се однесуваше на неизбежната појава на сите тука присутни експерти според кои Епл за кур не го бива и не знае ни телефон да направи како што треба.

Пак ќе кажам:

Ако некој е доволно кретен да тури 5.5 инчен дивајс у тесни фармерки, онда има сосема поинаков проблем, кој нема врска со дивајсот.

Зборам за 5.5 инчи цело време, пошо колку што видов со ајФон 6 Плус е проблемот, не 6ката.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1607 на: 24 Септември 2014, 13:26:14 pm »
Мене ми се случило да си го седнам телефонот во кола. Неколку пати, и сум возел по пола саат со телефонот во заден џеб. Редовно седнувам во кола со телефонот во преден или заден џеб. Се случува. Океј, не е 5.5-инчен телефон, али ете..

Поентата ми е, не е хејт. Јас реков дека дизајнот ми се свиѓа, и дека ми е криво што не можам Android да му турам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1608 на: 24 Септември 2014, 13:55:51 pm »
Нека се спуштат малку на земја со цените прво. 1000-1200 евра за телефон, ма немој да ме јебеш бе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1609 на: 24 Септември 2014, 14:00:42 pm »
Од каде цениве?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1610 на: 24 Септември 2014, 14:06:23 pm »
Прашај го крале нека ти каже колку му бара на неговиот. Цениве се од таму кај што Го продаваат телефонов.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1611 на: 24 Септември 2014, 14:11:03 pm »
Секогаш се исти цените овој период. И секогаш исто се нормализираат откако ќе дојде прво во Т-мобиле, а и особено кога ќе пројде нова година.

На кого му е најбитно да биде прв или меѓу првите ќе фрли еден куп пари.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1612 на: 24 Септември 2014, 14:18:33 pm »
Прашај го крале нека ти каже колку му бара на неговиот. Цениве се од таму кај што Го продаваат телефонов.

Не знаев дека објавил цена, пошо у огласот нема ништо напишано.

Секогаш се исти цените овој период. И секогаш исто се нормализираат откако ќе дојде прво во Т-мобиле, а и особено кога ќе пројде нова година.

На кого му е најбитно да биде прв или меѓу првите ќе фрли еден куп пари.

Вистини зборува овој човек, слушајте го.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1613 на: 24 Септември 2014, 14:22:29 pm »
Да не се филмаа нашиве сите ќе користевме ајфони. :)

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1614 на: 24 Септември 2014, 14:28:50 pm »
Никој не рече дека објавил или дека цената ми е од него кажана. Пишав прашај го колку му бара нека каже сам.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #1615 на: 24 Септември 2014, 14:29:20 pm »
Абе да ама не е така црно/бело, АТ&Т има преку 80 милиони корисници и од секој да заработуваат по 5 долари месечно тоа се 400 милион месечно па може да понудат поефтини телефони и со помала маржа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1616 на: 24 Септември 2014, 14:30:49 pm »
Да не се филмаа нашиве сите ќе користевме ајфони. :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не е само кај нас филмањето... Не ја контам политиката на одредување на цените на Епл. Рецимо, истиов модел од горе, што во АТ-Т е 750 долара, у Британија, преку О2 е 730 фунти. Значителна разлика има во цената.

Никој не рече дека објавил или дека цената ми е од него кажана. Пишав прашај го колку му бара нека каже сам.

Значи 1000-1200 евра онака од рукав. Океј.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #1617 на: 24 Септември 2014, 14:33:02 pm »
Веле прочитај го уште еднашка мојот пост со цената. Цениве се од таму кај што Го продаваат телефонов.

Крале не е единствениот што го продава телефонов. Едит:  нели правилото на форумов е да се стави и цената, баш сакам да видам колку ке пише крале цена.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #1618 на: 24 Септември 2014, 14:35:49 pm »
^ 1200 e = moe mislenje

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1619 на: 24 Септември 2014, 14:38:24 pm »
650 долари е само телефон 16гб од Т-мобиле америка.

Слична цена мислам дека ќе има и кај нас, ама во евра.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.