Автор Тема: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006  (Прочитано 27548 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006
« Одговори #60 на: 25 Декември 2015, 22:37:03 pm »
Ако Мајсторот си ја завршил работата како што треба и немаш проблеми не е скапо и 5000 да ти зел. Речеме ти земе 1000 и пак те заебава е изгор скапо.
Мене не ми е проблем да платам поскапо и да добијам квалитет. Проблем ми е коа ми се јавуваат проблеми после и ме нервираат колку год и да е ефтино.
Така да ако мислиш ти е скапо кажиму на мајсторот дека мислиш дека е скапо дали може малце да попушти па ќе се договорите.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #61 на: 25 Декември 2015, 22:43:16 pm »
Прво не го дупел алансерот туку го дупел кабелот до алансерот што мајсторот одма го приметил и ќе го решел на лице место со симболична цена но за да лапне пари намерно лаже дека треба алансер да се вади и да се чисти за да има алиби за парите. Инаку вакви дарежливи луѓе како трпе мајсторите се крстат да им тропнат на врата.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #62 на: 25 Декември 2015, 22:45:10 pm »
Тоа е проблемот кај нас, барем до сега немам најдено саглам мајстор, педантен и чесен.

Можни опции се:
-Тоа што ќе ти го поправат да биде краткотрајно, последица од немарност.
-Да те заколат за работна рака како што е твојот случај.
-Покрај поправката, да ти оштетат други работи.

Кога ми мењаа стабилизатори, бандаживе ренде со тоа клучот ги направија (а тазе фарбани), крилото ушлакано со уље и се што е пипнато на колата. Барем за цени беа ок. За плимонт не сакам ни да се потсетувам. На Филип_90 му цвикнаа штраф на диск и за чудо не му цвикнале штрафови на бандажи (малку им фалеше и на нив). Ете погоре и пример, при промена на уље да не се внимава... па што мајстори ќе беа.

Со среќа да си ја возиш и само редовни сервиси да гледа колава. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #63 на: 25 Декември 2015, 22:51:38 pm »
Ја ремонт праев кај Маршер еве скоро 20 000 поминав, спие моторчето, трета специјала ...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #64 на: 25 Декември 2015, 22:55:52 pm »
Abe sea normalno e od eden ist majstor da ima i zadovolni i nezadovolni luge, istoto vazi i za marsher nekoj imal pozitivno iskustvo so nego nekoj ne, taka da netreba da se zeme zdravo za gotovo nisto  :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #65 на: 25 Декември 2015, 22:57:23 pm »
А зошто едноставно прво не се договарате за цени па после да се работи? Ако ти одговара остај ја ако не замини си и ај со здравје. Со мајстор за било што да е прво се збори отворено за цена па после нека работи. За да не се најдете во ваква ситуација.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #66 на: 25 Декември 2015, 23:06:52 pm »
Ако гои звадил алансерот, го растурил цел го очистил го проверил изолирал кабел го вратил сменил четкици пиксни 3000 нее така многу.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #67 на: 26 Декември 2015, 00:16:31 am »
И јас мислам дека не е скапо, можеби за алансер вадење и ставање назат е скапо ама тоа што го открил дефектот од прва кој што првиот механичар не можел за една недела да го види е тоа плус е наплатено тука ...... Инаку замаец си менувал кај првиот механичар (големите пари ги земал тој ) а сега одиш кај друг(Маршер) да ја исправи неговата грешка, во ваква ситуација доста мајстори не би те примиле не сакаат едноставно да исправаат туѓи грешки ......

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #68 на: 26 Декември 2015, 00:41:06 am »
А зошто да не сакаат да исправаат туѓи грешки? Што е проблемот? Круната ќе им падне од глава? Македонското его е тешко, ама на македонски мајстор егото... непроценливо.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #69 на: 26 Декември 2015, 00:55:36 am »
А зошто едноставно прво не се договарате за цени па после да се работи? Ако ти одговара остај ја ако не замини си и ај со здравје. Со мајстор за било што да е прво се збори отворено за цена па после нека работи. За да не се најдете во ваква ситуација.
Vo nekoj situacii nemoze da ti kaze cena dodeka ne demontira odreden del, e sega ok mozes da mu reces otkako ke vidi so e kako e da ti se javi, ama pa tuka ima druga finta i da mu reces ne sakam sklopi ja kolata ke dojdam ke si ja zemam, najverojatno ke ti kaze nekoja cena za montazata/demontazata mnogu bliska do taa koja sto bi trebalo da ja platis za izvrsenata popravka. Koga ke vidis nikako ne si ;D

Отсутен achtung

• Сениор
Одг: Одг: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006
« Одговори #70 на: 26 Декември 2015, 07:40:34 am »
Ако гои звадил алансерот, го растурил цел го очистил го проверил изолирал кабел го вратил сменил четкици пиксни 3000 нее така многу.
Алансер вадење и ставање скапа работа? Што збориш трпчо,  си шетал ли по мајстори или си имаш еден што те коље асално? Има топ автоелектричари па прашајте колку е работна рака за вадење-ставање алансер, а за чистење не си ласкајте дека којзнае што направил пошто три дела се во него што со три штрафа се расклопува и склопува како лего коцки за три годишно дете.

Отсутен TRPEE

• Редовен
Одг:
« Одговори #71 на: 26 Декември 2015, 08:20:35 am »
Iskreno na majstor idam ako mi treba digalka samo i toa kaj prijateli za usluga.
Eve jas godinava 3 pati sum sreduval alanser kolku pati ti si sreduval.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #72 на: 26 Декември 2015, 09:16:10 am »
Ако Мајсторот си ја завршил работата како што треба и немаш проблеми не е скапо и 5000 да ти зел. Речеме ти земе 1000 и пак те заебава е изгор скапо.
Мене не ми е проблем да платам поскапо и да добијам квалитет. Проблем ми е коа ми се јавуваат проблеми после и ме нервираат колку год и да е ефтино.
Така да ако мислиш ти е скапо кажиму на мајсторот дека мислиш дека е скапо дали може малце да попушти па ќе се договорите.

Токму така, ама очигледно сите се разбираме а пак ги носиме на мајстор.
Господинот дал 400еур + за замаец, ламела, потисна и што се не за промена кај тамба ламба мајстори, тие го прецвикале алансерот и креваат раце од проблемот.

Господинот ја носи кај маршер, маршер утврдува проблем кој му ја решава кварната кола за 1 ден ( кај тамба ламба мајсторот 2 недели 0 резултат ) и сега скапо било 3000 денари со работна рака.
Бујрум во официјални сервиси па само за дијагностика ќе му земат само 2000 денари.
Парите не се секогаш проблем, проблем е малтретирањето, оставање кола, фрлање пари за такси, нервози итн.
Може алансерот бил за чистење и попатно кога веќе е отворено маршер земал да го зачисти, можел и така да му го остави.
Не бранам никој, ама претеруваме. Секогаш има незадоволни и задоволни муштерии.

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #73 на: 26 Декември 2015, 09:26:51 am »
Не сум знаел дека во Македонија има волку богаташи и дарежливи луѓе, абе 100 стапа на туѓ грб малку се ама нека ве чепне вас малку по џебчето па да видиме како ќе се осеќате.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #74 на: 26 Декември 2015, 09:29:39 am »
Нема богаташи, него купуваш кола од 6000 евра на старо, во еден сервис ти ги уништуваат каблите, не ти ја поправаат, одиш кај друг мајстор, за 50 евра ти ја решава.
Скапо а ?
Ако ти се разбираш, некој друг не се разбира и ќе плати, пошто не се замара за кабли, алансери дрн дрн јариња, туку плаќа и вози и не се потресува за 2000денари.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.