Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176572 пати)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг:
« Одговори #990 на: 17 Август 2016, 16:36:55 pm »
Перо е човек ипол и јас треба да го позамарам со задните кочници. :)

Каков е интервалот за промена на уљето, година или 15000?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #991 на: 17 Август 2016, 20:49:12 pm »
Во зависност од плочки до плочки, некои прљаат бандаж само при налегнување, некои константно, некои ич. Да се надеваме дека твоите се од прв тип. Битно е да кочат како што треба, па за друго... ќе гланцаш од време на време. :)

Многу се запрљаа, а прво мењање плочки му е, па си викам да прашам. Немам забелешки за кочењето, сега за сега.

Како си задоволен од уљето (барем сега за сега) во споредба со елфот ? Истото сакам да го пробам на клиото..

Јас сум изузетно задоволен од Елфот, а ова сега за сега делува океј. Да бидам искрен, мислам дека не вреди разликата во цената за доплата (во Македонија) за Мотулот што го ставив, во однос на Елфот што го имав.

Jas projdov edno 2.5k km so Motulot 80% otvoreno i dobro raboti kolata i ide,  ali kako da mi potrosi malce,  doturiv edno 100ml ali pa ne sum siguren kolku potrosilo i dali potrosilo.
Na laden motor proveruvam i mi pokazuva razlicni vrednosti,  pa zatoa doturiv za sekoj slucaj.

I plus sto primetiv e deka prethodno zavrsetokot od auspuhot od vnatre nikogas ne bese crn,  a sega e crn,  osobeno posle dolgata ruta od 700km.
E sega dali e od dolgiot pat ili go trosi uljeto nemam poima.

Веќе се пројдени преку 2200 км со Мотулот. Ми се чини дека за нијанса потивко работи моторот, особено на повисоки вртежи. Нема црнила на ауспух, нема потрошено ништо екстра.

Перо е човек ипол и јас треба да го позамарам со задните кочници. :)

Каков е интервалот за промена на уљето, година или 15000?

Перо е ѕвер ипол, ептен голема работа ми заврши и тоа онака "у 90ти минут".

Тој е интервалот, само што кај мене испадна и временски, и километраџиски да се надмаши троа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5501
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #992 на: 17 Август 2016, 23:28:20 pm »
I kaj mene se stisi malce,  ali mora da proveram okolu trosenjeto.
I da,  ne vredi doplatata.
Nisto cudno da go probam Elfot sleden pat.

Koj model bese da ne baram nazad?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #993 на: 18 Август 2016, 00:48:58 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #994 на: 30 Август 2016, 13:51:56 pm »

После троа подолго време, конечно испрана колата :)

После троа уште подолго време, симнат куферот од кров. Да бидам искрен, толку се навикнав на него, што сега ми е чудна колава... Ко кељава е некако :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #995 на: 30 Август 2016, 13:58:10 pm »
Колку се чудат луѓе на таблицава од 1 до 10? Населбичкава ви е... перфекција :)

А и колата се подмладила во странство :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #996 на: 30 Август 2016, 14:13:01 pm »
Најчесто не ја тангираат таблицата. Не' имаа загледано кога Тор имаше избацено глава низ прозор ;D

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #997 на: 30 Август 2016, 14:52:20 pm »
Три месеца дали поминаа како е влезена колата?
Пази се само од црни пасати каравани (обично тоа ти е царинска полиција или крипо) кога ќе видат чудни таблици како нашиве знаат да возат по тебе со ротациони и на прв паркинг да ја претресат цела кола :D Ништо страшно ама во секој случај не е пријатно искуство :D
Зини да ти кажу.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #998 на: 30 Август 2016, 15:53:14 pm »
Nema vrska, smee cel zivot da si ja vozi kolata, ako si ima uredna rabotna viza ...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #999 на: 30 Август 2016, 18:38:37 pm »
Што има врска работна виза со кола? Се знае виза за што е, за да регулираш престој, а не да регулираш внес на кола. Ако сакаш да ја чуваш таму повеќе од 3 месеци треба да ја регистрираш на нивни посебни таблици што се за странци или поедноставно е да си купиш германска кола.
Зини да ти кажу.

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #1000 на: 30 Август 2016, 18:46:36 pm »
Ne si dovolno informiran :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1001 на: 30 Август 2016, 19:04:15 pm »
Eve go zvereto.... Cuvaj go inaku...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1002 на: 30 Август 2016, 19:15:06 pm »
Nema vrska, smee cel zivot da si ja vozi kolata, ako si ima uredna rabotna viza ...

Смеам ако ја регистрирам на германски таблици и не, нема врска со работната виза.

Што има врска работна виза со кола? Се знае виза за што е, за да регулираш престој, а не да регулираш внес на кола. Ако сакаш да ја чуваш таму повеќе од 3 месеци треба да ја регистрираш на нивни посебни таблици што се за странци или поедноставно е да си купиш германска кола.

Не знам дали зависи од држава до држава, али кај нас (Nordrhein-Westfalen) не е три месеци. Според информациите од Царина и Министерство за Транспорт, имаме 12 месеци на располагање да ја пријавиме колата како помошно средство за миграција, со што не би плаќале давачки за увоз и данок. И едните, и другите препорачаа колата веднаш да се префрли на германски таблици, кога веќе сопственикот на возилото има дозвола за престој, пошто иначе го рачунаат за избегнување на данок.
После 6 месеци од пријавување на место на живеење, престануваат да ни важат возачките дозволи, па ќе треба да преполагаме. Не тангираат меѓународни дозволи.

Eve go zvereto.... Cuvaj go inaku...

Ќе го продавам, само прво ќе видам дали можам тука. Ако не можам, ќе го враќам у Македонија и ќе го огласам за продажба.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #1003 на: 30 Август 2016, 19:21:31 pm »
А со атестот си проверил како оди? Прифатен е или треба да атестираш пак?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1004 на: 30 Август 2016, 22:58:01 pm »
Не сум проверил лично, пошо веројатно ќе треба да одам во станица за технички преглед, меѓутим колегата Луки ми кажа (а од кај жена ми од работа потврдија) дека ќе треба да се направи технички за самата кола и уште еден технички (што е поприлично скап) само за плинскиот уред. Прилично сум сигурен дека нема да се исплати толкава инвестиција за колата, особено пошто имаме на ум да зимаме нешто друго, а да се простиме од Сер Лансерот.