Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 647594 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1410 на: 09 Февруари 2014, 19:24:04 pm »
Да, на сите работи :) е сеа се плаќа ама ќе си ја најдете фрии :) Мојата е платена така да не се замарав да барам кракнати апликации :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1411 на: 18 Февруари 2014, 13:46:59 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #1412 на: 18 Февруари 2014, 13:48:39 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1413 на: 18 Февруари 2014, 15:09:34 pm »
Другар продава ајфон 4с неврлок.. Стакло ее, како нов, без ниедна гребнатинка... Само си има некои мани, нонстоп приклучен на интернет, со нормално работење, батеријата му трае само 6/7 часа.. А и звучникот му е многу слаб.. 
Ова кај сите 4с е или ? Колку би било одприлика батерија и звучник да се смени ?

150 евра ми го дава..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1414 на: 18 Февруари 2014, 15:14:46 pm »
Звучникот сигурно ќе повлече замена на уште нешто, пошто кај Епл така идат работите.
Батеријата веројатно е издишана, ама прашање е од што, оти Епл имаат прилично бесмртни батерии.

Типуем на минимум 50 евра за средуење, мада треба соодветен човек да види за што се работи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1415 на: 18 Февруари 2014, 15:17:17 pm »
Нонстоп уклучен на 3Г или на вифи?

150 евра е добра цена за 4с
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1416 на: 18 Февруари 2014, 15:20:23 pm »
Абе тоа си има звук, ама со оглед на мојот тел (live with walkman), кај мене до пола, кај него максимум и тука некаде се...

А и батеријата, нонстоп 3г то му е уклучено, па можно  е и за тоа ? ама сепакк не ми се верува толку малце.. мислев барем 1 ден трае..

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1417 на: 18 Февруари 2014, 15:23:19 pm »
Со пуштено 3Г, Ви-Фи, бла бла, би требало без проблем да си тера цел ден.

Ако со све тоа пуштено го масираш цело време (камера, фејсбук, игри, други игри, апликации), односно не го оставаш од рака, солидно време е 6-7 саата :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
« Одговори #1418 на: 18 Февруари 2014, 15:23:43 pm »
Исклучи 3г, ќе трае цел ден. До тоа е.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1419 на: 18 Февруари 2014, 15:24:23 pm »
Еден ден тешко со цело време уклучен 3г и да се чепка на нет.

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #1420 на: 18 Февруари 2014, 15:42:08 pm »
Другар продава ајфон 4с неврлок.. Стакло ее, како нов, без ниедна гребнатинка... Само си има некои мани, нонстоп приклучен на интернет, со нормално работење, батеријата му трае само 6/7 часа.. А и звучникот му е многу слаб..  
Ова кај сите 4с е или ? Колку би било одприлика батерија и звучник да се смени ?

150 евра ми го дава..

150 eur за исправен неверлок 4Ѕ е супер цена.

Ако нон/стоп се врти јутјуб или се суфра со уклучен екран очекувано време на работа е до 8 часа и тука не гледам проблем. За повеќе размислувај за иПад.
Ако е 1 час користење и 6-7 стандбај, тогаш е проблем. Заедно со проблемот на „тивок звучник“ наведува на можноста телефонот да бил потопен со течност.
Инаку како што спомна Веле, батериите на Ејпл се скоро бессмртни. По 5 и пол години интензивно користење, Ајфон 3Г трае повеќе од 4С. Керка ми го малтретита цел ден и навечер сеуште има „душа“ во него.
За разлика од него нов 4С со вклучен ВиФИ и 3Г и нормално користење преку ден трае 1.5 ден, т.е. 36 часа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1421 на: 19 Февруари 2014, 14:39:24 pm »
Звучникот сигурно ќе повлече замена на уште нешто, пошто кај Епл така идат работите.
Батеријата веројатно е издишана, ама прашање е од што, оти Епл имаат прилично бесмртни батерии.

Типуем на минимум 50 евра за средуење, мада треба соодветен човек да види за што се работи.

Не се бесмртни батериите. Еве, после случката со отокот на 3GS батеријата, истото се случи и со iPhone 4 батеријата на телефонот на жена ми. Двата се постојано полнети со оригиналните полначи.
Ако приметите дека предното стакло на 4/4s изрипува над копчето, рачунајте дека батеријата го притиска нанадвор - веднаш извадете го задниот поклопец и не го користете телефонот. Ризикувате нов дисплеј, покрај батеријата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1422 на: 19 Февруари 2014, 14:44:33 pm »
Немаш среќа ти со телефониве, како Алфа да си земал, не ајфон ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1423 на: 19 Февруари 2014, 14:50:08 pm »

Не се бесмртни батериите. Еве, после случката со отокот на 3GS батеријата, истото се случи и со iPhone 4 батеријата на телефонот на жена ми. Двата се постојано полнети со оригиналните полначи.
Ако приметите дека предното стакло на 4/4s изрипува над копчето, рачунајте дека батеријата го притиска нанадвор - веднаш извадете го задниот поклопец и не го користете телефонот. Ризикувате нов дисплеј, покрај батеријата.

Не реков дека се бесмртни, реков дека се прилично бесмртни.

Кај мојот бивши ајФон, рикна малтене све осим батеријата и екранот :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1424 на: 19 Февруари 2014, 14:53:20 pm »
Немаш среќа ти со телефониве, како Алфа да си земал, не ајфон ;D

Исти qр да ти кажам...лепо а кварљиво.. :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!