Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 176651 пати)

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5505
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #900 на: 16 Јули 2015, 21:31:44 pm »
Kako masloto sega za sega?
Osekas nesto promena?

Pretpostavuvam cenata tuka nekade so Totalot?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #901 на: 17 Јули 2015, 01:40:09 am »
1. Арно си е :)
2. Не.
3. Тука негде, мање-више иста цена у малопродажба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #902 на: 26 Август 2015, 21:32:22 pm »
Махнато восоче некое, што ти ја знам какво, и уште некоја заштита, не знам каква, кај сењор Даме афкорс :)

Не знам што има ставано, нека си каже самиот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #903 на: 26 Август 2015, 22:07:19 pm »
naneseno e Collinite Liquid Insulator Wax #845 posle 1 godina od tretmanot no  kolata moram da priznaam deka e vo odlicna sostojba eve nekoja poubava slika od mene

;D
« Последно менување: 26 Август 2015, 22:34:33 pm dame »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #904 на: 27 Август 2015, 00:27:04 am »
Значи овој Веле ич незнае да слика :-)

Одлично!!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #905 на: 07 Декември 2015, 02:26:14 am »
Денеска сменет филтерот за кабина.

Ставен:

Изваден (после некои 6 месеци):

Извадени се белите ЛЕД позициони и турени се класични жолти.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #906 на: 07 Декември 2015, 07:36:25 am »

Во продавницана во гаражата на City Mall имаш Philips Intense White Vision, околу 250 денари се пар, ако добро се сеќавам, и не се толку жолти, повеќе накај бело маваат. Кај мене е одлична комбинацијата со Osram Nightbrakerпите http://www.autoheadlightbulbs.co.uk/catalog/w5w

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #907 на: 07 Декември 2015, 13:06:17 pm »
velestrumf од каде го зема филтерот за кабина mann и колку?  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #908 на: 07 Декември 2015, 14:38:11 pm »
Филтер за кабина, Мега Ауто Партс, 1380 ден.
За разлика од сите што сум ги купил за колата до сега, на овој се познава дека е со активен јаглен, односно не изглеа како мутиран филтер за кафе.

:)

Пљус, денес го извадив лонецот и ќе треба на пролет малку да го потсредам, оти почнал да фрла рѓа малу.

Во склоп на акцијата за зимска проверка на АМСМ за нивните членови, денеска колата пројде низ вонреден технички преглед и дополнителна инспекција во сервисот и на мое големо задоволство, се’ си е во ред со нејзе. Единствено само ми препорачаа да го сменам антифризот, поради тоа што многу време е поминато (не е никогаш менуван, само додадено е кога турив плин), а не поради тоа што ги има изгубено својствата.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #909 на: 07 Декември 2015, 17:58:45 pm »
Види фордов антифриз лонг лајф за 10на години.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #910 на: 09 Декември 2015, 14:01:47 pm »

Во продавницана во гаражата на City Mall имаш Philips Intense White Vision, околу 250 денари се пар, ако добро се сеќавам, и не се толку жолти, повеќе накај бело маваат. Кај мене е одлична комбинацијата со Osram Nightbrakerпите http://www.autoheadlightbulbs.co.uk/catalog/w5w

Мислам дека не планирам да давам пари за тоа сеа... Не можам да најдам Најтбрејкери за Лансерот (нити аналогните серии од Нарва, Филипс, Хела), и ќе треба да ги нарачувам од нет, а не планирам да се заебаам за нешто што ако стигне, ќе стигне за ~2 месеца, а ќе трае 3 (пошо ги бие глас Најтбрејкерите дека не траат долго, не знам колку е истина ова).

Види фордов антифриз лонг лајф за 10на години.

Не планирам да го мењам.

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
« Одговори #911 на: 09 Декември 2015, 14:07:00 pm »

Мислам дека не планирам да давам пари за тоа сеа... Не можам да најдам Најтбрејкери за Лансерот (нити аналогните серии од Нарва, Филипс, Хела), и ќе треба да ги нарачувам од нет, а не планирам да се заебаам за нешто што ако стигне, ќе стигне за ~2 месеца, а ќе трае 3 (пошо ги бие глас Најтбрејкерите дека не траат долго, не знам колку е истина ова).

Веќе 5ти месец ги имам најбтребјер анлимитед + немаат мака сега за сега и никогаш не сум ги штедел и денски ги пуштам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #912 на: 09 Декември 2015, 14:39:38 pm »

Мислев за позициите, побелички се, убаи, праат разлика и у комбинација со обична халогена. Инаку за најтбрејќерите и јас потврдувам, една ми цркна пред две недели, а на кола не беа ни 5000км (просек 30км/ч)=160-тина часови, кај мене 3-4 месеци. За цена од нешто под 800-900 денари, мислам дека е многу. Следната промена ќе се тера со Philips.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #913 на: 09 Декември 2015, 17:07:48 pm »
Ја пробав со некои Weigeer од кај Ате, како средни светла, убаво осветлуваат и се побели од класична халогенка, ама за многу многу кратко време рикна едната (околу 2 ипол месеца, без многу работни часови пошто и онака не возам многу), па после ме мрзеше да зиам други и си ги вратив жутите Нарва.

Од другиве производители нигде не можам да најдам во продажба, а не па да размишљам дали се исплатливи или не. А како што реков претходно, не сум расположен да нарачувам од нет.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5505
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #914 на: 10 Декември 2015, 11:41:36 am »
A fabrickite ti crknaa ili?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!