Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 647767 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1425 на: 19 Февруари 2014, 17:58:22 pm »

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1426 на: 20 Февруари 2014, 18:12:57 pm »
Значи денеска го пробуцкав ајфонот.. Има полно апликации инсталирано, не кочи, не сецка све си е мазно и убаво..
Батеријата од 6 сабајле, до 2 попладнево беше на 50%, со цело време 3г уклучено, и нормално пишување ватсап, вибер..
Звучникот не бил до толку слаб колку што си мислев.. Сосема нормален е, како  кај сите телефони...

Едино нешто што приметив лошо е што хоум копчето не функционира баш најдобро.. Треба малце посилно да стиснеш за да фати.. некој сличен проблем да не имал ?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1427 на: 20 Февруари 2014, 18:13:52 pm »
Значи денеска го пробуцкав ајфонот.. Има полно апликации инсталирано, не кочи, не сецка све си е мазно и убаво..
Батеријата од 6 сабајле, до 2 попладнево беше на 50%, со цело време 3г уклучено, и нормално пишување ватсап, вибер..
Звучникот не бил до толку слаб колку што си мислев.. Сосема нормален е, како  кај сите телефони...

Едино нешто што приметив лошо е што хоум копчето не функционира баш најдобро.. Треба малце посилно да стиснеш за да фати.. некој сличен проблем да не имал ?

Типичен проблем на Ајфон е копчето хоум. Се поправа ефтино.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #1428 на: 20 Февруари 2014, 18:22:10 pm »
I jas naracav kopce od net za iPhone4 i ne go smeniv posto padna u voda vo meguvreme i se opravi!!

Ako sakas da go otvaras da go menjas ke ti go poklonam.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1429 на: 20 Февруари 2014, 18:26:44 pm »
Пред да го сервисираш пробај ги следниве трикови:

http://ios.wonderhowto.com/how-to/8-tricks-for-fixing-your-iphones-broken-home-button-0139639/

Некаде успева со мрдање на џекот, чест е случајот да се дислоцира позицијата на дугмето од невнимателност при утикнаѕ кабел во телефонот.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1430 на: 20 Февруари 2014, 18:47:45 pm »
I jas naracav kopce od net za iPhone4 i ne go smeniv posto padna u voda vo meguvreme i se opravi!!

Ako sakas da go otvaras da go menjas ke ti go poklonam.

Ај поклони ми го на мене друже. Вечно ќе сум ти благодарен. Фала.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1431 на: 20 Февруари 2014, 18:58:29 pm »
Нели имаше ти 5S?

Или колку да земеш нешто, чим е гага зимаш одма?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1432 на: 20 Февруари 2014, 19:01:02 pm »
Нели имаше ти 5S?

Или колку да земеш нешто, чим е гага зимаш одма?

Имам 4 ка со оштетен екран. Па ваљда ќе ја опраам.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1433 на: 20 Февруари 2014, 19:32:07 pm »

Стандард проблем е копчето, кај мене едно време ич не ми работеше :)

Во мобилара ми го средија и од тогаш година дена немаше мука.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #1434 на: 20 Февруари 2014, 19:39:05 pm »
Кој сака сервис за ајфон нека ми пише ПП. Работам и хардвер и софтвер. Под хардвер не само да се смени флетче или микрофонче туку и на плоча, саунд чип, конектори, блицови. У глобала се :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1435 на: 28 Февруари 2014, 22:02:28 pm »
Земавме денес 5S - Искрено си потврдив уште еднаш дека е натинг спешл. Иако имав можност да го расчепкам доста уште деновите кога излезе, сега кога ми е дома го расчепкав уште толку. Ок, малку е по smooth од 5ката. Тоа фингерпринт скенерчето е ту мач, апсолутно но нид ама нема везе. Другото нормално е исто ко со 5ката.
па ќе кажам иако доста го чепкав, сега пред да го добиеме потајно си се надевав дека ќе има некој ефект на мене да ги засакам, ама обратно. :)
Чекаме 6ка да ме разубеди ;)

@SirPsychoSexy (ваљда го погодив никот) Имам 5ка, што е отидена (има у темава поназаад) ако ти затреба за делови нешто кажувај :) Или ако сакаш да тренираш на неа :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1436 на: 01 Март 2014, 00:21:42 am »
Користи го недела дена, ако сакаш и можеш. Ако после тој период не ти прирасне за срце, онда нема што уопште да бараш од ајФон, едноставно не е за тебе т.е. не ти одговара.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1437 на: 01 Март 2014, 01:53:36 am »
@SirPsychoSexy (ваљда го погодив никот) Имам 5ка, што е отидена (има у темава поназаад) ако ти затреба за делови нешто кажувај :) Или ако сакаш да тренираш на неа :D

Бесплатно ја даваш? :D
Тука сум, со отворени раце те чекам!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1438 на: 01 Март 2014, 03:32:25 am »
@Vele - Тоа го сфатив одамна ;D Стварно не е за мене. Еве у фамилија иам 3-5ки (ако ја рачунам и ЛП тогаш 4) и незнам. Дали дека се навикнав на големината на ХТЦ-то, ова ми е ептен ептен мало. Абе да неможам мејл да си прочитам ко чоек :D

@Martin - Ко за украс? пошто не работи ни како iPod :) да работеше бар така, ја ќе ја уштелував у кола одма..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1439 на: 01 Март 2014, 03:34:32 am »
Ако не работи ќе ти ја земам јас. :)