Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 647591 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1365 на: 10 Јануари 2014, 19:50:59 pm »
Нема врска со апдејт :S маана некоја е, хардверска изгледа...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1366 на: 10 Јануари 2014, 19:55:08 pm »
Не смее да е хардверска маана кога по исклучување му се задесило.
Кога ќе го добиеш назад телефонот, ако не е среден, пробај го следново:

Остави го да се исклучи од немање батерија, и уклучувај го така на празно, да исцедиш се што има во батеријата останато, па после наполни го. Јебига, може ќе успее. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #1367 на: 10 Јануари 2014, 19:57:42 pm »
Може и да ја извади батеријата, лесно се вади на поновиве модели. Ама нема да му се опраи.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1368 на: 10 Јануари 2014, 20:03:52 pm »
@брачед, ќе пробам ама џабе...беше мислам и без батерија и се е пробано :S као што сватив нешто со некој чип за сим картицата е..немал контакт или незнам што :S Најтрагично е што не е паднат телефонот! Значи се дисо од онака..седам дома збореше мајка ми на тел, го остави на маса 10 минути после татко ми ми звони и ми вика зашто е недостапен тој број :S и тогаш увидов дека уствари е закочено на срчинг :S У ПЦ докторс (каде што ми е отклучен) го дадов, дечките неможеа да го средат..

Сега ќе оди за Струга ако не му најдат ни таму чаре..ќе си го користам како ајпод и ќе му напраам некоја интересна изведба за у кола (баш иам перфектно место да го уходам). Некоја ваква заебанција само со механизамче некое (ТомеКолт тоа ќе обави) :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #1369 на: 10 Јануари 2014, 20:05:40 pm »
Пробај исклучи data transfer, шо му знаеш....
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1370 на: 10 Јануари 2014, 20:07:34 pm »
Од тие чудата xsim, gevey и тие глупости е чипот?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1371 на: 10 Јануари 2014, 20:11:43 pm »
Брачед, се вртиш у круг.

Телефонот е отклучен. Работи без никаков додатен чип. Фабрички проблем со самиот телефон е.

Во Епл знаат за проблемот и ги заменуваат уредите без никаков проблем, али во Америка.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #1372 на: 10 Јануари 2014, 20:13:36 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1373 на: 10 Јануари 2014, 20:19:44 pm »
Брачед, се вртиш у круг.

Телефонот е отклучен. Работи без никаков додатен чип. Фабрички проблем со самиот телефон е.

Во Епл знаат за проблемот и ги заменуваат уредите без никаков проблем, али во Америка.

За ова подоље зборам учитељ. Го сфатив како додатен чип, а не самиот чип кој го прима... сим-чето.

као што сватив нешто со некој чип за сим картицата е..немал контакт или незнам што :S

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1374 на: 10 Јануари 2014, 20:24:19 pm »
@Брачед, ко што кажа зеро, се работи за самиот чип/слот за сим картица. прилично common проблем за ипфон 4 и 5 ( за новиве врска немам). Поминал возот за враќање у аппле, така да останува само аконешто се среди или не. како што сфатив тој чип незнам дали уопште може да се смени, ако може е ок, ама ако е интегриран на самата плоча тогаш ништо. Ми кажаа по сервисиве, само некој ако знае можеби и би можел да го опраи или што ти ја знам. Дечкото од Струга, е најдобриот у МК за ајфони, ако он не го среди, телефонот иде како у погорната слика :)

@дуле, токму тоа, само сакам да го средам некако аутоматски да се отвара вади телефонот и затвара после тоа (на копче некое). Ако некако убаво можам тоа да го направам би било супер. После од внатре еден кабел да не се гледа директно у упаљачот и уште еден у AUX влезот на колата :) и би било интересно :) е сеа глупо е пошто за тоа ќе си работи, а за ништо друго не, неможе да се користи како GPS (пошто нели не чита картица) ама би му нашол некое интересно решение :)

Сликовито, тоа би изгледало вака, ко ЦД/ДВД дома што ти се отвара (така и таа вратичката у колата да се отвара и затвара), наместо ЦД ќе искача телефон

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1375 на: 10 Јануари 2014, 20:44:37 pm »
Како тоа неможе да се смени телефонот?
Се јави во Дуна да прашаш?
Мене ми цркна iPod ми го сменија и тоа не беше купен од кај нас.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1376 на: 10 Јануари 2014, 20:49:38 pm »
Не сум прашал..Ама како и да е нема шанса, се работи за ОТКЛУЧЕн телефон :S тоа у секој случај им ја крши гаранцијата и што и да е :S али за секој случај ке прашам, ништо не ме кошта :) ФАЛА

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1377 на: 10 Јануари 2014, 20:53:34 pm »
Јави им се и прашај, мене само сериски ми побараа, кога стигна iPod-от им го оставив не го погледнаа, ми дадоа нов :D
Незнам iStyle дали имаат сервис, треба да прашам другарот што работи таму.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1378 на: 10 Јануари 2014, 21:02:13 pm »
За истиот другар се работи, ќе го прашам и јас да видиме дали може да се среди некако. :)

ЕДИТ: Имаш ПП со контакт инфо.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1379 на: 10 Јануари 2014, 21:04:00 pm »
Ајде ако можете прашајте, ќе ви бидам многу благодарен :)