Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 536433 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2295 на: 09 Октомври 2015, 20:43:33 pm »
Дени, ја со задоволствп ќе ти го решам проблемот со Андроидот. Дури и 200 евра ќе ти дадам. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #2296 на: 09 Октомври 2015, 20:52:25 pm »
Да сме здрави и живи, телефон се купува.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2297 на: 09 Октомври 2015, 21:09:52 pm »
Ајде ќе се договориме, дај голфот и уште 200 евра ќе ти доплатам. :D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #2298 на: 10 Октомври 2015, 01:00:19 am »
Денес чепкав ноте4.
Омг не го давам мојов ајф5 за него. Фуј

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2299 на: 10 Октомври 2015, 01:08:13 am »
На ајфон 6 можи да се сними некоја добра навигација бесплатно со сите мапи кои ти требаат или мора да се направи џеилбрејк? Дали за секој апдејт треба нов џеилбрејк или само еднаш се прави и важи за сите апдејти? Дали важи гаранцијата ако се направи џеилбрејк? Навигацијава ми е многу битна па не би сакал да имам ајфон а да си го носам самсунгот ко навигација :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2300 на: 10 Октомври 2015, 01:09:10 am »
Денес чепкав ноте4.

Ја рчкав Галакси С6 Еџ... Импресивен е екранот, али не глеам поента во закривените рабови.
Се согласувам дека ни ја не би го мењал мојов 5Ѕ за Ѕ6/Ѕ6 Еџ.

На ајфон 6 можи да се сними некоја добра навигација бесплатно со сите мапи кои ти требаат или мора да се направи џеилбрејк? Дали за секој апдејт треба нов џеилбрејк или само еднаш се прави и важи за сите апдејти? Дали важи гаранцијата ако се направи џеилбрејк? Навигацијава ми е многу битна па не би сакал да имам ајфон а да си го носам самсунгот ко навигација :)

Ај со ред :)

Има бесплатни навигации, ама се со благо дискутабилен квалитет. За добра навигација ти треба или да ја платиш, или џејлбрејк за да ја собереш "на црно".

Секој апдејт на иОС е најчесто проследен со закрпување на дупките кои го овозможиле џејлбрејкот, така да, кога ќе се појави апдејт, најдобро е да се почека да се види што ќе каже џејлбрејк комјунити - дали ќе има нов џејлбрејк или не.

Гаранција не ти важи ако имаш џејлбрејк, ама можеш прилично  безболно да вратиш сток иОС.
« Последно менување: 10 Октомври 2015, 02:08:12 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2301 на: 10 Октомври 2015, 01:10:34 am »
Незнам мене па S5 ми е подобар од 5/5s... Можда дека немам користено иос баш..
s5 е водоотпорен, има скенер за пулс, скенер за прсти, многу подобар екран, подобра камера, многу појака батерија...
Ама нормално, си знае да подзакочи понекогаш...

Е сега на ајфонот иосот е перфекција...  :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2302 на: 10 Октомври 2015, 01:17:12 am »
S6 има за нијанса подобра камера, али с5 не би рекол.
Ако репер ти се мегспикселите тогаш си во право

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2303 на: 10 Октомври 2015, 02:14:30 am »
Незнам мене па S5 ми е подобар од 5/5s... Можда дека немам користено иос баш..
s5 е водоотпорен, има скенер за пулс, скенер за прсти, многу подобар екран, подобра камера, многу појака батерија...
Ама нормално, си знае да подзакочи понекогаш...

Е сега на ајфонот иосот е перфекција...  :)

И Great Wall Voleex C10 има цело брдо опрема, башка личи на Јарис, ама па никад при здрав памет не би дал ни туѓи пари за него.

иОС-от не е перфекција, ама е неспоредливо подобар, побрз, постабилен и пооптимизиран од Андроидот што го имаат Самсунзите, а верувам дека и со ХТЦ и Сони е истиот случај. Нешто ваљда најблиску до иОС би бил Андроидот во Нексус телефоните.

EDIT: Најдов нешто и за „појаката“ батерија на Самсунгот:

Цитат
Battery

One of the things that probably matters most when it comes to the smartphone is battery life. Galaxy S6 comes with a 2,550 mAh battery, which is much bigger than iPhone 6s’ 1715 mAH battery. But despite Samsung claiming that Galaxy S6 offers better battery than the iPhone 6, the general feedback has been largely negative, with some users struggling to get more than 3 hours of screen-on time on their Galaxy S6.

http://www.iphonehacks.com/2015/10/iphone-6s-vs-samsung-galaxy-s6.html
« Последно менување: 10 Октомври 2015, 02:26:21 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9111
« Одговори #2304 на: 10 Октомври 2015, 10:39:44 am »
Kako go napraivte ios i apple abe ultimate. Da nemav ipad moze i ke poveruvav i ke se zaebev da dadam tolku pari za telefon

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #2305 на: 10 Октомври 2015, 13:37:35 pm »
Kako go napraivte ios i apple abe ultimate. Da nemav ipad moze i ke poveruvav i ke se zaebev da dadam tolku pari za telefon

Нели? На толку муабети за ајфон, земав активно да го користам и постојано се враќам на Нексус/М8. Освен камерата, ништо друго не ме фасцинира, а тек па колку сум разочаран од батеријата на ајфон, тоа е друг муабет.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2306 на: 10 Октомври 2015, 14:26:29 pm »
Затоа постои ова
Ако си навикнат на Андроид систем, остани си на него :)

А не "ебати ајФонот скап/глуп/ваков/таков, земи не-знам-каков Самсунг".

Никој со сила не ве тера да купувате или користите ајФони. Никој не ве тера да се пребаците на иОС, ако сте се навикнале на Андроид. Како што вие сте си се навикнале на Андроид и неговиот начин на функционирање, така постојат луѓе кои се навикнале да користат иОС и не им пречат стварите за кои паѓате у несвест.
Некој бил разочаран од батеријата на ајФон, јас бев разочаран од малтене се' живо на флегшипот на Самсунг кој беше 2 години понов и на хартија доминантен во однос на 4ката што ја имав.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #2307 на: 10 Октомври 2015, 15:11:16 pm »
Денес чепкав ноте4.
Јас одма го давам мојов Ноте 4 за ајфон 6с или 6плус. Ич не се мислам, за 6с одма и би доплатил 10000ден.

Од друга страна не би го сменил за друг андроид. Ниту еден.

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #2308 на: 10 Октомври 2015, 22:02:03 pm »

Here maps од микрософт, најдобра бесплатна офлајн навигација

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #2309 на: 11 Октомври 2015, 17:24:18 pm »
Дечки iphone 5 бел ми падна пукна стаклото, дисплејот и тачот се во ред ама морало да се смени комплет? Колку пари кошта поправкава и каде во Велес најпрофесионално ќе ми го средат?